Mokka eclairs
Mokka eclairs
Mokka eclairs
Mokka eclairs
Ingrediënten
4 personen
Gelatineblaadjes
2
Melk
0,5 l
Melk
0,5 dl
Vanille-extract
1 dopje
Oploskoffie
2 el
Eierdooiers
4
Kristalsuiker
100 g
Puddingpoeder
50 g
Room
0,3 l
Room
0,5 dl
Water
1 dl
Boter
125 g
Zout
1 snuifje
Bloem
180 g
Eieren
4
Chocolade
100 g
Hagelslag
2 el
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Mokkapudding
2 gelatineblaadjes
1
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
0,5 l melk, 1 dopje vanille-extract, 2 el oploskoffie
2
Breng de melk in een steelpannetje aan de kook en voeg er het vanille-extract en de oploskoffie aan toe.
4 eierdooiers, 100 g kristalsuiker, 50 g puddingpoeder
3
Doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze tot ruban. Voeg het puddingpoeder toe aan de ruban en laat de machine nog even draaien.
4
Giet een deel van de opgewarmde melk bij de ruban, roer alles goed onder elkaar en giet de melk met de ruban bij de rest van de melk op het vuur. Breng de melk op een zacht vuurtje al roerend aan de kook, tot je een mooi gebonden pudding hebt.
5
Stort de pudding in een kom, dek hem af met folie en laat hem afkoelen in de koelkast.
0,3 l Room
6
Breng een derde van de room aan de kook en los er de gelatineblaadjes in op. Klop de andere de rest van de room half op.
7
Schep de afgekoelde pudding in een kom en roer ze met een garde los. Roer er de warme room met de gelatine onder en spatel de half opgeklopte room eronder. Schep de pudding in een spuitzak en laat de pudding weer opstijven.
Soezenbeslag
1 dl Water, 0,5 dl melk, 100 g boter, 1 snuifje zout
8
Breng voor het soezenbeslag het water met de melk en de boter aan de kook en voeg er een snuif zout aan toe.
180 g bloem
9
Meng de bloem onder dit mengsel en laat het beslag al roerend drogen op het vuur.
4 eieren
10
Doe het beslag in de kom van de keukenmachine en meng er één voor één de eieren onder. Meng pas een nieuw ei onder als het beslag het vorige volledig heeft opgenomen.
11
Schep het beslag in een spuitzak en laat het beslag opstijven in de koelkast.
Afwerking
12
Spuit het soezenbeslag op een ovenplaatje met een siliconenmatje. Schuif het ovenplaatje in de oven en bak de eclairs 5 minuten op 200°C.
13
Verlaag de temperatuur van de oven na 5 minuten naar 175°C en laat de éclairs nog 12 tot 15 minuten bakken.
25 g boter, 0,5 dl Room, 100 g Chocolade
14
Breng de room met de boter voor de afwerking aan de kook. Snijd de chocolade fijn en doe hem in een kom. Giet de warme room met de gesmolten boter op de chocolade en laat de chocolade smelten.
15
Haal de gebakken éclairs uit de oven en laat ze even afkoelen. Draai de éclairs om en snijd ze met een broodmes overlangs in twee.
2 el hagelslag
16
Spuit een dotje mokkacrème op een bord en leg er het onderste deel van de éclair op. Spuit een deel van de vulling op de onderste helft van de éclair en strooi er wat hagelslag over. Doop het deksel van de éclairs in de chocoladeganache en plaats het dekseltje op de andere helft.
Mokkapudding
2 gelatineblaadjes
1
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
0,5 l melk, 1 dopje vanille-extract, 2 el oploskoffie
2
Breng de melk in een steelpannetje aan de kook en voeg er het vanille-extract en de oploskoffie aan toe.
4 eierdooiers, 100 g kristalsuiker, 50 g puddingpoeder
3
Doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze tot ruban. Voeg het puddingpoeder toe aan de ruban en laat de machine nog even draaien.
4
Giet een deel van de opgewarmde melk bij de ruban, roer alles goed onder elkaar en giet de melk met de ruban bij de rest van de melk op het vuur. Breng de melk op een zacht vuurtje al roerend aan de kook, tot je een mooi gebonden pudding hebt.
5
Stort de pudding in een kom, dek hem af met folie en laat hem afkoelen in de koelkast.
0,3 l Room
6
Breng een derde van de room aan de kook en los er de gelatineblaadjes in op. Klop de andere de rest van de room half op.
7
Schep de afgekoelde pudding in een kom en roer ze met een garde los. Roer er de warme room met de gelatine onder en spatel de half opgeklopte room eronder. Schep de pudding in een spuitzak en laat de pudding weer opstijven.
Soezenbeslag
1 dl Water, 0,5 dl melk, 100 g boter, 1 snuifje zout
8
Breng voor het soezenbeslag het water met de melk en de boter aan de kook en voeg er een snuif zout aan toe.
180 g bloem
9
Meng de bloem onder dit mengsel en laat het beslag al roerend drogen op het vuur.
4 eieren
10
Doe het beslag in de kom van de keukenmachine en meng er één voor één de eieren onder. Meng pas een nieuw ei onder als het beslag het vorige volledig heeft opgenomen.
11
Schep het beslag in een spuitzak en laat het beslag opstijven in de koelkast.
Afwerking
12
Spuit het soezenbeslag op een ovenplaatje met een siliconenmatje. Schuif het ovenplaatje in de oven en bak de eclairs 5 minuten op 200°C.
13
Verlaag de temperatuur van de oven na 5 minuten naar 175°C en laat de éclairs nog 12 tot 15 minuten bakken.
25 g boter, 0,5 dl Room, 100 g Chocolade
14
Breng de room met de boter voor de afwerking aan de kook. Snijd de chocolade fijn en doe hem in een kom. Giet de warme room met de gesmolten boter op de chocolade en laat de chocolade smelten.
15
Haal de gebakken éclairs uit de oven en laat ze even afkoelen. Draai de éclairs om en snijd ze met een broodmes overlangs in twee.
2 el hagelslag
16
Spuit een dotje mokkacrème op een bord en leg er het onderste deel van de éclair op. Spuit een deel van de vulling op de onderste helft van de éclair en strooi er wat hagelslag over. Doop het deksel van de éclairs in de chocoladeganache en plaats het dekseltje op de andere helft.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Gelatineblaadjes
2
Melk
0,5 l
Melk
0,5 dl
Vanille-extract
1 dopje
Oploskoffie
2 el
Eierdooiers
4
Kristalsuiker
100 g
Puddingpoeder
50 g
Room
0,3 l
Room
0,5 dl
Water
1 dl
Boter
125 g
Zout
1 snuifje
Bloem
180 g
Eieren
4
Chocolade
100 g
Hagelslag
2 el
Mokka eclairs
Het perfecte, zondagse gebakje met een vulling van mokkapudding, afgewerkt met hagelslag en chocoladeganache. Voor je het weet vind je enkel nog wat achtergebleven kruimels van deze zalige eclairs.Instructies
Mokkapudding
2 gelatineblaadjes
1
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
0,5 l melk, 1 dopje vanille-extract, 2 el oploskoffie
2
Breng de melk in een steelpannetje aan de kook en voeg er het vanille-extract en de oploskoffie aan toe.
4 eierdooiers, 100 g kristalsuiker, 50 g puddingpoeder
3
Doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze tot ruban. Voeg het puddingpoeder toe aan de ruban en laat de machine nog even draaien.
4
Giet een deel van de opgewarmde melk bij de ruban, roer alles goed onder elkaar en giet de melk met de ruban bij de rest van de melk op het vuur. Breng de melk op een zacht vuurtje al roerend aan de kook, tot je een mooi gebonden pudding hebt.
5
Stort de pudding in een kom, dek hem af met folie en laat hem afkoelen in de koelkast.
0,3 l Room
6
Breng een derde van de room aan de kook en los er de gelatineblaadjes in op. Klop de andere de rest van de room half op.
7
Schep de afgekoelde pudding in een kom en roer ze met een garde los. Roer er de warme room met de gelatine onder en spatel de half opgeklopte room eronder. Schep de pudding in een spuitzak en laat de pudding weer opstijven.
Soezenbeslag
1 dl Water, 0,5 dl melk, 100 g boter, 1 snuifje zout
8
Breng voor het soezenbeslag het water met de melk en de boter aan de kook en voeg er een snuif zout aan toe.
180 g bloem
9
Meng de bloem onder dit mengsel en laat het beslag al roerend drogen op het vuur.
4 eieren
10
Doe het beslag in de kom van de keukenmachine en meng er één voor één de eieren onder. Meng pas een nieuw ei onder als het beslag het vorige volledig heeft opgenomen.
11
Schep het beslag in een spuitzak en laat het beslag opstijven in de koelkast.
Afwerking
12
Spuit het soezenbeslag op een ovenplaatje met een siliconenmatje. Schuif het ovenplaatje in de oven en bak de eclairs 5 minuten op 200°C.
13
Verlaag de temperatuur van de oven na 5 minuten naar 175°C en laat de éclairs nog 12 tot 15 minuten bakken.
25 g boter, 0,5 dl Room, 100 g Chocolade
14
Breng de room met de boter voor de afwerking aan de kook. Snijd de chocolade fijn en doe hem in een kom. Giet de warme room met de gesmolten boter op de chocolade en laat de chocolade smelten.
15
Haal de gebakken éclairs uit de oven en laat ze even afkoelen. Draai de éclairs om en snijd ze met een broodmes overlangs in twee.
2 el hagelslag
16
Spuit een dotje mokkacrème op een bord en leg er het onderste deel van de éclair op. Spuit een deel van de vulling op de onderste helft van de éclair en strooi er wat hagelslag over. Doop het deksel van de éclairs in de chocoladeganache en plaats het dekseltje op de andere helft.