Bladerdeegpizza met appel, banketbakkersroom en walnotencrumble
Bladerdeegpizza met appel, banketbakkersroom en walnotencrumble
Bladerdeegpizza met appel, banketbakkersroom en walnotencrumble
Bladerdeegpizza met appel, banketbakkersroom en walnotencrumble
Ingrediënten
4 personen
Melk
0,5 l
Vanillestok
1
Kristalsuiker
225 g
Eierdooiers
4
Vanillepuddingpoeder
50 g
Walnoten
75 g
Boter
125 g
Bloem
125 g
Amandelpoeder
50 g
Zout
1 snuifje
Appels
4
Bladerdeeg
1 vel
Suikersiroop
2 el
Kaneel
1 snuifje
Vanille-ijs
Benodigdheden
Hakmolen, een keukenmachine met klopper, een hakmolen met s vormig mes, huishoudfolie, een deegrol, een pizzaschep, een pizzasteen
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De pudding
0,5 l melk, 1 vanillestok
1
Verwarm de melk op het vuur. Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit. Doe de zaadjes en de peul bij de melk. Laat trekken.
100 g kristalsuiker, 4 eierdooiers, 50 g vanillepuddingpoeder
2
Klop de suiker met de eierdooiers tot ruban in de keukenmachine. Doe er het puddingpoeder bij.
3
Haal de peul uit de melk. Giet een beetje warme melk bij de ruban en roer los. Giet de ruban bij de rest van de melk en laat al roerend binden op het vuur.
4
Doe de pudding terug in de kom van de keukenmachine. Zet de machine aan en laat de pudding al roerend afkoelen zodat er geen vel op komt.
De crumble
5
Voor je aan de crumble begint: verwarm de oven voor tot 200 °C. Zet eventueel een pizzasteen in de oven.
75 g Walnoten
6
Hak de walnoten fijn in de hakmolen.
125 g boter, 125 g bloem, 125 g kristalsuiker, 50 g amandelpoeder, 1 snuifje zout
7
Meng de boter met bloem, suiker, amandelpoeder, gehakte walnoten en een snuifje zout tot een deeg.
8
Laat de crumble wat opstijven in de koelkast.
De bladerdeegpizza
4 appels
9
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd ze in partjes.
1 vel bladerdeeg
10
Bestuif het werkblad met bloem. Leg er het bladerdeeg op en rol het een beetje verder uit met een deegrol.
11
Strijk de pudding dun uit op het bladerdeeg maar houd de rand vrij. Vouw de rand dubbel.
12
Leg de taart op een pizzaschep.
TIPAls je geen pizzaschep en/of pizzasteen hebt, leg je het bladerdeeg meteen op een bakplaat bekleed met bakpapier of een siliconen mat. Schep er dan pas de pudding op.
13
Leg de appelpartjes op de pudding.
2 el suikersiroop, 1 snuifje kaneel
14
Bestrijk de appels met suikersiroop. Strooi er wat kaneel over.
15
Verkruimel de crumble over de appels.
vanille-ijs
16
Bak de appelpizza 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met een bolletje vanille-ijs.
De pudding
0,5 l melk, 1 vanillestok
1
Verwarm de melk op het vuur. Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit. Doe de zaadjes en de peul bij de melk. Laat trekken.
100 g kristalsuiker, 4 eierdooiers, 50 g vanillepuddingpoeder
2
Klop de suiker met de eierdooiers tot ruban in de keukenmachine. Doe er het puddingpoeder bij.
3
Haal de peul uit de melk. Giet een beetje warme melk bij de ruban en roer los. Giet de ruban bij de rest van de melk en laat al roerend binden op het vuur.
4
Doe de pudding terug in de kom van de keukenmachine. Zet de machine aan en laat de pudding al roerend afkoelen zodat er geen vel op komt.
De crumble
5
Voor je aan de crumble begint: verwarm de oven voor tot 200 °C. Zet eventueel een pizzasteen in de oven.
75 g Walnoten
6
Hak de walnoten fijn in de hakmolen.
125 g boter, 125 g bloem, 125 g kristalsuiker, 50 g amandelpoeder, 1 snuifje zout
7
Meng de boter met bloem, suiker, amandelpoeder, gehakte walnoten en een snuifje zout tot een deeg.
8
Laat de crumble wat opstijven in de koelkast.
De bladerdeegpizza
4 appels
9
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd ze in partjes.
1 vel bladerdeeg
10
Bestuif het werkblad met bloem. Leg er het bladerdeeg op en rol het een beetje verder uit met een deegrol.
11
Strijk de pudding dun uit op het bladerdeeg maar houd de rand vrij. Vouw de rand dubbel.
12
Leg de taart op een pizzaschep.
TIPAls je geen pizzaschep en/of pizzasteen hebt, leg je het bladerdeeg meteen op een bakplaat bekleed met bakpapier of een siliconen mat. Schep er dan pas de pudding op.
13
Leg de appelpartjes op de pudding.
2 el suikersiroop, 1 snuifje kaneel
14
Bestrijk de appels met suikersiroop. Strooi er wat kaneel over.
15
Verkruimel de crumble over de appels.
vanille-ijs
16
Bak de appelpizza 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met een bolletje vanille-ijs.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Melk
0,5 l
Vanillestok
1
Kristalsuiker
225 g
Eierdooiers
4
Vanillepuddingpoeder
50 g
Walnoten
75 g
Boter
125 g
Bloem
125 g
Amandelpoeder
50 g
Zout
1 snuifje
Appels
4
Bladerdeeg
1 vel
Suikersiroop
2 el
Kaneel
1 snuifje
Vanille-ijs
Bladerdeegpizza met appel, banketbakkersroom en walnotencrumble
Heb je ooit al van ‘metertaart’ gehoord? Het is een taart met een bodem van bladerdeeg met daarop pudding en appels, afgewerkt met een laagje gelei. Deze pizzataart is een bijzondere versie hiervan.Instructies
De pudding
0,5 l melk, 1 vanillestok
1
Verwarm de melk op het vuur. Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit. Doe de zaadjes en de peul bij de melk. Laat trekken.
100 g kristalsuiker, 4 eierdooiers, 50 g vanillepuddingpoeder
2
Klop de suiker met de eierdooiers tot ruban in de keukenmachine. Doe er het puddingpoeder bij.
3
Haal de peul uit de melk. Giet een beetje warme melk bij de ruban en roer los. Giet de ruban bij de rest van de melk en laat al roerend binden op het vuur.
4
Doe de pudding terug in de kom van de keukenmachine. Zet de machine aan en laat de pudding al roerend afkoelen zodat er geen vel op komt.
De crumble
5
Voor je aan de crumble begint: verwarm de oven voor tot 200 °C. Zet eventueel een pizzasteen in de oven.
75 g Walnoten
6
Hak de walnoten fijn in de hakmolen.
125 g boter, 125 g bloem, 125 g kristalsuiker, 50 g amandelpoeder, 1 snuifje zout
7
Meng de boter met bloem, suiker, amandelpoeder, gehakte walnoten en een snuifje zout tot een deeg.
8
Laat de crumble wat opstijven in de koelkast.
De bladerdeegpizza
4 appels
9
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd ze in partjes.
1 vel bladerdeeg
10
Bestuif het werkblad met bloem. Leg er het bladerdeeg op en rol het een beetje verder uit met een deegrol.
11
Strijk de pudding dun uit op het bladerdeeg maar houd de rand vrij. Vouw de rand dubbel.
12
Leg de taart op een pizzaschep.
TIPAls je geen pizzaschep en/of pizzasteen hebt, leg je het bladerdeeg meteen op een bakplaat bekleed met bakpapier of een siliconen mat. Schep er dan pas de pudding op.
13
Leg de appelpartjes op de pudding.
2 el suikersiroop, 1 snuifje kaneel
14
Bestrijk de appels met suikersiroop. Strooi er wat kaneel over.
15
Verkruimel de crumble over de appels.
vanille-ijs
16
Bak de appelpizza 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met een bolletje vanille-ijs.