Mexicaanse gourmet
Mexicaanse gourmet
Een mini-nachoschotel, quesadillas met tonijn, chili con en sin carne en fajitas met kip of oesterzwammen ... Het komt allemaal aan bod bij deze Mexicaanse gourmet. Als extra garnituren komen nog een Mexicaanse salade, pico de gallo, verse guacamole en gegrilde maiskolven op tafel.
Mexicaanse gourmet
Mexicaanse gourmet
Een mini-nachoschotel, quesadillas met tonijn, chili con en sin carne en fajitas met kip of oesterzwammen ... Het komt allemaal aan bod bij deze Mexicaanse gourmet. Als extra garnituren komen nog een Mexicaanse salade, pico de gallo, verse guacamole en gegrilde maiskolven op tafel.
Ingrediënten
4 personen
Wortelen
2
Rode ui
1
Selderstengels
3
Look
2 teentjes
Chilipeper
1
Tomatenpuree
70 g
Tomaten passata
0,2 l
Rode bonenblik
1
Komijn
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Kaneelstokje
1
Tijm
1 takje
Laurierblaadjes
2
Gemengd gehakt
200 g
Komijn
1 snuifje
Maïsblik
1
Peper
Zout
Oesterzwammen
200 g
Rode uien
Olijfolie
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Oregano
1 snuifje
Kippenkruiden
1 snuifje
Lookpoeder
1 snuifje
Kipfilets
200 g
Rode paprika's
0,5
Groene paprika's
0,5
Gele paprika's
0,5
Tortilla (klein)
2
Spiering
200 g
Rundsvlees
200 g
Chorizovers
200 g
Tortilla chipsnatuur
1
Tonijn op eigen nat
2
Rode ui
1
Olijfolie
Gerookt paprikapoeder
Bicky-uitjes
Zure room
Ingemaakte jalapeño
Koriander
Limoenin parjtes
1
Tomatensalsagekocht
Avocado's
2
Geraspte cheddar
200 g
Benodigdheden
Blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voor de chili con carne en de chili sin carne
1 rode ui, 2 teentjes Look, 1 chilipeper
1
Snijd de uien, look en chili grof en mix ze kort in de blender. Stoof ze aan in olie.
3 snuifjes selderstengels, 2 wortelen, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 takje tijm, 1 snuifje komijn
2
Snijd de selder en de wortel grof, mix ze kort en stoof ze mee aan. Kruid met gerookt paprikapoeder, komijn en tijm.
2 laurierblaadjes, 1 kaneelstokje, 0,2 l Tomaten passata, 70 g Tomatenpuree
3
Voeg laurier en een kaneelstok toe, gevolgd door tomatenpuree. Laat even bakken en voeg de passata toe.
1 rode bonen, 1 maïs (blik), zout
4
Breng aan de kook en voeg de mais en de bonen toe. Kruid met een snuif zout en laat even koken. De chili sin carne is zo goed als klaar.
1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, peper, zout, 200 g gemengd gehakt
5
Kruid voor de chili con carne het gehakt met komijn, gerookt paprikapoeder en peper en zout. Bak het in een scheut olie bruin.
6
Hou de helft van de chili apart en meng onder de andere helft het gebakken vlees.
Voor de fajita met kip en fajita met oesterzwammen
0,5 rode paprika's, 0,5 groene paprika's, 0,5 gele paprika's, rode uien
7
Pel de uien en schil de paprika’s en snijd ze in reepjes.
8
Verdeel ze over twee kommen.
200 g kipfilets
9
Snijd het kippenvlees in repen en doe ze in een kom.
200 g oesterzwammen
10
Scheur de oesterzwammen in repen en doe ze in de andere kom.
olijfolie, 1 snuifje Lookpoeder, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje komijn, 1 snuifje oregano, 1 snuifje kippenkruiden
11
Sprenkel flink wat olijfolie over de mengeling met kip en die met oesterzwammen. Kruid alles met kippenkruiden, lookpoeder, gerookt paprikapoeder, oregano en komijn, en meng goed.
16 Tortilla (klein)
12
Bak de reepjes kip en de oesterzwammen op de bakplaat en maak er fajita’s mee.
Bijgerechten en sauzen (suggesties)
200 g geraspte cheddar, koriander, Zure room, Ingemaakte jalapeño, Tomatensalsa (gekocht), 1 limoen (in parjtes), Bicky-uitjes, 2 avocado's, tortilla chips (natuur)
13
Voorzie extra garnituren zoals cheddar, koriander, zure room, opgelegde jalapeñopepers, tortillachips, avocado’s in plakjes, nacho’s met (gekochte) tomatensalsa, limoenpartjes en krokante uitjes.
200 g spiering, 200 g rundsvlees, 200 g chorizo (vers), 2 tonijn op eigen nat, 1 rode ui
14
Jeroen serveert hierbij verschillende soorten vlees: spiering, rundvlees, verse chorizo en fajita’s met kip. Daarnaast zijn er ook quesadillas met tonijn (uit blik), rode ui en cheddar.
15
Suggesties voor bijgerechten: maiskolven met gerookt paprikapoeder, pico de gallo, verse guacamole en een Mexicaanse salade. Je vindt hiervan recepten op de website en in de app van Dagelijkse kost
TIPVoor meer uitgebreide stappen en gourmetinspiratie kan je terecht in Jeroens kookboek ‘Feest’.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Voor de chili con carne en de chili sin carne
1 rode ui, 2 teentjes Look, 1 chilipeper
1
Snijd de uien, look en chili grof en mix ze kort in de blender. Stoof ze aan in olie.
3 snuifjes selderstengels, 2 wortelen, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 takje tijm, 1 snuifje komijn
2
Snijd de selder en de wortel grof, mix ze kort en stoof ze mee aan. Kruid met gerookt paprikapoeder, komijn en tijm.
2 laurierblaadjes, 1 kaneelstokje, 0,2 l Tomaten passata, 70 g Tomatenpuree
3
Voeg laurier en een kaneelstok toe, gevolgd door tomatenpuree. Laat even bakken en voeg de passata toe.
1 rode bonen, 1 maïs (blik), zout
4
Breng aan de kook en voeg de mais en de bonen toe. Kruid met een snuif zout en laat even koken. De chili sin carne is zo goed als klaar.
1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, peper, zout, 200 g gemengd gehakt
5
Kruid voor de chili con carne het gehakt met komijn, gerookt paprikapoeder en peper en zout. Bak het in een scheut olie bruin.
6
Hou de helft van de chili apart en meng onder de andere helft het gebakken vlees.
Voor de fajita met kip en fajita met oesterzwammen
0,5 rode paprika's, 0,5 groene paprika's, 0,5 gele paprika's, rode uien
7
Pel de uien en schil de paprika’s en snijd ze in reepjes.
8
Verdeel ze over twee kommen.
200 g kipfilets
9
Snijd het kippenvlees in repen en doe ze in een kom.
200 g oesterzwammen
10
Scheur de oesterzwammen in repen en doe ze in de andere kom.
olijfolie, 1 snuifje Lookpoeder, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje komijn, 1 snuifje oregano, 1 snuifje kippenkruiden
11
Sprenkel flink wat olijfolie over de mengeling met kip en die met oesterzwammen. Kruid alles met kippenkruiden, lookpoeder, gerookt paprikapoeder, oregano en komijn, en meng goed.
16 Tortilla (klein)
12
Bak de reepjes kip en de oesterzwammen op de bakplaat en maak er fajita’s mee.
Bijgerechten en sauzen (suggesties)
200 g geraspte cheddar, koriander, Zure room, Ingemaakte jalapeño, Tomatensalsa (gekocht), 1 limoen (in parjtes), Bicky-uitjes, 2 avocado's, tortilla chips (natuur)
13
Voorzie extra garnituren zoals cheddar, koriander, zure room, opgelegde jalapeñopepers, tortillachips, avocado’s in plakjes, nacho’s met (gekochte) tomatensalsa, limoenpartjes en krokante uitjes.
200 g spiering, 200 g rundsvlees, 200 g chorizo (vers), 2 tonijn op eigen nat, 1 rode ui
14
Jeroen serveert hierbij verschillende soorten vlees: spiering, rundvlees, verse chorizo en fajita’s met kip. Daarnaast zijn er ook quesadillas met tonijn (uit blik), rode ui en cheddar.
15
Suggesties voor bijgerechten: maiskolven met gerookt paprikapoeder, pico de gallo, verse guacamole en een Mexicaanse salade. Je vindt hiervan recepten op de website en in de app van Dagelijkse kost
TIPVoor meer uitgebreide stappen en gourmetinspiratie kan je terecht in Jeroens kookboek ‘Feest’.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 30m
Ingrediënten
Wortelen
2
Rode ui
1
Selderstengels
3
Look
2 teentjes
Chilipeper
1
Tomatenpuree
70 g
Tomaten passata
0,2 l
Rode bonenblik
1
Komijn
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Kaneelstokje
1
Tijm
1 takje
Laurierblaadjes
2
Gemengd gehakt
200 g
Komijn
1 snuifje
Maïsblik
1
Peper
Zout
Oesterzwammen
200 g
Rode uien
Olijfolie
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Oregano
1 snuifje
Kippenkruiden
1 snuifje
Lookpoeder
1 snuifje
Kipfilets
200 g
Rode paprika's
0,5
Groene paprika's
0,5
Gele paprika's
0,5
Tortilla (klein)
2
Spiering
200 g
Rundsvlees
200 g
Chorizovers
200 g
Tortilla chipsnatuur
1
Tonijn op eigen nat
2
Rode ui
1
Olijfolie
Gerookt paprikapoeder
Bicky-uitjes
Zure room
Ingemaakte jalapeño
Koriander
Limoenin parjtes
1
Tomatensalsagekocht
Avocado's
2
Geraspte cheddar
200 g
Mexicaanse gourmet
Een mini-nachoschotel, quesadillas met tonijn, chili con en sin carne en fajitas met kip of oesterzwammen ... Het komt allemaal aan bod bij deze Mexicaanse gourmet. Als extra garnituren komen nog een Mexicaanse salade, pico de gallo, verse guacamole en gegrilde maiskolven op tafel.Instructies
Voor de chili con carne en de chili sin carne
1 rode ui, 2 teentjes Look, 1 chilipeper
1
Snijd de uien, look en chili grof en mix ze kort in de blender. Stoof ze aan in olie.
3 snuifjes selderstengels, 2 wortelen, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 takje tijm, 1 snuifje komijn
2
Snijd de selder en de wortel grof, mix ze kort en stoof ze mee aan. Kruid met gerookt paprikapoeder, komijn en tijm.
2 laurierblaadjes, 1 kaneelstokje, 0,2 l Tomaten passata, 70 g Tomatenpuree
3
Voeg laurier en een kaneelstok toe, gevolgd door tomatenpuree. Laat even bakken en voeg de passata toe.
1 rode bonen, 1 maïs (blik), zout
4
Breng aan de kook en voeg de mais en de bonen toe. Kruid met een snuif zout en laat even koken. De chili sin carne is zo goed als klaar.
1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, peper, zout, 200 g gemengd gehakt
5
Kruid voor de chili con carne het gehakt met komijn, gerookt paprikapoeder en peper en zout. Bak het in een scheut olie bruin.
6
Hou de helft van de chili apart en meng onder de andere helft het gebakken vlees.
Voor de fajita met kip en fajita met oesterzwammen
0,5 rode paprika's, 0,5 groene paprika's, 0,5 gele paprika's, rode uien
7
Pel de uien en schil de paprika’s en snijd ze in reepjes.
8
Verdeel ze over twee kommen.
200 g kipfilets
9
Snijd het kippenvlees in repen en doe ze in een kom.
200 g oesterzwammen
10
Scheur de oesterzwammen in repen en doe ze in de andere kom.
olijfolie, 1 snuifje Lookpoeder, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje komijn, 1 snuifje oregano, 1 snuifje kippenkruiden
11
Sprenkel flink wat olijfolie over de mengeling met kip en die met oesterzwammen. Kruid alles met kippenkruiden, lookpoeder, gerookt paprikapoeder, oregano en komijn, en meng goed.
16 Tortilla (klein)
12
Bak de reepjes kip en de oesterzwammen op de bakplaat en maak er fajita’s mee.
Bijgerechten en sauzen (suggesties)
200 g geraspte cheddar, koriander, Zure room, Ingemaakte jalapeño, Tomatensalsa (gekocht), 1 limoen (in parjtes), Bicky-uitjes, 2 avocado's, tortilla chips (natuur)
13
Voorzie extra garnituren zoals cheddar, koriander, zure room, opgelegde jalapeñopepers, tortillachips, avocado’s in plakjes, nacho’s met (gekochte) tomatensalsa, limoenpartjes en krokante uitjes.
200 g spiering, 200 g rundsvlees, 200 g chorizo (vers), 2 tonijn op eigen nat, 1 rode ui
14
Jeroen serveert hierbij verschillende soorten vlees: spiering, rundvlees, verse chorizo en fajita’s met kip. Daarnaast zijn er ook quesadillas met tonijn (uit blik), rode ui en cheddar.
15
Suggesties voor bijgerechten: maiskolven met gerookt paprikapoeder, pico de gallo, verse guacamole en een Mexicaanse salade. Je vindt hiervan recepten op de website en in de app van Dagelijkse kost
TIPVoor meer uitgebreide stappen en gourmetinspiratie kan je terecht in Jeroens kookboek ‘Feest’.