Pastataart met mortadella en spinazie
Pastataart met mortadella en spinazie
Pastataart met mortadella en spinazie
Pastataart met mortadella en spinazie
Ingrediënten
4 personen
Macaroni
300 g
Spinazie
300 g
Bloemkolen
0,5
Ricotta
500 g
Mortadella
300 g
Room
2 dl
Parmezaanse kaas
60 g
Citroen
1
Nootmuskaat
Peper
Zout
Eieren
3
Rucola
100 g
Olijfolie
Sherry-azijn
Benodigdheden
Een springvorm
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De pastataart
300 g macaroni, 200 g spinazie, 0,5 bloemkolen, 500 g ricotta, 300 g mortadella, 2 dl Room, 60 g Parmezaanse kaas, 1 citroen, nootmuskaat, peper, zout
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2
Kook de pasta ongeveer 3 tot 4 minuten in gezouten water. Hij mag nog niet al dente zijn. Giet af en spoel onder koud water om de garing te stoppen.
3
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook ze kort in gezouten water. Giet af en spoel ze onder koud stromend water zodat de garing stopt. Ze moeten nog knapperig zijn.
4
Was de spinazie, laat uitlekken en snijd de blaadjes grof.
3 eieren
5
Klop de eieren los met ricotta en room.
6
Snijd de mortadella in blokjes.
7
Meng de eieren met mortadella, bloemkool en spinazie. Rasp er de Parmezaan bij en kruid met het sap van ½ citroen, veel peper, een snuifje zout en nootmuskaat.
TIP Let op met zouten. De mortadella en Parmezaan zijn al redelijk zout.
8
Vet één of meer springvormen in met olijfolie en vul met het mengsel.
9
Zet de taart in de voorverwarmde oven en laat 30 minuten bakken.
Afwerken en serveren
100 g Rucola, 100 g spinazie, olijfolie, sherry-azijn, peper, zout
10
Was de rucola en de spinazie. Laat uitlekken.
11
Meng de salade met een likje olijfolie en een scheutje azijn. Breng op smaak met peper en zout.
12
Haal de taart uit de oven en ga rond de buitenkant met een mes. Verdeel ze in punten en serveer met salade.
De pastataart
300 g macaroni, 200 g spinazie, 0,5 bloemkolen, 500 g ricotta, 300 g mortadella, 2 dl Room, 60 g Parmezaanse kaas, 1 citroen, nootmuskaat, peper, zout
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2
Kook de pasta ongeveer 3 tot 4 minuten in gezouten water. Hij mag nog niet al dente zijn. Giet af en spoel onder koud water om de garing te stoppen.
3
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook ze kort in gezouten water. Giet af en spoel ze onder koud stromend water zodat de garing stopt. Ze moeten nog knapperig zijn.
4
Was de spinazie, laat uitlekken en snijd de blaadjes grof.
3 eieren
5
Klop de eieren los met ricotta en room.
6
Snijd de mortadella in blokjes.
7
Meng de eieren met mortadella, bloemkool en spinazie. Rasp er de Parmezaan bij en kruid met het sap van ½ citroen, veel peper, een snuifje zout en nootmuskaat.
TIP Let op met zouten. De mortadella en Parmezaan zijn al redelijk zout.
8
Vet één of meer springvormen in met olijfolie en vul met het mengsel.
9
Zet de taart in de voorverwarmde oven en laat 30 minuten bakken.
Afwerken en serveren
100 g Rucola, 100 g spinazie, olijfolie, sherry-azijn, peper, zout
10
Was de rucola en de spinazie. Laat uitlekken.
11
Meng de salade met een likje olijfolie en een scheutje azijn. Breng op smaak met peper en zout.
12
Haal de taart uit de oven en ga rond de buitenkant met een mes. Verdeel ze in punten en serveer met salade.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 20m
Ingrediënten
Macaroni
300 g
Spinazie
300 g
Bloemkolen
0,5
Ricotta
500 g
Mortadella
300 g
Room
2 dl
Parmezaanse kaas
60 g
Citroen
1
Nootmuskaat
Peper
Zout
Eieren
3
Rucola
100 g
Olijfolie
Sherry-azijn
Pastataart met mortadella en spinazie
Jeroen maakt een geweldige smaakbom in de vorm van een hartige taart op basis van pasta. De eieren, ricotta en Parmezaan houden het geheel bij elkaar. Je kunt de mortadella vervangen door gerookte zalm voor een heel andere smaak of weglaten voor een vegetarische versie.Instructies
De pastataart
300 g macaroni, 200 g spinazie, 0,5 bloemkolen, 500 g ricotta, 300 g mortadella, 2 dl Room, 60 g Parmezaanse kaas, 1 citroen, nootmuskaat, peper, zout
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2
Kook de pasta ongeveer 3 tot 4 minuten in gezouten water. Hij mag nog niet al dente zijn. Giet af en spoel onder koud water om de garing te stoppen.
3
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook ze kort in gezouten water. Giet af en spoel ze onder koud stromend water zodat de garing stopt. Ze moeten nog knapperig zijn.
4
Was de spinazie, laat uitlekken en snijd de blaadjes grof.
3 eieren
5
Klop de eieren los met ricotta en room.
6
Snijd de mortadella in blokjes.
7
Meng de eieren met mortadella, bloemkool en spinazie. Rasp er de Parmezaan bij en kruid met het sap van ½ citroen, veel peper, een snuifje zout en nootmuskaat.
TIP Let op met zouten. De mortadella en Parmezaan zijn al redelijk zout.
8
Vet één of meer springvormen in met olijfolie en vul met het mengsel.
9
Zet de taart in de voorverwarmde oven en laat 30 minuten bakken.
Afwerken en serveren
100 g Rucola, 100 g spinazie, olijfolie, sherry-azijn, peper, zout
10
Was de rucola en de spinazie. Laat uitlekken.
11
Meng de salade met een likje olijfolie en een scheutje azijn. Breng op smaak met peper en zout.
12
Haal de taart uit de oven en ga rond de buitenkant met een mes. Verdeel ze in punten en serveer met salade.