dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gegrilde asperges met pesto 'à la flamande' (thumbnail)Gegrilde asperges met pesto 'à la flamande'

Gegrilde asperges met pesto 'à la flamande'

30m
10
-
3.6K
Recepten

Gegrilde asperges met pesto 'à la flamande'

Asperges zijn zonder twijfel Jeroens favoriete groente. Hij maakt vandaag een variatie op asperges à la flamande met olijfolie en pesto.
Gegrilde asperges met pesto 'à la flamande' (thumbnail)Gegrilde asperges met pesto 'à la flamande'

Gegrilde asperges met pesto 'à la flamande'

30m
10
-
3.6K
Recepten

Gegrilde asperges met pesto 'à la flamande'

Asperges zijn zonder twijfel Jeroens favoriete groente. Hij maakt vandaag een variatie op asperges à la flamande met olijfolie en pesto.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten10
Beoordeling-
Aantal likes3.6K

Ingrediënten

4 personen
Zout
Witte asperges
24
Eieren
3
Olijfolie
0,2 l
Pijnboompitten
60 g
Platte peterselie
80 g
Look
0,5 teentjes
Peper
Parmezaanse kaas
60 g
Balsamicoazijn
1 scheutje

Benodigdheden

Een dunschiller

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Gegrilde asperges met pesto ‘à la flamande’

zout
1
Vul een kookpot met koud water en doe er een snuif zout bij.
24 witte asperges
2
Schil de asperges met een dunschiller.
TIPLeg de asperges op een snijplank voor je en ga met een zwierig gebaar van het kopje naar de bodem met een dunschiller. Gebruik de schillen om soep of een fumet van te maken.
3
Doe ze in het water en breng aan de kook.
4
Kook de asperges beetgaar.
3 eieren
5
Kook de eieren hard op ongeveer 10 minuten. Leg ze in koud water om af te koelen.
0,2 l olijfolie, 60 g pijnboompitten
6
Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en rooster de pijnboompitten. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Hak ze wat fijner.
80 g platte peterselie
7
Haal de blaadjes van de peterselie. Snipper ze fijn.
0,5 teentjes Look
8
Pel en snipper de knoflook. Plet de teen met een mes.
peper, 60 g Parmezaanse kaas
9
Meng de pijnboompitten met de peterselie, de knoflook en de olijfolie. Kruid met peper en zout. Rasp er de Parmezaan bij.
1 scheutje balsamicoazijn
10
Pel de eieren en hak ze fijn. Roer ze door de pesto. Voeg er een klein scheutje balsamicoazijn aan toe.
11
Laat een grillpan heel heet worden op het vuur.
12
Haal de asperges uit het water en laat ze uitlekken.
13
Doe een klein scheutje olijfolie in de grillpan en grill de asperges kort aan alle kanten.
14
Serveer de asperges met de pesto.
1
Vul een kookpot met koud water en doe er een snuif zout bij.
2
Schil de asperges met een dunschiller.

Instructies

Gegrilde asperges met pesto ‘à la flamande’

zout
1
Vul een kookpot met koud water en doe er een snuif zout bij.
24 witte asperges
2
Schil de asperges met een dunschiller.
TIPLeg de asperges op een snijplank voor je en ga met een zwierig gebaar van het kopje naar de bodem met een dunschiller. Gebruik de schillen om soep of een fumet van te maken.
3
Doe ze in het water en breng aan de kook.
4
Kook de asperges beetgaar.
3 eieren
5
Kook de eieren hard op ongeveer 10 minuten. Leg ze in koud water om af te koelen.
0,2 l olijfolie, 60 g pijnboompitten
6
Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en rooster de pijnboompitten. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Hak ze wat fijner.
80 g platte peterselie
7
Haal de blaadjes van de peterselie. Snipper ze fijn.
0,5 teentjes Look
8
Pel en snipper de knoflook. Plet de teen met een mes.
peper, 60 g Parmezaanse kaas
9
Meng de pijnboompitten met de peterselie, de knoflook en de olijfolie. Kruid met peper en zout. Rasp er de Parmezaan bij.
1 scheutje balsamicoazijn
10
Pel de eieren en hak ze fijn. Roer ze door de pesto. Voeg er een klein scheutje balsamicoazijn aan toe.
11
Laat een grillpan heel heet worden op het vuur.
12
Haal de asperges uit het water en laat ze uitlekken.
13
Doe een klein scheutje olijfolie in de grillpan en grill de asperges kort aan alle kanten.
14
Serveer de asperges met de pesto.
1
Vul een kookpot met koud water en doe er een snuif zout bij.
2
Schil de asperges met een dunschiller.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gegrilde asperges met pesto 'à la flamande' (thumbnail)Gegrilde asperges met pesto 'à la flamande'
4 personen
30m
Ingrediënten
Zout
Witte asperges
24
Eieren
3
Olijfolie
0,2 l
Pijnboompitten
60 g
Platte peterselie
80 g
Look
0,5 teentjes
Peper
Parmezaanse kaas
60 g
Balsamicoazijn
1 scheutje

Gegrilde asperges met pesto 'à la flamande'

Asperges zijn zonder twijfel Jeroens favoriete groente. Hij maakt vandaag een variatie op asperges à la flamande met olijfolie en pesto.
Instructies

Gegrilde asperges met pesto ‘à la flamande’

zout
1
Vul een kookpot met koud water en doe er een snuif zout bij.
24 witte asperges
2
Schil de asperges met een dunschiller.
TIPLeg de asperges op een snijplank voor je en ga met een zwierig gebaar van het kopje naar de bodem met een dunschiller. Gebruik de schillen om soep of een fumet van te maken.
3
Doe ze in het water en breng aan de kook.
4
Kook de asperges beetgaar.
3 eieren
5
Kook de eieren hard op ongeveer 10 minuten. Leg ze in koud water om af te koelen.
0,2 l olijfolie, 60 g pijnboompitten
6
Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en rooster de pijnboompitten. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Hak ze wat fijner.
80 g platte peterselie
7
Haal de blaadjes van de peterselie. Snipper ze fijn.
0,5 teentjes Look
8
Pel en snipper de knoflook. Plet de teen met een mes.
peper, 60 g Parmezaanse kaas
9
Meng de pijnboompitten met de peterselie, de knoflook en de olijfolie. Kruid met peper en zout. Rasp er de Parmezaan bij.
1 scheutje balsamicoazijn
10
Pel de eieren en hak ze fijn. Roer ze door de pesto. Voeg er een klein scheutje balsamicoazijn aan toe.
11
Laat een grillpan heel heet worden op het vuur.
12
Haal de asperges uit het water en laat ze uitlekken.
13
Doe een klein scheutje olijfolie in de grillpan en grill de asperges kort aan alle kanten.
14
Serveer de asperges met de pesto.