Roomsoezen met framboos en witte chocolade
Roomsoezen met framboos en witte chocolade
Roomsoezen met framboos en witte chocolade
Roomsoezen met framboos en witte chocolade
Ingrediënten
4 personen
Diepvriesframbozen
300 g
Kristalsuiker
60 g
Water
2 dl
Boter
100 g
Bloem
180 g
Eieren
5
Zout
Vanillestok
1
Room
0,3 l
Bloemsuiker
3 el
Bloemsuiker
Witte chocolade
Benodigdheden
Blender, een garde, een houten spatel, 2 spuitzakken, een blender, een zeef, een rasp, een vel bakpapier of een bakmat
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
300 g diepvriesframbozen, 60 g kristalsuiker
1
Doe de diepvriesframbozen in een pan. Laat op een matig vuur opwarmen en doe er de suiker bij.
2 dl Water, 100 g boter
2
Zet een grote kookpot op een matig vuur en giet het water erin. Doe er de boter bij en laat ze smelten.
180 g bloem
3
Giet de bloem beetje bij beetje in de kookpot. Meng alle ingrediënten met de garde, tot ze samenklitten tot een deeg. Vervang de garde door een houten lepel of spatel. Blijf nog een paar minuten doormengen tot je een stevig deeg hebt dat voldoende droog is.
5 eieren
4
Neem de pot van het vuur en voeg nu de eieren één voor één toe. Meng telkens krachtig tot elk ei in het beslag verwerkt is. Dit vraagt een beetje inspanning en geduld! Je kan ook de keukenmachine inschakelen.
zout
5
Voeg een snuifje zout toe, meng goed en vul de spuitzak met het soezenbeslag.
6
Mix de frambozen met een blender tot puree. Wrijf ze door een zeef om pitjes te verwijderen. Laat de coulis afkoelen.
7
Verwarm de oven voor tot 175 °C. Hou de vlakke ovenplaat aan de kant en bedek ze een vel bakpapier of een bakmat.
8
Knip het tipje van de spuitzak en spuit egale toefjes beslag op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de porties beslag, want het volume zal tijdens het bakken verdubbelen.
9
Maak een vinger nat en druk de puntige topjes van elke portie beslag vlak.
10
Bak de soesjes goudbruin gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven en laat ze nadien afkoelen.
1 vanillestok, 0,3 l Room, 3 el bloemsuiker
11
Maak nog snel wat slagroom. Snijd een vanillestokje overlangs in twee en schraap er de zaadjes uit. Meng deze samen met de room en voeg ook de bloemsuiker toe. Klop de slagroom op tot de gewenste dikte.
12
Doe de slagroom in een tweede spuitzak. Bewaar in de koelkast.
13
Haal de soezen uit de oven en laat ze even afkoelen.
14
Snijd de soezen met een gekarteld (brood)mes in twee helften.
witte chocolade
15
Plaats ongeveer 3 onderste helften op elk bord. Spuit op elke halve soes een toef slagroom en druppel er wat frambozencoulis op. Rasp er ook een beetje witte chocolade over. Zet de ‘dekseltjes’ erop.
bloemsuiker
16
Bepoeder de soezen met bloemsuiker.
300 g diepvriesframbozen, 60 g kristalsuiker
1
Doe de diepvriesframbozen in een pan. Laat op een matig vuur opwarmen en doe er de suiker bij.
2 dl Water, 100 g boter
2
Zet een grote kookpot op een matig vuur en giet het water erin. Doe er de boter bij en laat ze smelten.
180 g bloem
3
Giet de bloem beetje bij beetje in de kookpot. Meng alle ingrediënten met de garde, tot ze samenklitten tot een deeg. Vervang de garde door een houten lepel of spatel. Blijf nog een paar minuten doormengen tot je een stevig deeg hebt dat voldoende droog is.
5 eieren
4
Neem de pot van het vuur en voeg nu de eieren één voor één toe. Meng telkens krachtig tot elk ei in het beslag verwerkt is. Dit vraagt een beetje inspanning en geduld! Je kan ook de keukenmachine inschakelen.
zout
5
Voeg een snuifje zout toe, meng goed en vul de spuitzak met het soezenbeslag.
6
Mix de frambozen met een blender tot puree. Wrijf ze door een zeef om pitjes te verwijderen. Laat de coulis afkoelen.
7
Verwarm de oven voor tot 175 °C. Hou de vlakke ovenplaat aan de kant en bedek ze een vel bakpapier of een bakmat.
8
Knip het tipje van de spuitzak en spuit egale toefjes beslag op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de porties beslag, want het volume zal tijdens het bakken verdubbelen.
9
Maak een vinger nat en druk de puntige topjes van elke portie beslag vlak.
10
Bak de soesjes goudbruin gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven en laat ze nadien afkoelen.
1 vanillestok, 0,3 l Room, 3 el bloemsuiker
11
Maak nog snel wat slagroom. Snijd een vanillestokje overlangs in twee en schraap er de zaadjes uit. Meng deze samen met de room en voeg ook de bloemsuiker toe. Klop de slagroom op tot de gewenste dikte.
12
Doe de slagroom in een tweede spuitzak. Bewaar in de koelkast.
13
Haal de soezen uit de oven en laat ze even afkoelen.
14
Snijd de soezen met een gekarteld (brood)mes in twee helften.
witte chocolade
15
Plaats ongeveer 3 onderste helften op elk bord. Spuit op elke halve soes een toef slagroom en druppel er wat frambozencoulis op. Rasp er ook een beetje witte chocolade over. Zet de ‘dekseltjes’ erop.
bloemsuiker
16
Bepoeder de soezen met bloemsuiker.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Diepvriesframbozen
300 g
Kristalsuiker
60 g
Water
2 dl
Boter
100 g
Bloem
180 g
Eieren
5
Zout
Vanillestok
1
Room
0,3 l
Bloemsuiker
3 el
Bloemsuiker
Witte chocolade
Roomsoezen met framboos en witte chocolade
Niets zo romantisch als voor je geliefde een zeemzoet dessert te maken (en er achteraf samen van te smullen). Jeroen werkt deze hemelse roomsoezen af met witte chocolade en een vuurrode frambozencoulis.Instructies
300 g diepvriesframbozen, 60 g kristalsuiker
1
Doe de diepvriesframbozen in een pan. Laat op een matig vuur opwarmen en doe er de suiker bij.
2 dl Water, 100 g boter
2
Zet een grote kookpot op een matig vuur en giet het water erin. Doe er de boter bij en laat ze smelten.
180 g bloem
3
Giet de bloem beetje bij beetje in de kookpot. Meng alle ingrediënten met de garde, tot ze samenklitten tot een deeg. Vervang de garde door een houten lepel of spatel. Blijf nog een paar minuten doormengen tot je een stevig deeg hebt dat voldoende droog is.
5 eieren
4
Neem de pot van het vuur en voeg nu de eieren één voor één toe. Meng telkens krachtig tot elk ei in het beslag verwerkt is. Dit vraagt een beetje inspanning en geduld! Je kan ook de keukenmachine inschakelen.
zout
5
Voeg een snuifje zout toe, meng goed en vul de spuitzak met het soezenbeslag.
6
Mix de frambozen met een blender tot puree. Wrijf ze door een zeef om pitjes te verwijderen. Laat de coulis afkoelen.
7
Verwarm de oven voor tot 175 °C. Hou de vlakke ovenplaat aan de kant en bedek ze een vel bakpapier of een bakmat.
8
Knip het tipje van de spuitzak en spuit egale toefjes beslag op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de porties beslag, want het volume zal tijdens het bakken verdubbelen.
9
Maak een vinger nat en druk de puntige topjes van elke portie beslag vlak.
10
Bak de soesjes goudbruin gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven en laat ze nadien afkoelen.
1 vanillestok, 0,3 l Room, 3 el bloemsuiker
11
Maak nog snel wat slagroom. Snijd een vanillestokje overlangs in twee en schraap er de zaadjes uit. Meng deze samen met de room en voeg ook de bloemsuiker toe. Klop de slagroom op tot de gewenste dikte.
12
Doe de slagroom in een tweede spuitzak. Bewaar in de koelkast.
13
Haal de soezen uit de oven en laat ze even afkoelen.
14
Snijd de soezen met een gekarteld (brood)mes in twee helften.
witte chocolade
15
Plaats ongeveer 3 onderste helften op elk bord. Spuit op elke halve soes een toef slagroom en druppel er wat frambozencoulis op. Rasp er ook een beetje witte chocolade over. Zet de ‘dekseltjes’ erop.
bloemsuiker
16
Bepoeder de soezen met bloemsuiker.