dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Loempia's met zoetzure saus (thumbnail)Loempia's met zoetzure saus

Loempia's met zoetzure saus

40m
23
-
2.2K
Recepten

Loempia's met zoetzure saus

Een krokante snack die bij iedereen vlotjes naar binnen gaat: loempia’s. Jeroen maakt ze from scratch met fijne reepjes groenten in allerlei kleuren, gekarameliseerde varkensreepjes en een verse, zoetzure saus. Rollen, frituren en smullen maar!
Loempia's met zoetzure saus (thumbnail)Loempia's met zoetzure saus

Loempia's met zoetzure saus

40m
23
-
2.2K
Recepten

Loempia's met zoetzure saus

Een krokante snack die bij iedereen vlotjes naar binnen gaat: loempia’s. Jeroen maakt ze from scratch met fijne reepjes groenten in allerlei kleuren, gekarameliseerde varkensreepjes en een verse, zoetzure saus. Rollen, frituren en smullen maar!
Type gerechtAperitief
Totale tijd40m
Ingrediënten23
Beoordeling-
Aantal likes2.2K

Ingrediënten

4 personen
Wortels
2
Rode paprika's
2
Sluimererwten
200 g
Courgette
1
Sojascheuten
300 g
Arachideolie
Gember
60 g
Sojasaus
2 scheutjes
Sesamolie
1 scheutje
Sesamolie
1 el
Spiering
400 g
Look
2 teentjes
Honing
1 el
Rode chilipeper
1
Limoenen
0,5
Sjalotten
1
Tomatenpuree
1 el
Tomatenketchup
1 el
Rijstazijn
1 el
Ananas sap
0,2 l
Zoete chilisaus
2 el
Eigeel
1
Water
1 scheutje
Vietnamese loempiavellen
16

Benodigdheden

Een keukenpenseel, een friteuse, een zeef

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

2 Wortels, 2 rode paprika's, 200 g sluimererwten, 1 courgette
1
Schil de wortelen en snijd ze in fijne reepjes (julienne). Doe hetzelfde met de sluimererwten en de paprika. Snijd repen van de courgette tot je bij de pitjes komt en gooi de kern weg. Snijd de stukken courgette ook in reepjes.
300 g Sojascheuten, arachideolie, 20 g gember, 1 scheutje sojasaus, 1 scheutje sesamolie
2
Verwarm een scheut arachideolie in een wokpan en roerbak de fijngesneden groenten samen met de sojascheuten. Rasp de gember erbij en voeg de sojasaus en sesamolie toe. Laat de groenten daarna uitlekken in een vergiet.
400 g spiering, 20 g gember, 1 teentje Look, 1 el honing, 1 scheutje sojasaus
3
Verwarm opnieuw een scheut arachideolie in de wokpan. Snijd de spiering in dunne reepjes en bak ze in de hete olie. Roer niet maar rasp er eerst de look en de gember bij. Voeg ook de honing en de sojasaus toe en laat de stukjes vlees karameliseren. Roer daarna pas om.
0,5 rode chilipepers, 0,5 limoenen
4
Snijd de chilipeper fijn en doe ze samen met het limoensap bij het vlees. Zet de pan van het vuur wanneer het vlees volledig gebakken is.
1 Sjalotten, 0,5 rode chilipepers, 1 teentje Look, 20 g gember, 1 el Tomatenpuree
5
Verwarm een scheut olie in een pan. Snijd de sjalot en de andere helft van de chilipeper fijn. Rasp nog een teentje look en een stuk gember bij. Stoof alles aan en voeg de tomatenpuree toe. Roer goed.
1 el tomatenketchup, 1 el rijstazijn, 0,2 l Ananas sap, 1 el sesamolie, 2 el zoete chilisaus
6
Giet de tomatenketchup, het ananassap, de rijstazijn, de sesamolie en de sweet chilisaus bij de kruidenmengeling. Laat de saus even pruttelen. Zeef de saus daarna en laat afkoelen.
7
Verwarm het frietvet tot 180°C.
1 eigeel, 1 scheutje Water
8
Klop het eigeel los met een scheutje water.
16 Vietnamese loempiavellen
9
Leg een loempiavel in ruitvorm op je werkblad. Verdeel er een portie groenten en een paar stukjes vlees over.
10
Smeer met een penseeltje de randen van het loempiavel in met het eimengsel. Vouw eerst de twee zijkanten (links en rechts) dicht. Plooi daarna het onderste vel naar binnen en rol de loempia verder dicht.
TIPWil je het risico op gebarsten loempia's beperken? Gebruik een extra stuk loempiavel om de binnenkant van je loempia te verstevigen (zie video).
11
Bak de loempia’s op 180°C in de friteuse tot ze goudbruin zien. Laat ze even uitlekken op een vel keukenpapier.
12
Schik de loempia’s op een mooie plank of schotel en serveer er je zelfgemaakte zoetzure saus bij. Smakelijk!
1
Schil de wortelen en snijd ze in fijne reepjes (julienne). Doe hetzelfde met de sluimererwten en de paprika. Snijd repen van de courgette tot je bij de pitjes komt en gooi de kern weg. Snijd de stukken courgette ook in reepjes.
2
Verwarm een scheut arachideolie in een wokpan en roerbak de fijngesneden groenten samen met de sojascheuten. Rasp de gember erbij en voeg de sojasaus en sesamolie toe. Laat de groenten daarna uitlekken in een vergiet.

Instructies

2 Wortels, 2 rode paprika's, 200 g sluimererwten, 1 courgette
1
Schil de wortelen en snijd ze in fijne reepjes (julienne). Doe hetzelfde met de sluimererwten en de paprika. Snijd repen van de courgette tot je bij de pitjes komt en gooi de kern weg. Snijd de stukken courgette ook in reepjes.
300 g Sojascheuten, arachideolie, 20 g gember, 1 scheutje sojasaus, 1 scheutje sesamolie
2
Verwarm een scheut arachideolie in een wokpan en roerbak de fijngesneden groenten samen met de sojascheuten. Rasp de gember erbij en voeg de sojasaus en sesamolie toe. Laat de groenten daarna uitlekken in een vergiet.
400 g spiering, 20 g gember, 1 teentje Look, 1 el honing, 1 scheutje sojasaus
3
Verwarm opnieuw een scheut arachideolie in de wokpan. Snijd de spiering in dunne reepjes en bak ze in de hete olie. Roer niet maar rasp er eerst de look en de gember bij. Voeg ook de honing en de sojasaus toe en laat de stukjes vlees karameliseren. Roer daarna pas om.
0,5 rode chilipepers, 0,5 limoenen
4
Snijd de chilipeper fijn en doe ze samen met het limoensap bij het vlees. Zet de pan van het vuur wanneer het vlees volledig gebakken is.
1 Sjalotten, 0,5 rode chilipepers, 1 teentje Look, 20 g gember, 1 el Tomatenpuree
5
Verwarm een scheut olie in een pan. Snijd de sjalot en de andere helft van de chilipeper fijn. Rasp nog een teentje look en een stuk gember bij. Stoof alles aan en voeg de tomatenpuree toe. Roer goed.
1 el tomatenketchup, 1 el rijstazijn, 0,2 l Ananas sap, 1 el sesamolie, 2 el zoete chilisaus
6
Giet de tomatenketchup, het ananassap, de rijstazijn, de sesamolie en de sweet chilisaus bij de kruidenmengeling. Laat de saus even pruttelen. Zeef de saus daarna en laat afkoelen.
7
Verwarm het frietvet tot 180°C.
1 eigeel, 1 scheutje Water
8
Klop het eigeel los met een scheutje water.
16 Vietnamese loempiavellen
9
Leg een loempiavel in ruitvorm op je werkblad. Verdeel er een portie groenten en een paar stukjes vlees over.
10
Smeer met een penseeltje de randen van het loempiavel in met het eimengsel. Vouw eerst de twee zijkanten (links en rechts) dicht. Plooi daarna het onderste vel naar binnen en rol de loempia verder dicht.
TIPWil je het risico op gebarsten loempia's beperken? Gebruik een extra stuk loempiavel om de binnenkant van je loempia te verstevigen (zie video).
11
Bak de loempia’s op 180°C in de friteuse tot ze goudbruin zien. Laat ze even uitlekken op een vel keukenpapier.
12
Schik de loempia’s op een mooie plank of schotel en serveer er je zelfgemaakte zoetzure saus bij. Smakelijk!
1
Schil de wortelen en snijd ze in fijne reepjes (julienne). Doe hetzelfde met de sluimererwten en de paprika. Snijd repen van de courgette tot je bij de pitjes komt en gooi de kern weg. Snijd de stukken courgette ook in reepjes.
2
Verwarm een scheut arachideolie in een wokpan en roerbak de fijngesneden groenten samen met de sojascheuten. Rasp de gember erbij en voeg de sojasaus en sesamolie toe. Laat de groenten daarna uitlekken in een vergiet.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Loempia's met zoetzure saus (thumbnail)Loempia's met zoetzure saus
4 personen
40m
Ingrediënten
Wortels
2
Rode paprika's
2
Sluimererwten
200 g
Courgette
1
Sojascheuten
300 g
Arachideolie
Gember
60 g
Sojasaus
2 scheutjes
Sesamolie
1 scheutje
Sesamolie
1 el
Spiering
400 g
Look
2 teentjes
Honing
1 el
Rode chilipeper
1
Limoenen
0,5
Sjalotten
1
Tomatenpuree
1 el
Tomatenketchup
1 el
Rijstazijn
1 el
Ananas sap
0,2 l
Zoete chilisaus
2 el
Eigeel
1
Water
1 scheutje
Vietnamese loempiavellen
16

Loempia's met zoetzure saus

Een krokante snack die bij iedereen vlotjes naar binnen gaat: loempia’s. Jeroen maakt ze from scratch met fijne reepjes groenten in allerlei kleuren, gekarameliseerde varkensreepjes en een verse, zoetzure saus. Rollen, frituren en smullen maar!
Instructies
2 Wortels, 2 rode paprika's, 200 g sluimererwten, 1 courgette
1
Schil de wortelen en snijd ze in fijne reepjes (julienne). Doe hetzelfde met de sluimererwten en de paprika. Snijd repen van de courgette tot je bij de pitjes komt en gooi de kern weg. Snijd de stukken courgette ook in reepjes.
300 g Sojascheuten, arachideolie, 20 g gember, 1 scheutje sojasaus, 1 scheutje sesamolie
2
Verwarm een scheut arachideolie in een wokpan en roerbak de fijngesneden groenten samen met de sojascheuten. Rasp de gember erbij en voeg de sojasaus en sesamolie toe. Laat de groenten daarna uitlekken in een vergiet.
400 g spiering, 20 g gember, 1 teentje Look, 1 el honing, 1 scheutje sojasaus
3
Verwarm opnieuw een scheut arachideolie in de wokpan. Snijd de spiering in dunne reepjes en bak ze in de hete olie. Roer niet maar rasp er eerst de look en de gember bij. Voeg ook de honing en de sojasaus toe en laat de stukjes vlees karameliseren. Roer daarna pas om.
0,5 rode chilipepers, 0,5 limoenen
4
Snijd de chilipeper fijn en doe ze samen met het limoensap bij het vlees. Zet de pan van het vuur wanneer het vlees volledig gebakken is.
1 Sjalotten, 0,5 rode chilipepers, 1 teentje Look, 20 g gember, 1 el Tomatenpuree
5
Verwarm een scheut olie in een pan. Snijd de sjalot en de andere helft van de chilipeper fijn. Rasp nog een teentje look en een stuk gember bij. Stoof alles aan en voeg de tomatenpuree toe. Roer goed.
1 el tomatenketchup, 1 el rijstazijn, 0,2 l Ananas sap, 1 el sesamolie, 2 el zoete chilisaus
6
Giet de tomatenketchup, het ananassap, de rijstazijn, de sesamolie en de sweet chilisaus bij de kruidenmengeling. Laat de saus even pruttelen. Zeef de saus daarna en laat afkoelen.
7
Verwarm het frietvet tot 180°C.
1 eigeel, 1 scheutje Water
8
Klop het eigeel los met een scheutje water.
16 Vietnamese loempiavellen
9
Leg een loempiavel in ruitvorm op je werkblad. Verdeel er een portie groenten en een paar stukjes vlees over.
10
Smeer met een penseeltje de randen van het loempiavel in met het eimengsel. Vouw eerst de twee zijkanten (links en rechts) dicht. Plooi daarna het onderste vel naar binnen en rol de loempia verder dicht.
TIPWil je het risico op gebarsten loempia's beperken? Gebruik een extra stuk loempiavel om de binnenkant van je loempia te verstevigen (zie video).
11
Bak de loempia’s op 180°C in de friteuse tot ze goudbruin zien. Laat ze even uitlekken op een vel keukenpapier.
12
Schik de loempia’s op een mooie plank of schotel en serveer er je zelfgemaakte zoetzure saus bij. Smakelijk!