Maismuffins met gegrilde groene asperges, vijgenvinaigrette en buffelmozzarella
Maismuffins met gegrilde groene asperges, vijgenvinaigrette en buffelmozzarella
Maismuffins met gegrilde groene asperges, vijgenvinaigrette en buffelmozzarella
Maismuffins met gegrilde groene asperges, vijgenvinaigrette en buffelmozzarella
Ingrediënten
4 personen
Look
1 teentje
Sjalotten
2
Maïskolven
2
Kipkruiden
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Bloem
50 g
Parmezaanse kaas
50 g
Eieren
2
Groene asperges
1 bosje
Vijgenazijn
2 el
Rode wijnazijn
1 el
Graanmosterd
1 el
Olijfolie
1 scheutje
Vijgen
4
Buffelmozzarella
1
Benodigdheden
Blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 teentje Look, 1 Sjalotten, 2 Maïskolven
1
Snijd de look en de sjalot grof en snijd de maïskorrels van de kolven.
1 snuifje kipkruiden, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
2
Laat een klont boter smelten in een pan en stoof er de sjalot, de look en de maïskorrels in aan en kruid ze met kippenkruiden en gerookt paprikapoeder. Schep alles in de pot van de blender en mix een eerste keer kort.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
50 g bloem, 50 g Parmezaanse kaas
3
Weeg de bloem af in een kom en rasp er de parmezaan bij.
2 eieren
4
Splits de eieren en hou het eiwit even apart. Meng de dooiers, de bloem en de geraspte kaas onder het beslag. Mix een tweede keer alles onder elkaar.
5
Klop het eiwit stijf en spatel het onder het beslag. Mix alles een laatste keer goed door elkaar.
6
Vet de vormpjes in met wat boter en verdeel het beslag over de vormpjes. Schuif de vormen 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
1 bosje groene asperges
7
Schil de groene asperges en kook ze kort af in gezouten water.
1 Sjalotten, 2 el vijgenazijn, 1 el Rode wijnazijn, 1 el graanmosterd
8
Pel de sjalot en snipper ze fijn. Meng de vijgenazijn met de graanmosterd, de rode wijnazijn en wat fijngesnipperde sjalot en kruid met peper en zout.
1 scheutje olijfolie
9
Haal de asperges uit het kookwater en sprenkel er wat olijfolie over. Gril de asperges op de hete grill en kruid ze met peper en grof zout.
4 vijgen, 1 buffelmozzarella
10
Snijd de vijgen in partjes en laat de mozzarella al even uitlekken. Doe de vijgen in een kommetje en schep er een lepel vinaigrette over. Snijd de mozzarella in stukken.
11
Haal de muffins uit de oven en haal ze uit de vorm.
12
Snijd de asperges in grote stukken en verdeel ze over een bord. Leg er een mais muffin bij. Schik de vijgen en de stukjes mozzarella tussen de asperges en werk het geheel af met de vijgenvinaigrette.
1
Snijd de look en de sjalot grof en snijd de maïskorrels van de kolven.
2
Laat een klont boter smelten in een pan en stoof er de sjalot, de look en de maïskorrels in aan en kruid ze met kippenkruiden en gerookt paprikapoeder. Schep alles in de pot van de blender en mix een eerste keer kort.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 teentje Look, 1 Sjalotten, 2 Maïskolven
1
Snijd de look en de sjalot grof en snijd de maïskorrels van de kolven.
1 snuifje kipkruiden, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
2
Laat een klont boter smelten in een pan en stoof er de sjalot, de look en de maïskorrels in aan en kruid ze met kippenkruiden en gerookt paprikapoeder. Schep alles in de pot van de blender en mix een eerste keer kort.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
50 g bloem, 50 g Parmezaanse kaas
3
Weeg de bloem af in een kom en rasp er de parmezaan bij.
2 eieren
4
Splits de eieren en hou het eiwit even apart. Meng de dooiers, de bloem en de geraspte kaas onder het beslag. Mix een tweede keer alles onder elkaar.
5
Klop het eiwit stijf en spatel het onder het beslag. Mix alles een laatste keer goed door elkaar.
6
Vet de vormpjes in met wat boter en verdeel het beslag over de vormpjes. Schuif de vormen 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
1 bosje groene asperges
7
Schil de groene asperges en kook ze kort af in gezouten water.
1 Sjalotten, 2 el vijgenazijn, 1 el Rode wijnazijn, 1 el graanmosterd
8
Pel de sjalot en snipper ze fijn. Meng de vijgenazijn met de graanmosterd, de rode wijnazijn en wat fijngesnipperde sjalot en kruid met peper en zout.
1 scheutje olijfolie
9
Haal de asperges uit het kookwater en sprenkel er wat olijfolie over. Gril de asperges op de hete grill en kruid ze met peper en grof zout.
4 vijgen, 1 buffelmozzarella
10
Snijd de vijgen in partjes en laat de mozzarella al even uitlekken. Doe de vijgen in een kommetje en schep er een lepel vinaigrette over. Snijd de mozzarella in stukken.
11
Haal de muffins uit de oven en haal ze uit de vorm.
12
Snijd de asperges in grote stukken en verdeel ze over een bord. Leg er een mais muffin bij. Schik de vijgen en de stukjes mozzarella tussen de asperges en werk het geheel af met de vijgenvinaigrette.
1
Snijd de look en de sjalot grof en snijd de maïskorrels van de kolven.
2
Laat een klont boter smelten in een pan en stoof er de sjalot, de look en de maïskorrels in aan en kruid ze met kippenkruiden en gerookt paprikapoeder. Schep alles in de pot van de blender en mix een eerste keer kort.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Look
1 teentje
Sjalotten
2
Maïskolven
2
Kipkruiden
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Bloem
50 g
Parmezaanse kaas
50 g
Eieren
2
Groene asperges
1 bosje
Vijgenazijn
2 el
Rode wijnazijn
1 el
Graanmosterd
1 el
Olijfolie
1 scheutje
Vijgen
4
Buffelmozzarella
1
Maismuffins met gegrilde groene asperges, vijgenvinaigrette en buffelmozzarella
Jeroen wil de vegetariërs onder ons nog eens flink verwennen met zachte muffins op basis van mais, verse vijgen en gegrilde groene asperges. Niet meteen wat je zou verwachten op een doordeweekse avond, maar daarom niet minder lekker!Instructies
1 teentje Look, 1 Sjalotten, 2 Maïskolven
1
Snijd de look en de sjalot grof en snijd de maïskorrels van de kolven.
1 snuifje kipkruiden, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
2
Laat een klont boter smelten in een pan en stoof er de sjalot, de look en de maïskorrels in aan en kruid ze met kippenkruiden en gerookt paprikapoeder. Schep alles in de pot van de blender en mix een eerste keer kort.
50 g bloem, 50 g Parmezaanse kaas
3
Weeg de bloem af in een kom en rasp er de parmezaan bij.
2 eieren
4
Splits de eieren en hou het eiwit even apart. Meng de dooiers, de bloem en de geraspte kaas onder het beslag. Mix een tweede keer alles onder elkaar.
5
Klop het eiwit stijf en spatel het onder het beslag. Mix alles een laatste keer goed door elkaar.
6
Vet de vormpjes in met wat boter en verdeel het beslag over de vormpjes. Schuif de vormen 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
1 bosje groene asperges
7
Schil de groene asperges en kook ze kort af in gezouten water.
1 Sjalotten, 2 el vijgenazijn, 1 el Rode wijnazijn, 1 el graanmosterd
8
Pel de sjalot en snipper ze fijn. Meng de vijgenazijn met de graanmosterd, de rode wijnazijn en wat fijngesnipperde sjalot en kruid met peper en zout.
1 scheutje olijfolie
9
Haal de asperges uit het kookwater en sprenkel er wat olijfolie over. Gril de asperges op de hete grill en kruid ze met peper en grof zout.
4 vijgen, 1 buffelmozzarella
10
Snijd de vijgen in partjes en laat de mozzarella al even uitlekken. Doe de vijgen in een kommetje en schep er een lepel vinaigrette over. Snijd de mozzarella in stukken.
11
Haal de muffins uit de oven en haal ze uit de vorm.
12
Snijd de asperges in grote stukken en verdeel ze over een bord. Leg er een mais muffin bij. Schik de vijgen en de stukjes mozzarella tussen de asperges en werk het geheel af met de vijgenvinaigrette.