dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Kokostaart (thumbnail)Kokostaart

Kokostaart

40m
10
-
3.2K
Recepten

Kokostaart

Iedereen kan een taart bakken – met name deze kokostaart. De bodem bestaat uit bladerdeeg, dat je bij voorkeur bij een goede bakker haalt. In de vulling zit kokospoeder, kokosmelk en geschaafde kokos. Gemakkelijk maar superlekker!
Kokostaart (thumbnail)Kokostaart

Kokostaart

40m
10
-
3.2K
Recepten

Kokostaart

Iedereen kan een taart bakken – met name deze kokostaart. De bodem bestaat uit bladerdeeg, dat je bij voorkeur bij een goede bakker haalt. In de vulling zit kokospoeder, kokosmelk en geschaafde kokos. Gemakkelijk maar superlekker!
Type gerechtDessert
Totale tijd40m
Ingrediënten10
Beoordeling-
Aantal likes3.2K

Ingrediënten

4 personen
Bloem
Bladerdeeg
1 vel
Boter
150 g
Eieren
3
Kristalsuiker
300 g
Kokosnootpoeder
60 g
Kokosmelk
0,2 l
Vanillestok
1
Zout
1 snuifje
Kokosschilfers
120 g

Benodigdheden

Een taartvorm met 18 cm diameter en 5 cm hoog, bakpapier, bakparels, een keukenmachine met een k vormig hulpstuk

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
bloem, 1 vel bladerdeeg
2
Vet de taartvorm in met wat boter en bestuif met bloem. Leg het bladerdeeg in de vorm en druk aan. Snijd overtollig deeg weg en duw het deeg aan zodat het een klein beetje boven de vorm komt.
3
Leg een vel bakpapier op het deeg. Strooi bakparels op het deeg en laat 15 minuten blindbakken in de voorverwarmde oven.
150 g boter
4
Smelt intussen de boter.
3 eieren, 300 g kristalsuiker, 60 g kokosnootpoeder, 0,2 l kokosmelk
5
Meng de eieren met de kristalsuiker in de keukenmachine. Doe er het kokospoeder en de kokosmelk bij.
1 vanillestok, 1 snuifje zout, 120 g kokosschilfers
6
Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes bij de vulling. Voeg er de gesmolten boter, een snuifje zout en de kokosschilfers aan toe en meng alles door elkaar.
7
Giet de vulling in de bodem.
8
Bak de taart nog eens 35 minuten in de oven.
9
Laat de taart afkoelen en haal ze uit de vorm.
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
2
Vet de taartvorm in met wat boter en bestuif met bloem. Leg het bladerdeeg in de vorm en druk aan. Snijd overtollig deeg weg en duw het deeg aan zodat het een klein beetje boven de vorm komt.

Instructies

1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
bloem, 1 vel bladerdeeg
2
Vet de taartvorm in met wat boter en bestuif met bloem. Leg het bladerdeeg in de vorm en druk aan. Snijd overtollig deeg weg en duw het deeg aan zodat het een klein beetje boven de vorm komt.
3
Leg een vel bakpapier op het deeg. Strooi bakparels op het deeg en laat 15 minuten blindbakken in de voorverwarmde oven.
150 g boter
4
Smelt intussen de boter.
3 eieren, 300 g kristalsuiker, 60 g kokosnootpoeder, 0,2 l kokosmelk
5
Meng de eieren met de kristalsuiker in de keukenmachine. Doe er het kokospoeder en de kokosmelk bij.
1 vanillestok, 1 snuifje zout, 120 g kokosschilfers
6
Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes bij de vulling. Voeg er de gesmolten boter, een snuifje zout en de kokosschilfers aan toe en meng alles door elkaar.
7
Giet de vulling in de bodem.
8
Bak de taart nog eens 35 minuten in de oven.
9
Laat de taart afkoelen en haal ze uit de vorm.
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
2
Vet de taartvorm in met wat boter en bestuif met bloem. Leg het bladerdeeg in de vorm en druk aan. Snijd overtollig deeg weg en duw het deeg aan zodat het een klein beetje boven de vorm komt.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Kokostaart (thumbnail)Kokostaart
4 personen
40m
Ingrediënten
Bloem
Bladerdeeg
1 vel
Boter
150 g
Eieren
3
Kristalsuiker
300 g
Kokosnootpoeder
60 g
Kokosmelk
0,2 l
Vanillestok
1
Zout
1 snuifje
Kokosschilfers
120 g

Kokostaart

Iedereen kan een taart bakken – met name deze kokostaart. De bodem bestaat uit bladerdeeg, dat je bij voorkeur bij een goede bakker haalt. In de vulling zit kokospoeder, kokosmelk en geschaafde kokos. Gemakkelijk maar superlekker!
Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
bloem, 1 vel bladerdeeg
2
Vet de taartvorm in met wat boter en bestuif met bloem. Leg het bladerdeeg in de vorm en druk aan. Snijd overtollig deeg weg en duw het deeg aan zodat het een klein beetje boven de vorm komt.
3
Leg een vel bakpapier op het deeg. Strooi bakparels op het deeg en laat 15 minuten blindbakken in de voorverwarmde oven.
150 g boter
4
Smelt intussen de boter.
3 eieren, 300 g kristalsuiker, 60 g kokosnootpoeder, 0,2 l kokosmelk
5
Meng de eieren met de kristalsuiker in de keukenmachine. Doe er het kokospoeder en de kokosmelk bij.
1 vanillestok, 1 snuifje zout, 120 g kokosschilfers
6
Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes bij de vulling. Voeg er de gesmolten boter, een snuifje zout en de kokosschilfers aan toe en meng alles door elkaar.
7
Giet de vulling in de bodem.
8
Bak de taart nog eens 35 minuten in de oven.
9
Laat de taart afkoelen en haal ze uit de vorm.