Trek de tentakels los en verwijder de harde binnenkant. Houd de tentakels bij.
3
Verwijder de binnenkant en het glasachtig deel uit het lijf van de inktvisjes.
lightbulb_outline
TIPJe kunt de visboer ook vragen om de inktvissen schoon te maken.
200 g varkensgehakt, 1 eierdooier, platte peterselie, peper, zout, 20 g paneermeel
4
Meng het gehakt in de mengkom van de keukenmachine met de eierdooier, het paneermeel en de fijngehakte peterselie. Kruid met peper en zout.
5
Vul de inktvisjes voor ¾ met het gehakt. Wees voorzichtig zodat het vel van de inktvis niet scheurt.
peper, zout
6
Knijp telkens het bovenste stukje van de inktvis dicht en prik er een tandenstoker door. Kruid met peper en zout.
olijfolie
7
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een diepe pan op het vuur. Bak de inktvissen, maar nog niet gaar. Haal ze uit de pan zodra ze wat gekleurd zijn.
Wist je dat je... super gemakkelijk plantaardige en lekkere speklapjes op tafel zet? Je vindt dit recept en vele andere terug in de nieuwe plantaardige gids van GAIA: "Plantaardig Lekker". Deze gidst jou met vele andere gezinnen naar een gevarieerde en gezonde gezinskeuken en dat lekker plantaardig!
1 ajuin, 2 teentjes Look
9
Schil de ui en snipper hem fijn. Kneus en pel de knoflook. Snijd de teentjes fijn. Doe de ui en de look bij het spek.
1 rode paprika, 20 g Tomatenpuree
10
Schil de paprika en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd de paprika in blokjes en doe deze bij het spek. Voeg ook de tomatenpuree toe.
0,1 l rode wijn
11
Blus met de rode wijn. Roer goed door en laat inkoken.