dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Naan met baba ganoush, bimi en chorizo (thumbnail)Naan met baba ganoush, bimi en chorizo

Naan met baba ganoush, bimi en chorizo

40m
16
-
2.6K
Recepten

Naan met baba ganoush, bimi en chorizo

Baba ganoush is een klassieke Libanese bereiding die uitstekend dienst doet als spread op brood. Jeroen grilt de aubergines eerst op de barbecue voor een gerookte toets. De naan met de baba ganoush wordt afgewerkt met gegrilde chorizo, broccolini en fetakaas.
Naan met baba ganoush, bimi en chorizo (thumbnail)Naan met baba ganoush, bimi en chorizo

Naan met baba ganoush, bimi en chorizo

40m
16
-
2.6K
Recepten

Naan met baba ganoush, bimi en chorizo

Baba ganoush is een klassieke Libanese bereiding die uitstekend dienst doet als spread op brood. Jeroen grilt de aubergines eerst op de barbecue voor een gerookte toets. De naan met de baba ganoush wordt afgewerkt met gegrilde chorizo, broccolini en fetakaas.
Totale tijd40m
Ingrediënten16
Beoordeling-
Aantal likes2.6K

Ingrediënten

4 personen
Aubergine
2
Peper
Grof zout
Za'atar
1 flinke snuif
Komijn
2 flinke snuif
Gerookt paprikapoeder
2 flinke snuif
Rozemarijn
Look
2 teentjes
Bicarbonaat
Bimi
400 g
Olijfolie
Zout
Chorizoworst
8
Naan
4
Zwarte olijven
2 el
Feta

Benodigdheden

Een barbecue, aluminiumfolie

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

2 aubergine
1
Snijd de aubergines overlangs in twee en maak insnijdingen in het vruchtvlees.
peper, grof zout, 1 flinke snuif Za'atar, 1 flinke snuif komijn, 1 flinke snuif gerookt paprikapoeder, rozemarijn, 2 teentjes Look
2
Giet flink wat olijfolie over de aubergines en kruid met peper, grof zout, za’atar, komijn en gerookt paprikapoeder. Duw enkele takjes rozemarijn en teentjes look in de inkepingen.
3
Gril de aubergines kort op de barbecue. Pak ze vervolgens in in aluminiumfolie en gaar ze ongeveer 20 minuten op de barbecue (ongeveer 200°C).
bicarbonaat, 400 g Bimi
4
Breng een kookpot met water en een snuif bicarbonaat aan de kook. Kook er de bimi ongeveer 2 minuten.
olijfolie, peper, zout
5
Haal er de bimi uit als ze licht gegaard is en druppel er olijfolie over. Kruid ook met peper en zout.
olijfolie, 8 chorizoworst, 4 Naan
6
Giet ook een likje olijfolie over de chorizo en de naan.
2 el Zwarte olijven, zout, 1 flinke snuif komijn, 1 flinke snuif gerookt paprikapoeder
7
Haal de aubergines van de barbecue als ze gaar zijn en haal er de kruiden uit. Hak de geroosterde aubergines en de olijven fijn. Breng de spread verder op smaak met zout, komijn en gerookt paprikapoeder.
8
Gril de chorizo, de bimi en de naan op de barbecue.
feta
9
Leg de geroosterde naan op een plank. Smeer er een laagje van de baba ganoush over en bedek vervolgens met de bimi en de sneetjes chorizo. Werk het geheel af met enkele blokjes gemarineerde fetakaas.
1
Snijd de aubergines overlangs in twee en maak insnijdingen in het vruchtvlees.
2
Giet flink wat olijfolie over de aubergines en kruid met peper, grof zout, za’atar, komijn en gerookt paprikapoeder. Duw enkele takjes rozemarijn en teentjes look in de inkepingen.

Instructies

2 aubergine
1
Snijd de aubergines overlangs in twee en maak insnijdingen in het vruchtvlees.
peper, grof zout, 1 flinke snuif Za'atar, 1 flinke snuif komijn, 1 flinke snuif gerookt paprikapoeder, rozemarijn, 2 teentjes Look
2
Giet flink wat olijfolie over de aubergines en kruid met peper, grof zout, za’atar, komijn en gerookt paprikapoeder. Duw enkele takjes rozemarijn en teentjes look in de inkepingen.
3
Gril de aubergines kort op de barbecue. Pak ze vervolgens in in aluminiumfolie en gaar ze ongeveer 20 minuten op de barbecue (ongeveer 200°C).
bicarbonaat, 400 g Bimi
4
Breng een kookpot met water en een snuif bicarbonaat aan de kook. Kook er de bimi ongeveer 2 minuten.
olijfolie, peper, zout
5
Haal er de bimi uit als ze licht gegaard is en druppel er olijfolie over. Kruid ook met peper en zout.
olijfolie, 8 chorizoworst, 4 Naan
6
Giet ook een likje olijfolie over de chorizo en de naan.
2 el Zwarte olijven, zout, 1 flinke snuif komijn, 1 flinke snuif gerookt paprikapoeder
7
Haal de aubergines van de barbecue als ze gaar zijn en haal er de kruiden uit. Hak de geroosterde aubergines en de olijven fijn. Breng de spread verder op smaak met zout, komijn en gerookt paprikapoeder.
8
Gril de chorizo, de bimi en de naan op de barbecue.
feta
9
Leg de geroosterde naan op een plank. Smeer er een laagje van de baba ganoush over en bedek vervolgens met de bimi en de sneetjes chorizo. Werk het geheel af met enkele blokjes gemarineerde fetakaas.
1
Snijd de aubergines overlangs in twee en maak insnijdingen in het vruchtvlees.
2
Giet flink wat olijfolie over de aubergines en kruid met peper, grof zout, za’atar, komijn en gerookt paprikapoeder. Duw enkele takjes rozemarijn en teentjes look in de inkepingen.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Naan met baba ganoush, bimi en chorizo (thumbnail)Naan met baba ganoush, bimi en chorizo
4 personen
40m
Ingrediënten
Aubergine
2
Peper
Grof zout
Za'atar
1 flinke snuif
Komijn
2 flinke snuif
Gerookt paprikapoeder
2 flinke snuif
Rozemarijn
Look
2 teentjes
Bicarbonaat
Bimi
400 g
Olijfolie
Zout
Chorizoworst
8
Naan
4
Zwarte olijven
2 el
Feta

Naan met baba ganoush, bimi en chorizo

Baba ganoush is een klassieke Libanese bereiding die uitstekend dienst doet als spread op brood. Jeroen grilt de aubergines eerst op de barbecue voor een gerookte toets. De naan met de baba ganoush wordt afgewerkt met gegrilde chorizo, broccolini en fetakaas.
Instructies
2 aubergine
1
Snijd de aubergines overlangs in twee en maak insnijdingen in het vruchtvlees.
peper, grof zout, 1 flinke snuif Za'atar, 1 flinke snuif komijn, 1 flinke snuif gerookt paprikapoeder, rozemarijn, 2 teentjes Look
2
Giet flink wat olijfolie over de aubergines en kruid met peper, grof zout, za’atar, komijn en gerookt paprikapoeder. Duw enkele takjes rozemarijn en teentjes look in de inkepingen.
3
Gril de aubergines kort op de barbecue. Pak ze vervolgens in in aluminiumfolie en gaar ze ongeveer 20 minuten op de barbecue (ongeveer 200°C).
bicarbonaat, 400 g Bimi
4
Breng een kookpot met water en een snuif bicarbonaat aan de kook. Kook er de bimi ongeveer 2 minuten.
olijfolie, peper, zout
5
Haal er de bimi uit als ze licht gegaard is en druppel er olijfolie over. Kruid ook met peper en zout.
olijfolie, 8 chorizoworst, 4 Naan
6
Giet ook een likje olijfolie over de chorizo en de naan.
2 el Zwarte olijven, zout, 1 flinke snuif komijn, 1 flinke snuif gerookt paprikapoeder
7
Haal de aubergines van de barbecue als ze gaar zijn en haal er de kruiden uit. Hak de geroosterde aubergines en de olijven fijn. Breng de spread verder op smaak met zout, komijn en gerookt paprikapoeder.
8
Gril de chorizo, de bimi en de naan op de barbecue.
feta
9
Leg de geroosterde naan op een plank. Smeer er een laagje van de baba ganoush over en bedek vervolgens met de bimi en de sneetjes chorizo. Werk het geheel af met enkele blokjes gemarineerde fetakaas.