Instructies
4 personen
800 g aardappelen
1
Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
3 sneetjes Gezouten spek, boter
2
Snijd de sneetjes spek in blokjes. Smelt een klontje boter in een pan en bak het spek krokant. Laat uitlekken.
600 g rundsvlees, 2 eieren, 1 tl graanmosterd
3
Doe het gehakt in de mengkom van de keukenmachine. Voeg de eieren toe en een lepeltje graanmosterd.
1 Sjalotten
4
Pel en snipper de sjalot heel fijn. Doe de gesnipperde sjalot bij het gehakt.
peper
5
Laat de keukenmachine draaien en meng alles goed door elkaar. Kruid met peper.
3 ajuinen
6
Pel de uien. Snijd ze in fijne halve ringen en bak ze in het spekvet.
boter
7
Smelt een klontje boter in een tweede pan.
50 g paneermeel
8
Doe het gebakken spek bij het gehakt. Voeg ook het paneermeel toe. Meng met de keukenmachine.
9
Was je handen, want voor het prepareren van een lekkere hamburger zijn ze het allerbeste keukengerei. Rol eerst dikke bouletten van het gehakt en plet die tot mooie, dikke hamburger.
10
Bak de hamburgers in de gesmolten boter.
1 scheutje melk, 1 eierdooier, boter, zout
11
Giet de aardappelen af en plet ze met een scheutje melk, een klontje boter en een eierdooier tot puree. Kruid met een snuifje zout.
2 bosjes Waterkers
12
Spoel de bussels waterkers. Laat de groente uitlekken en snijd ze grof. Gebruik gerust ook de fijnste steeltjes.
nootmuskaat
13
Voeg de snippers waterkers toe en roer ze door de warme puree. Het groen zal meteen een beetje garen. Kruid met een snuifje nootmuskaat.
14