Croque kebab met oesterzwammen, taleggiokaas en relish van augurk en jalapeño
Croque kebab met oesterzwammen, taleggiokaas en relish van augurk en jalapeño
Croque kebab met oesterzwammen, taleggiokaas en relish van augurk en jalapeño
Croque kebab met oesterzwammen, taleggiokaas en relish van augurk en jalapeño
Ingrediënten
4 personen
Olijfolie
Sjalotten
1
Groene paprika
1
Jalapenopepers
2
Augurken
4
Water
0,1 l
Witte wijnazijn
0,1 l
Bloem
1 flinke eetlepel
Kristalsuiker
1 flinke eetlepel
Oesterzwammen
600 g
Ajuin
1
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Komijn
1 flinke snuif
Vijfkruiden
1 snuifje
Lookpoeder
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Turken broeden
1
Taleggio-kaas
400 g
Platte peterselie
Dragon
Dille
Benodigdheden
Blender, blender, grillpan
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
olijfolie
1
Verwarm de oven voor op 180°C en zet een pan met olijfolie op het vuur.
1 Sjalotten
2
Snijd een sjalot fijn en stoof ze aan in de hete olijfolie.
1 groene paprika
3
Schil de groene paprika (optioneel), verwijder de zaadlijsten en snijd hem fijn. Voeg de groene paprika toe aan de stovende sjalot.
2 jalapenopepers
4
Snijd de jalapeño’s fijn. Verwijder eerst de zaadlijsten als je het liever niet te pikant maakt. Voeg ze ook toe aan de stovende groenten.
4 augurken
5
Snijd de augurken fijn en voeg ook deze toe aan pan.
0,1 l Water, 0,1 l Witte wijnazijn
6
Meet alvast de juiste hoeveelheden witte wijnazijn en water af.
1 flinke eetlepel bloem, 1 flinke eetlepel kristalsuiker
7
Verhoog het vuur onder pan en bestrooi de stovende groenten met bloem en suiker.
8
Voeg er de azijn en het water aan toe. Laat het geheel even flink doorkoken tot de relish is gebonden.
9
Giet de relish in een mengkom en laat ze even afkoelen in de koelkast.
10
Zet een nieuwe pan op het vuur.
600 g oesterzwammen
11
Scheur de oesterzwammen in grote stukken en leg ze in een mengkom.
1 ajuin
12
Snijd de ajuin in halve maantjes en doe ze bij de oesterzwammen.
olijfolie, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje cayennepeper, 1 flinke snuif komijn, 1 snuifje vijfkruiden, 1 snuifje Lookpoeder, 1 snuifje zout
13
Giet er een scheutje olijfolie over en breng ze verder op smaak met paprikapoeder, cayennepeper, komijn, 5 kruidenmengeling, lookpoeder en zout. Meng alles onder elkaar.
olijfolie
14
Giet een scheutje olijfolie in de pan en bak er de ui en oesterzwammen in.
1 Turken broeden
15
Snijd het Turks brood overlangs in twee helften en bak het brood krokant in de voorverwarmde oven.
400 g Taleggio-kaas
16
Snijd de taleggio in plakjes en haal het krokante Turks brood opnieuw uit de oven.
17
Laat een grillpan heet worden op het vuur.
18
Schep intussen de gebakken oesterzwammen op het brood en leg er de plakjes Italiaanse kaas op.
19
Zet de andere helft van het Turks brood er bovenop.
20
Leg het gevulde brood op de hete grill en plaats er wat gewicht op. Doe dit aan beide kanten.
platte peterselie, dragon, dille
21
Doe de verse kruiden in de blender met een scheutje water en mix fijn tot een coulis. Voeg de coulis toe aan de relish van augurk en jalapeño en meng het geheel onder elkaar.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
22
Haal het kebab van de grillpan.
23
Snijd de kebab in stukken. Leg een stuk op het bord en werk af met de relish.
olijfolie
1
Verwarm de oven voor op 180°C en zet een pan met olijfolie op het vuur.
1 Sjalotten
2
Snijd een sjalot fijn en stoof ze aan in de hete olijfolie.
1 groene paprika
3
Schil de groene paprika (optioneel), verwijder de zaadlijsten en snijd hem fijn. Voeg de groene paprika toe aan de stovende sjalot.
2 jalapenopepers
4
Snijd de jalapeño’s fijn. Verwijder eerst de zaadlijsten als je het liever niet te pikant maakt. Voeg ze ook toe aan de stovende groenten.
4 augurken
5
Snijd de augurken fijn en voeg ook deze toe aan pan.
0,1 l Water, 0,1 l Witte wijnazijn
6
Meet alvast de juiste hoeveelheden witte wijnazijn en water af.
1 flinke eetlepel bloem, 1 flinke eetlepel kristalsuiker
7
Verhoog het vuur onder pan en bestrooi de stovende groenten met bloem en suiker.
8
Voeg er de azijn en het water aan toe. Laat het geheel even flink doorkoken tot de relish is gebonden.
9
Giet de relish in een mengkom en laat ze even afkoelen in de koelkast.
10
Zet een nieuwe pan op het vuur.
600 g oesterzwammen
11
Scheur de oesterzwammen in grote stukken en leg ze in een mengkom.
1 ajuin
12
Snijd de ajuin in halve maantjes en doe ze bij de oesterzwammen.
olijfolie, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje cayennepeper, 1 flinke snuif komijn, 1 snuifje vijfkruiden, 1 snuifje Lookpoeder, 1 snuifje zout
13
Giet er een scheutje olijfolie over en breng ze verder op smaak met paprikapoeder, cayennepeper, komijn, 5 kruidenmengeling, lookpoeder en zout. Meng alles onder elkaar.
olijfolie
14
Giet een scheutje olijfolie in de pan en bak er de ui en oesterzwammen in.
1 Turken broeden
15
Snijd het Turks brood overlangs in twee helften en bak het brood krokant in de voorverwarmde oven.
400 g Taleggio-kaas
16
Snijd de taleggio in plakjes en haal het krokante Turks brood opnieuw uit de oven.
17
Laat een grillpan heet worden op het vuur.
18
Schep intussen de gebakken oesterzwammen op het brood en leg er de plakjes Italiaanse kaas op.
19
Zet de andere helft van het Turks brood er bovenop.
20
Leg het gevulde brood op de hete grill en plaats er wat gewicht op. Doe dit aan beide kanten.
platte peterselie, dragon, dille
21
Doe de verse kruiden in de blender met een scheutje water en mix fijn tot een coulis. Voeg de coulis toe aan de relish van augurk en jalapeño en meng het geheel onder elkaar.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
22
Haal het kebab van de grillpan.
23
Snijd de kebab in stukken. Leg een stuk op het bord en werk af met de relish.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Olijfolie
Sjalotten
1
Groene paprika
1
Jalapenopepers
2
Augurken
4
Water
0,1 l
Witte wijnazijn
0,1 l
Bloem
1 flinke eetlepel
Kristalsuiker
1 flinke eetlepel
Oesterzwammen
600 g
Ajuin
1
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Komijn
1 flinke snuif
Vijfkruiden
1 snuifje
Lookpoeder
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Turken broeden
1
Taleggio-kaas
400 g
Platte peterselie
Dragon
Dille
Croque kebab met oesterzwammen, taleggiokaas en relish van augurk en jalapeño
Deze heerlijke vegetarische variant van een kebab is een leuk idee voor de lunch. Jeroen vervangt het vlees door oesterzwammen en brengt ze flink op smaak met de typische pitakruiden. De kebab krijgt extra veel smaak dankzij de plakjes taleggio, een Italiaanse kaas uit Lombardije.Instructies
olijfolie
1
Verwarm de oven voor op 180°C en zet een pan met olijfolie op het vuur.
1 Sjalotten
2
Snijd een sjalot fijn en stoof ze aan in de hete olijfolie.
1 groene paprika
3
Schil de groene paprika (optioneel), verwijder de zaadlijsten en snijd hem fijn. Voeg de groene paprika toe aan de stovende sjalot.
2 jalapenopepers
4
Snijd de jalapeño’s fijn. Verwijder eerst de zaadlijsten als je het liever niet te pikant maakt. Voeg ze ook toe aan de stovende groenten.
4 augurken
5
Snijd de augurken fijn en voeg ook deze toe aan pan.
0,1 l Water, 0,1 l Witte wijnazijn
6
Meet alvast de juiste hoeveelheden witte wijnazijn en water af.
1 flinke eetlepel bloem, 1 flinke eetlepel kristalsuiker
7
Verhoog het vuur onder pan en bestrooi de stovende groenten met bloem en suiker.
8
Voeg er de azijn en het water aan toe. Laat het geheel even flink doorkoken tot de relish is gebonden.
9
Giet de relish in een mengkom en laat ze even afkoelen in de koelkast.
10
Zet een nieuwe pan op het vuur.
600 g oesterzwammen
11
Scheur de oesterzwammen in grote stukken en leg ze in een mengkom.
1 ajuin
12
Snijd de ajuin in halve maantjes en doe ze bij de oesterzwammen.
olijfolie, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje cayennepeper, 1 flinke snuif komijn, 1 snuifje vijfkruiden, 1 snuifje Lookpoeder, 1 snuifje zout
13
Giet er een scheutje olijfolie over en breng ze verder op smaak met paprikapoeder, cayennepeper, komijn, 5 kruidenmengeling, lookpoeder en zout. Meng alles onder elkaar.
olijfolie
14
Giet een scheutje olijfolie in de pan en bak er de ui en oesterzwammen in.
1 Turken broeden
15
Snijd het Turks brood overlangs in twee helften en bak het brood krokant in de voorverwarmde oven.
400 g Taleggio-kaas
16
Snijd de taleggio in plakjes en haal het krokante Turks brood opnieuw uit de oven.
17
Laat een grillpan heet worden op het vuur.
18
Schep intussen de gebakken oesterzwammen op het brood en leg er de plakjes Italiaanse kaas op.
19
Zet de andere helft van het Turks brood er bovenop.
20
Leg het gevulde brood op de hete grill en plaats er wat gewicht op. Doe dit aan beide kanten.
platte peterselie, dragon, dille
21
Doe de verse kruiden in de blender met een scheutje water en mix fijn tot een coulis. Voeg de coulis toe aan de relish van augurk en jalapeño en meng het geheel onder elkaar.
22
Haal het kebab van de grillpan.
23
Snijd de kebab in stukken. Leg een stuk op het bord en werk af met de relish.