Trek de tentakels los en verwijder de harde binnenkant. Houd de tentakels bij.
3
Verwijder de binnenkant en het glasachtig deel uit het lijf van de inktvisjes.
lightbulb_outline
TIPJe kunt de visboer ook vragen om de inktvissen schoon te maken.
200 g varkensgehakt, 1 eierdooier, platte peterselie, peper, zout, 20 g paneermeel
4
Meng het gehakt in de mengkom van de keukenmachine met de eierdooier, het paneermeel en de fijngehakte peterselie. Kruid met peper en zout.
5
Vul de inktvisjes voor ¾ met het gehakt. Wees voorzichtig zodat het vel van de inktvis niet scheurt.
peper, zout
6
Knijp telkens het bovenste stukje van de inktvis dicht en prik er een tandenstoker door. Kruid met peper en zout.
olijfolie
7
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een diepe pan op het vuur. Bak de inktvissen, maar nog niet gaar. Haal ze uit de pan zodra ze wat gekleurd zijn.
150 g spek
8
Snijd het spek in reepjes en bak in dezelfde pan.
1 ajuin, 2 teentjes Look
9
Schil de ui en snipper hem fijn. Kneus en pel de knoflook. Snijd de teentjes fijn. Doe de ui en de look bij het spek.
1 rode paprika, 20 g Tomatenpuree
10
Schil de paprika en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd de paprika in blokjes en doe deze bij het spek. Voeg ook de tomatenpuree toe.
0,1 l rode wijn
11
Blus met de rode wijn. Roer goed door en laat inkoken.