dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Hamburger met stoemp van waterkers en gebakken ui (thumbnail)Hamburger met stoemp van waterkers en gebakken ui

Hamburger met stoemp van waterkers en gebakken ui

30m
15
100%
3.1K
Recepten

Hamburger met stoemp van waterkers en gebakken ui

Dagelijkse, eerlijke en stevige kost die je binnen het halfuur op tafel zet.
Hamburger met stoemp van waterkers en gebakken ui (thumbnail)Hamburger met stoemp van waterkers en gebakken ui

Hamburger met stoemp van waterkers en gebakken ui

30m
15
100%
3.1K
Recepten

Hamburger met stoemp van waterkers en gebakken ui

Dagelijkse, eerlijke en stevige kost die je binnen het halfuur op tafel zet.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten15
Beoordeling100%
Aantal likes3.1K

Ingrediënten

4 personen
Aardappelen
800 g
Gezouten spek
3 sneetjes
Boter
Rundsvlees
600 g
Eieren
2
Graanmosterd
1 tl
Sjalotten
1
Peper
Ajuinen
3
Paneermeel
50 g
Melk
1 scheutje
Eierdooier
1
Zout
Waterkers
2 bosjes
Nootmuskaat

Benodigdheden

Een keukenmachine met k vormig hulpstuk

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

800 g aardappelen
1
Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
3 sneetjes Gezouten spek, boter
2
Snijd de sneetjes spek in blokjes. Smelt een klontje boter in een pan en bak het spek krokant. Laat uitlekken.
600 g rundsvlees, 2 eieren, 1 tl graanmosterd
3
Doe het gehakt in de mengkom van de keukenmachine. Voeg de eieren toe en een lepeltje graanmosterd.
1 Sjalotten
4
Pel en snipper de sjalot heel fijn. Doe de gesnipperde sjalot bij het gehakt.
peper
5
Laat de keukenmachine draaien en meng alles goed door elkaar. Kruid met peper.
3 ajuinen
6
Pel de uien. Snijd ze in fijne halve ringen en bak ze in het spekvet.
boter
7
Smelt een klontje boter in een tweede pan.
50 g paneermeel
8
Doe het gebakken spek bij het gehakt. Voeg ook het paneermeel toe. Meng met de keukenmachine.
9
Was je handen, want voor het prepareren van een lekkere hamburger zijn ze het allerbeste keukengerei. Rol eerst dikke bouletten van het gehakt en plet die tot mooie, dikke hamburger.
10
Bak de hamburgers in de gesmolten boter.
1 scheutje melk, 1 eierdooier, boter, zout
11
Giet de aardappelen af en plet ze met een scheutje melk, een klontje boter en een eierdooier tot puree. Kruid met een snuifje zout.
2 bosjes Waterkers
12
Spoel de bussels waterkers. Laat de groente uitlekken en snijd ze grof. Gebruik gerust ook de fijnste steeltjes.
nootmuskaat
13
Voeg de snippers waterkers toe en roer ze door de warme puree. Het groen zal meteen een beetje garen. Kruid met een snuifje nootmuskaat.
14
Serveer de hamburger met de puree van waterkers en gebakken ui. Geef er eventueel nog een toefje mosterd bij.
1
Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
2
Snijd de sneetjes spek in blokjes. Smelt een klontje boter in een pan en bak het spek krokant. Laat uitlekken.

Instructies

800 g aardappelen
1
Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
3 sneetjes Gezouten spek, boter
2
Snijd de sneetjes spek in blokjes. Smelt een klontje boter in een pan en bak het spek krokant. Laat uitlekken.
600 g rundsvlees, 2 eieren, 1 tl graanmosterd
3
Doe het gehakt in de mengkom van de keukenmachine. Voeg de eieren toe en een lepeltje graanmosterd.
1 Sjalotten
4
Pel en snipper de sjalot heel fijn. Doe de gesnipperde sjalot bij het gehakt.
peper
5
Laat de keukenmachine draaien en meng alles goed door elkaar. Kruid met peper.
3 ajuinen
6
Pel de uien. Snijd ze in fijne halve ringen en bak ze in het spekvet.
boter
7
Smelt een klontje boter in een tweede pan.
50 g paneermeel
8
Doe het gebakken spek bij het gehakt. Voeg ook het paneermeel toe. Meng met de keukenmachine.
9
Was je handen, want voor het prepareren van een lekkere hamburger zijn ze het allerbeste keukengerei. Rol eerst dikke bouletten van het gehakt en plet die tot mooie, dikke hamburger.
10
Bak de hamburgers in de gesmolten boter.
1 scheutje melk, 1 eierdooier, boter, zout
11
Giet de aardappelen af en plet ze met een scheutje melk, een klontje boter en een eierdooier tot puree. Kruid met een snuifje zout.
2 bosjes Waterkers
12
Spoel de bussels waterkers. Laat de groente uitlekken en snijd ze grof. Gebruik gerust ook de fijnste steeltjes.
nootmuskaat
13
Voeg de snippers waterkers toe en roer ze door de warme puree. Het groen zal meteen een beetje garen. Kruid met een snuifje nootmuskaat.
14
Serveer de hamburger met de puree van waterkers en gebakken ui. Geef er eventueel nog een toefje mosterd bij.
1
Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
2
Snijd de sneetjes spek in blokjes. Smelt een klontje boter in een pan en bak het spek krokant. Laat uitlekken.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Hamburger met stoemp van waterkers en gebakken ui (thumbnail)Hamburger met stoemp van waterkers en gebakken ui
4 personen
30m
Ingrediënten
Aardappelen
800 g
Gezouten spek
3 sneetjes
Boter
Rundsvlees
600 g
Eieren
2
Graanmosterd
1 tl
Sjalotten
1
Peper
Ajuinen
3
Paneermeel
50 g
Melk
1 scheutje
Eierdooier
1
Zout
Waterkers
2 bosjes
Nootmuskaat

Hamburger met stoemp van waterkers en gebakken ui

Dagelijkse, eerlijke en stevige kost die je binnen het halfuur op tafel zet.
Instructies
800 g aardappelen
1
Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
3 sneetjes Gezouten spek, boter
2
Snijd de sneetjes spek in blokjes. Smelt een klontje boter in een pan en bak het spek krokant. Laat uitlekken.
600 g rundsvlees, 2 eieren, 1 tl graanmosterd
3
Doe het gehakt in de mengkom van de keukenmachine. Voeg de eieren toe en een lepeltje graanmosterd.
1 Sjalotten
4
Pel en snipper de sjalot heel fijn. Doe de gesnipperde sjalot bij het gehakt.
peper
5
Laat de keukenmachine draaien en meng alles goed door elkaar. Kruid met peper.
3 ajuinen
6
Pel de uien. Snijd ze in fijne halve ringen en bak ze in het spekvet.
boter
7
Smelt een klontje boter in een tweede pan.
50 g paneermeel
8
Doe het gebakken spek bij het gehakt. Voeg ook het paneermeel toe. Meng met de keukenmachine.
9
Was je handen, want voor het prepareren van een lekkere hamburger zijn ze het allerbeste keukengerei. Rol eerst dikke bouletten van het gehakt en plet die tot mooie, dikke hamburger.
10
Bak de hamburgers in de gesmolten boter.
1 scheutje melk, 1 eierdooier, boter, zout
11
Giet de aardappelen af en plet ze met een scheutje melk, een klontje boter en een eierdooier tot puree. Kruid met een snuifje zout.
2 bosjes Waterkers
12
Spoel de bussels waterkers. Laat de groente uitlekken en snijd ze grof. Gebruik gerust ook de fijnste steeltjes.
nootmuskaat
13
Voeg de snippers waterkers toe en roer ze door de warme puree. Het groen zal meteen een beetje garen. Kruid met een snuifje nootmuskaat.
14
Serveer de hamburger met de puree van waterkers en gebakken ui. Geef er eventueel nog een toefje mosterd bij.