Zeeduivel met couscous, sinaasappel en wortel
Zeeduivel met couscous, sinaasappel en wortel
Ingrediënten
4 personen
Wortel
1 bosje
Olijfolie
Ajuinen
2
Gember
30 g
Sinaasappelen
2
Tomatenpuree
1 el
Tomatenblokjes
400 g
Kardemompoeder
Chilipoeder
Korianderpoeder
Zout
Tijm
Laurier
Rozemarijn
1 takje
Groentebouillon
0,3 l
Couscous
250 g
Boter
Zeeduivel
800 g
Peper
Lente-uien
2
Benodigdheden
Keukentouw, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Bereiding
1 bosje Wortel
1
Schil de wortelen en snijd ze in grote stukken.
olijfolie
2
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
2 ajuinen
3
Pel en halveer de uien. Snijd ze in halve ringen. Stoof ze in de olie. Doe er de wortelen bij.
30 g gember
4
Schil de gember en rasp bij de wortelen.
2 sinaasappelen
5
Haal met een dunschiller de buitenste schil van één sinaasappel. Houd de zeste apart. Pers de sinaasappel uit bij de wortelen.
1 el Tomatenpuree
6
Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat even mee bakken.
400 g Tomatenblokjes
7
Doe de tomatenblokjes bij de wortelen. Spoel het blik uit met een beetje water en giet het ook in de pan.
8
Snijd met een scherp mes de schil van de tweede sinaasappel (peler à vif). Halveer de sinaasappel. Snijd de helft in stukjes. Doe ze bij de wortelen. Houd de andere helft bij voor de afwerking.
kardemompoeder, chilipoeder, korianderpoeder, zout
9
Kruid de wortelen met kardemompoeder, chilipoeder, korianderpoeder en zout.
tijm, laurier, 1 takje rozemarijn, 0,3 l groentebouillon
10
Bind de tijm, laurier en rozemarijn met keukentouw samen tot een bouquet garni. Leg het in de pan. Zet een deksel op de pan en laat de wortelen garen op een zacht vuur. Giet eventueel een beetje bouillon bij de wortelen als de saus te dik wordt.
11
Snijd de apart gehouden zeste in heel fijne repen (julienne). Breng water aan de kook. Kook de zeste kort op en giet af. Herhaal dit nog een keer. Koel af onder koud stromend water.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
12
Verwarm de groentebouillon.
250 g couscous
13
Doe de couscous in een kom. Giet er de hete bouillon op en laat wellen. Maak los met een vork.
boter
14
Smelt een klont boter in een pan. Doe er een scheut olijfolie bij.
800 g zeeduivel, peper
15
Verdeel de vis in moten. Kruid met peper en zout. Bak de vis aan beide kanten in boter met olijfolie.
2 lente-uien
16
Snipper de lente-uien.
17
Haal de stukken sinaasappel uit de wortelen.
18
Snijd de apart gehouden halve sinaasappel in fijne plakjes.
19
Serveer de zeeduivel met wortelen en couscous. Werk af met plakjes sinaasappel, gesnipperde lente-ui en sinaasappelzeste.
Bereiding
1 bosje Wortel
1
Schil de wortelen en snijd ze in grote stukken.
olijfolie
2
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
2 ajuinen
3
Pel en halveer de uien. Snijd ze in halve ringen. Stoof ze in de olie. Doe er de wortelen bij.
30 g gember
4
Schil de gember en rasp bij de wortelen.
2 sinaasappelen
5
Haal met een dunschiller de buitenste schil van één sinaasappel. Houd de zeste apart. Pers de sinaasappel uit bij de wortelen.
1 el Tomatenpuree
6
Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat even mee bakken.
400 g Tomatenblokjes
7
Doe de tomatenblokjes bij de wortelen. Spoel het blik uit met een beetje water en giet het ook in de pan.
8
Snijd met een scherp mes de schil van de tweede sinaasappel (peler à vif). Halveer de sinaasappel. Snijd de helft in stukjes. Doe ze bij de wortelen. Houd de andere helft bij voor de afwerking.
kardemompoeder, chilipoeder, korianderpoeder, zout
9
Kruid de wortelen met kardemompoeder, chilipoeder, korianderpoeder en zout.
tijm, laurier, 1 takje rozemarijn, 0,3 l groentebouillon
10
Bind de tijm, laurier en rozemarijn met keukentouw samen tot een bouquet garni. Leg het in de pan. Zet een deksel op de pan en laat de wortelen garen op een zacht vuur. Giet eventueel een beetje bouillon bij de wortelen als de saus te dik wordt.
11
Snijd de apart gehouden zeste in heel fijne repen (julienne). Breng water aan de kook. Kook de zeste kort op en giet af. Herhaal dit nog een keer. Koel af onder koud stromend water.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
12
Verwarm de groentebouillon.
250 g couscous
13
Doe de couscous in een kom. Giet er de hete bouillon op en laat wellen. Maak los met een vork.
boter
14
Smelt een klont boter in een pan. Doe er een scheut olijfolie bij.
800 g zeeduivel, peper
15
Verdeel de vis in moten. Kruid met peper en zout. Bak de vis aan beide kanten in boter met olijfolie.
2 lente-uien
16
Snipper de lente-uien.
17
Haal de stukken sinaasappel uit de wortelen.
18
Snijd de apart gehouden halve sinaasappel in fijne plakjes.
19
Serveer de zeeduivel met wortelen en couscous. Werk af met plakjes sinaasappel, gesnipperde lente-ui en sinaasappelzeste.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Wortel
1 bosje
Olijfolie
Ajuinen
2
Gember
30 g
Sinaasappelen
2
Tomatenpuree
1 el
Tomatenblokjes
400 g
Kardemompoeder
Chilipoeder
Korianderpoeder
Zout
Tijm
Laurier
Rozemarijn
1 takje
Groentebouillon
0,3 l
Couscous
250 g
Boter
Zeeduivel
800 g
Peper
Lente-uien
2
Zeeduivel met couscous, sinaasappel en wortel
De gestoofde wortelen krijgen een heel speciale, wat zoetzure smaak door de tomaat, sinaasappel, gember en kruiding. Jeroen geeft er een stuk gebakken zeeduivel en couscous bij.Instructies
Bereiding
1 bosje Wortel
1
Schil de wortelen en snijd ze in grote stukken.
olijfolie
2
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
2 ajuinen
3
Pel en halveer de uien. Snijd ze in halve ringen. Stoof ze in de olie. Doe er de wortelen bij.
30 g gember
4
Schil de gember en rasp bij de wortelen.
2 sinaasappelen
5
Haal met een dunschiller de buitenste schil van één sinaasappel. Houd de zeste apart. Pers de sinaasappel uit bij de wortelen.
1 el Tomatenpuree
6
Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat even mee bakken.
400 g Tomatenblokjes
7
Doe de tomatenblokjes bij de wortelen. Spoel het blik uit met een beetje water en giet het ook in de pan.
8
Snijd met een scherp mes de schil van de tweede sinaasappel (peler à vif). Halveer de sinaasappel. Snijd de helft in stukjes. Doe ze bij de wortelen. Houd de andere helft bij voor de afwerking.
kardemompoeder, chilipoeder, korianderpoeder, zout
9
Kruid de wortelen met kardemompoeder, chilipoeder, korianderpoeder en zout.
tijm, laurier, 1 takje rozemarijn, 0,3 l groentebouillon
10
Bind de tijm, laurier en rozemarijn met keukentouw samen tot een bouquet garni. Leg het in de pan. Zet een deksel op de pan en laat de wortelen garen op een zacht vuur. Giet eventueel een beetje bouillon bij de wortelen als de saus te dik wordt.
11
Snijd de apart gehouden zeste in heel fijne repen (julienne). Breng water aan de kook. Kook de zeste kort op en giet af. Herhaal dit nog een keer. Koel af onder koud stromend water.
12
Verwarm de groentebouillon.
250 g couscous
13
Doe de couscous in een kom. Giet er de hete bouillon op en laat wellen. Maak los met een vork.
boter
14
Smelt een klont boter in een pan. Doe er een scheut olijfolie bij.
800 g zeeduivel, peper
15
Verdeel de vis in moten. Kruid met peper en zout. Bak de vis aan beide kanten in boter met olijfolie.
2 lente-uien
16
Snipper de lente-uien.
17
Haal de stukken sinaasappel uit de wortelen.
18
Snijd de apart gehouden halve sinaasappel in fijne plakjes.
19
Serveer de zeeduivel met wortelen en couscous. Werk af met plakjes sinaasappel, gesnipperde lente-ui en sinaasappelzeste.