dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Vissalade met radijs en groene kruiden (thumbnail)Vissalade met radijs en groene kruiden

Vissalade met radijs en groene kruiden

30m
19
-
5K
Recepten

Vissalade met radijs en groene kruiden

Net zoals paling in't groen wordt deze koude vissalade vergezeld van een grasgroene kruidencoulis boordevol kervel, marjolein, zuring en munt. Jeroen serveert er knapperige venkel en radijsjes bij.
Vissalade met radijs en groene kruiden (thumbnail)Vissalade met radijs en groene kruiden

Vissalade met radijs en groene kruiden

30m
19
-
5K
Recepten

Vissalade met radijs en groene kruiden

Net zoals paling in't groen wordt deze koude vissalade vergezeld van een grasgroene kruidencoulis boordevol kervel, marjolein, zuring en munt. Jeroen serveert er knapperige venkel en radijsjes bij.
Type gerechtAperitief
Totale tijd30m
Ingrediënten19
Beoordeling-
Aantal likes5K

Ingrediënten

4 personen
Eieren
2
Boter
1 een klontje
Water
1 scheutje
Koolvis
250 g
Ijsblokjes
Venkels
0,5
Radijs
1 bosje
Spinazie
100 g
Kervel
1 bosje
Marjolein
Zuring
50 g
Munt
Dragonazijn
1 scheutje
Zout
Peper
Mayonaise
2 el
Citroenen
0,25
Olijfolie
1 scheutje
Azijn
1 scheutje

Benodigdheden

Blender, een mandoline, een blender, een grote kom voor ijswater

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

2 eieren
1
Zet een pot water op het vuur en kook de eieren hard. Reken een kooktijd van 10 tot 11 minuten.
1 een klontje boter, 1 scheutje Water, 250 g koolvis
2
Verhit een klont boter met een scheutje water in een pan. Snijd de visfilet in stukken en pocheer ze in de pan onder een deksel.
ijsblokjes
3
Vul een grote kom met ijsblokjes en water.
0,5 venkels, 1 bosje radijs
4
Verwijder de harde kern van de venkel en rasp fijn met de mandoline. Rasp ook fijne plakjes radijs. Leg de groenteplakjes in de kom met ijswater.
5
Laat de hardgekookte eieren ook afkoelen in de kom met ijswater.
100 g spinazie, 1 bosje kervel, marjolein
6
Kook de spinazie, de kervel en marjolein gaar in het warme water van de eieren.
7
Haal ondertussen de gepocheerde stukken vis uit de pan en prak ze fijn met een vork.
50 g zuring, Munt, 1 scheutje dragonazijn, zout, peper, ijsblokjes
8
Giet de spinazie, kervel en marjolein af en doe ze in een blender. Voeg de zuring, de munt, het overgebleven vocht uit de pan met vis, enkele ijsblokjes, een scheutje dragonazijn, peper en zout toe. Mix alles tot een gladde coulis.
2 el mayonaise, 0,25 citroenen, peper, zout
9
Pel de afgekoelde eieren en prak ze fijn en meng ze onder de vis. Meng de mayonaise en het citroensap onder de vissalade. Kruid af met peper en zout.
1 scheutje olijfolie, 1 scheutje azijn, peper, zout
10
Haal de groentjes uit het ijswater en doe ze in een mengkom. Voeg een scheut olijfolie, azijn, peper en zout toe en meng goed door elkaar.
11
Tijd om te serveren. Maak een of meerdere quenelles van de vissalade, schep er een lepel kruidencoulis over en leg er wat krokante groentjes bovenop. Serveer met een stukje brood.
1
Zet een pot water op het vuur en kook de eieren hard. Reken een kooktijd van 10 tot 11 minuten.
2
Verhit een klont boter met een scheutje water in een pan. Snijd de visfilet in stukken en pocheer ze in de pan onder een deksel.

Instructies

2 eieren
1
Zet een pot water op het vuur en kook de eieren hard. Reken een kooktijd van 10 tot 11 minuten.
1 een klontje boter, 1 scheutje Water, 250 g koolvis
2
Verhit een klont boter met een scheutje water in een pan. Snijd de visfilet in stukken en pocheer ze in de pan onder een deksel.
ijsblokjes
3
Vul een grote kom met ijsblokjes en water.
0,5 venkels, 1 bosje radijs
4
Verwijder de harde kern van de venkel en rasp fijn met de mandoline. Rasp ook fijne plakjes radijs. Leg de groenteplakjes in de kom met ijswater.
5
Laat de hardgekookte eieren ook afkoelen in de kom met ijswater.
100 g spinazie, 1 bosje kervel, marjolein
6
Kook de spinazie, de kervel en marjolein gaar in het warme water van de eieren.
7
Haal ondertussen de gepocheerde stukken vis uit de pan en prak ze fijn met een vork.
50 g zuring, Munt, 1 scheutje dragonazijn, zout, peper, ijsblokjes
8
Giet de spinazie, kervel en marjolein af en doe ze in een blender. Voeg de zuring, de munt, het overgebleven vocht uit de pan met vis, enkele ijsblokjes, een scheutje dragonazijn, peper en zout toe. Mix alles tot een gladde coulis.
2 el mayonaise, 0,25 citroenen, peper, zout
9
Pel de afgekoelde eieren en prak ze fijn en meng ze onder de vis. Meng de mayonaise en het citroensap onder de vissalade. Kruid af met peper en zout.
1 scheutje olijfolie, 1 scheutje azijn, peper, zout
10
Haal de groentjes uit het ijswater en doe ze in een mengkom. Voeg een scheut olijfolie, azijn, peper en zout toe en meng goed door elkaar.
11
Tijd om te serveren. Maak een of meerdere quenelles van de vissalade, schep er een lepel kruidencoulis over en leg er wat krokante groentjes bovenop. Serveer met een stukje brood.
1
Zet een pot water op het vuur en kook de eieren hard. Reken een kooktijd van 10 tot 11 minuten.
2
Verhit een klont boter met een scheutje water in een pan. Snijd de visfilet in stukken en pocheer ze in de pan onder een deksel.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Vissalade met radijs en groene kruiden (thumbnail)Vissalade met radijs en groene kruiden
4 personen
30m
Ingrediënten
Eieren
2
Boter
1 een klontje
Water
1 scheutje
Koolvis
250 g
Ijsblokjes
Venkels
0,5
Radijs
1 bosje
Spinazie
100 g
Kervel
1 bosje
Marjolein
Zuring
50 g
Munt
Dragonazijn
1 scheutje
Zout
Peper
Mayonaise
2 el
Citroenen
0,25
Olijfolie
1 scheutje
Azijn
1 scheutje

Vissalade met radijs en groene kruiden

Net zoals paling in't groen wordt deze koude vissalade vergezeld van een grasgroene kruidencoulis boordevol kervel, marjolein, zuring en munt. Jeroen serveert er knapperige venkel en radijsjes bij.
Instructies
2 eieren
1
Zet een pot water op het vuur en kook de eieren hard. Reken een kooktijd van 10 tot 11 minuten.
1 een klontje boter, 1 scheutje Water, 250 g koolvis
2
Verhit een klont boter met een scheutje water in een pan. Snijd de visfilet in stukken en pocheer ze in de pan onder een deksel.
ijsblokjes
3
Vul een grote kom met ijsblokjes en water.
0,5 venkels, 1 bosje radijs
4
Verwijder de harde kern van de venkel en rasp fijn met de mandoline. Rasp ook fijne plakjes radijs. Leg de groenteplakjes in de kom met ijswater.
5
Laat de hardgekookte eieren ook afkoelen in de kom met ijswater.
100 g spinazie, 1 bosje kervel, marjolein
6
Kook de spinazie, de kervel en marjolein gaar in het warme water van de eieren.
7
Haal ondertussen de gepocheerde stukken vis uit de pan en prak ze fijn met een vork.
50 g zuring, Munt, 1 scheutje dragonazijn, zout, peper, ijsblokjes
8
Giet de spinazie, kervel en marjolein af en doe ze in een blender. Voeg de zuring, de munt, het overgebleven vocht uit de pan met vis, enkele ijsblokjes, een scheutje dragonazijn, peper en zout toe. Mix alles tot een gladde coulis.
2 el mayonaise, 0,25 citroenen, peper, zout
9
Pel de afgekoelde eieren en prak ze fijn en meng ze onder de vis. Meng de mayonaise en het citroensap onder de vissalade. Kruid af met peper en zout.
1 scheutje olijfolie, 1 scheutje azijn, peper, zout
10
Haal de groentjes uit het ijswater en doe ze in een mengkom. Voeg een scheut olijfolie, azijn, peper en zout toe en meng goed door elkaar.
11
Tijd om te serveren. Maak een of meerdere quenelles van de vissalade, schep er een lepel kruidencoulis over en leg er wat krokante groentjes bovenop. Serveer met een stukje brood.