Fruitbiscuit
Fruitbiscuit
Fruitbiscuit
Fruitbiscuit
Ingrediënten
4 personen
Eieren
6
Kristalsuiker
200 g
Bloem
200 g
Bakpoeder
1 tl
Boter
40 g
Vanille-extract
1 dopje
Zout
1 snuifje
Ananas
0,5
Witte druiven
1 tros
Aardbeien
250 g
Blauwe bessen
200 g
Citroenen
0,33
Suikerwater
0,2 l
Vanillestok
1
Room
1 l
Bloemsuiker
50 g
Cointreau
0,03 l
Suikersiroop
0,03 l
Confituur
200 g
Kiwi's
2
Benodigdheden
Een keukenmachine met een klopper, een spatel, een springvorm met een diameter van 23 cm en 6 cm hoog, een garde, een gekarteld mes, een paletmes, een spuitzak
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De biscuit
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
6 eieren, 200 g kristalsuiker
2
Klop de eieren luchtig met de keukenmachine. Doe er dan de suiker bij en laat nog een hele tijd verder kloppen zodat het heel luchtig wordt.
200 g bloem, 1 tl bakpoeder
3
Meng de bloem met het bakpoeder.
40 g boter
4
Smelt de boter in een steelpan. Giet ze bij het beslag en laat verder kloppen.
1 dopje vanille-extract, 1 snuifje zout
5
Spatel beetje bij beetje de bloem met het bakpoeder door het beslag. Voeg er het vanille-extract en een klein snuifje zout aan toe.
6
Vet een springvorm in met boter en bestuif met bloem. Giet er het beslag in.
7
Bak 40 minuten in de voorverwarmde oven.
8
Haal de biscuit uit de oven en laat afkoelen.
Het fruit
0,5 ananas
9
Schil de ananas met een gekarteld mes. Verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in blokjes.
1 tros witte druiven
10
Halveer de druiven.
250 g aardbeien
11
Haal het kroontje van de aardbeien en snijd ze in vieren.
200 g blauwe bessen, 0,33 citroenen, 0,2 l suikerwater
12
Meng de ananas met de druiven, de aardbeien en de blauwe bessen. Knijp er de citroen over uit en giet er het suikerwater bij.
13
Schep het fruit voorzichtig door elkaar en bewaar in de koelkast.
De slagroom
1 vanillestok, 1 l Room
14
Snijd de vanillestok open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe ze bij de room.
50 g bloemsuiker
15
Klop met een garde (of de keukenmachine) de room op met de bloemsuiker.
Afwerken en serveren
16
Snijd de bovenkant van de biscuit mooi recht met een gekarteld mes.
17
Snijd de biscuit dan doormidden.
0,03 l Cointreau, 0,03 l suikersiroop
18
Meng de cointreau met de suikersiroop. Sprenkel over de snijkanten van de biscuit. De biscuit wordt er wat sappig van en krijgt nog meer smaak.
200 g Confituur
19
Smeer confituur op de onderste helft. Leg de bovenste helft met de bovenkant naar beneden op de onderste helft zodat je bovenaan een recht vlak hebt.
20
Strijk met een paletmes slagroom over de hele biscuit zodat hij aan alle kanten bedekt is. Doe de rest van de slagroom in een spuitzak.
2 kiwi's
21
Schil de kiwi’s en snijd ze in de lengte in twee. Snijd ze dan in plakjes. Duw de plakjes tegen de zijkant van de biscuit.
22
Verdeel het fruit over de bovenkant van de biscuit. Spuit er toefjes slagroom rond.
De biscuit
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
6 eieren, 200 g kristalsuiker
2
Klop de eieren luchtig met de keukenmachine. Doe er dan de suiker bij en laat nog een hele tijd verder kloppen zodat het heel luchtig wordt.
200 g bloem, 1 tl bakpoeder
3
Meng de bloem met het bakpoeder.
40 g boter
4
Smelt de boter in een steelpan. Giet ze bij het beslag en laat verder kloppen.
1 dopje vanille-extract, 1 snuifje zout
5
Spatel beetje bij beetje de bloem met het bakpoeder door het beslag. Voeg er het vanille-extract en een klein snuifje zout aan toe.
6
Vet een springvorm in met boter en bestuif met bloem. Giet er het beslag in.
7
Bak 40 minuten in de voorverwarmde oven.
8
Haal de biscuit uit de oven en laat afkoelen.
Het fruit
0,5 ananas
9
Schil de ananas met een gekarteld mes. Verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in blokjes.
1 tros witte druiven
10
Halveer de druiven.
250 g aardbeien
11
Haal het kroontje van de aardbeien en snijd ze in vieren.
200 g blauwe bessen, 0,33 citroenen, 0,2 l suikerwater
12
Meng de ananas met de druiven, de aardbeien en de blauwe bessen. Knijp er de citroen over uit en giet er het suikerwater bij.
13
Schep het fruit voorzichtig door elkaar en bewaar in de koelkast.
De slagroom
1 vanillestok, 1 l Room
14
Snijd de vanillestok open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe ze bij de room.
50 g bloemsuiker
15
Klop met een garde (of de keukenmachine) de room op met de bloemsuiker.
Afwerken en serveren
16
Snijd de bovenkant van de biscuit mooi recht met een gekarteld mes.
17
Snijd de biscuit dan doormidden.
0,03 l Cointreau, 0,03 l suikersiroop
18
Meng de cointreau met de suikersiroop. Sprenkel over de snijkanten van de biscuit. De biscuit wordt er wat sappig van en krijgt nog meer smaak.
200 g Confituur
19
Smeer confituur op de onderste helft. Leg de bovenste helft met de bovenkant naar beneden op de onderste helft zodat je bovenaan een recht vlak hebt.
20
Strijk met een paletmes slagroom over de hele biscuit zodat hij aan alle kanten bedekt is. Doe de rest van de slagroom in een spuitzak.
2 kiwi's
21
Schil de kiwi’s en snijd ze in de lengte in twee. Snijd ze dan in plakjes. Duw de plakjes tegen de zijkant van de biscuit.
22
Verdeel het fruit over de bovenkant van de biscuit. Spuit er toefjes slagroom rond.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Eieren
6
Kristalsuiker
200 g
Bloem
200 g
Bakpoeder
1 tl
Boter
40 g
Vanille-extract
1 dopje
Zout
1 snuifje
Ananas
0,5
Witte druiven
1 tros
Aardbeien
250 g
Blauwe bessen
200 g
Citroenen
0,33
Suikerwater
0,2 l
Vanillestok
1
Room
1 l
Bloemsuiker
50 g
Cointreau
0,03 l
Suikersiroop
0,03 l
Confituur
200 g
Kiwi's
2
Fruitbiscuit
Met deze biscuit maak je indruk op je gasten, maar ze is gemakkelijker om te maken dan je denkt.Instructies
De biscuit
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
6 eieren, 200 g kristalsuiker
2
Klop de eieren luchtig met de keukenmachine. Doe er dan de suiker bij en laat nog een hele tijd verder kloppen zodat het heel luchtig wordt.
200 g bloem, 1 tl bakpoeder
3
Meng de bloem met het bakpoeder.
40 g boter
4
Smelt de boter in een steelpan. Giet ze bij het beslag en laat verder kloppen.
1 dopje vanille-extract, 1 snuifje zout
5
Spatel beetje bij beetje de bloem met het bakpoeder door het beslag. Voeg er het vanille-extract en een klein snuifje zout aan toe.
6
Vet een springvorm in met boter en bestuif met bloem. Giet er het beslag in.
7
Bak 40 minuten in de voorverwarmde oven.
8
Haal de biscuit uit de oven en laat afkoelen.
Het fruit
0,5 ananas
9
Schil de ananas met een gekarteld mes. Verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in blokjes.
1 tros witte druiven
10
Halveer de druiven.
250 g aardbeien
11
Haal het kroontje van de aardbeien en snijd ze in vieren.
200 g blauwe bessen, 0,33 citroenen, 0,2 l suikerwater
12
Meng de ananas met de druiven, de aardbeien en de blauwe bessen. Knijp er de citroen over uit en giet er het suikerwater bij.
13
Schep het fruit voorzichtig door elkaar en bewaar in de koelkast.
De slagroom
1 vanillestok, 1 l Room
14
Snijd de vanillestok open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe ze bij de room.
50 g bloemsuiker
15
Klop met een garde (of de keukenmachine) de room op met de bloemsuiker.
Afwerken en serveren
16
Snijd de bovenkant van de biscuit mooi recht met een gekarteld mes.
17
Snijd de biscuit dan doormidden.
0,03 l Cointreau, 0,03 l suikersiroop
18
Meng de cointreau met de suikersiroop. Sprenkel over de snijkanten van de biscuit. De biscuit wordt er wat sappig van en krijgt nog meer smaak.
200 g Confituur
19
Smeer confituur op de onderste helft. Leg de bovenste helft met de bovenkant naar beneden op de onderste helft zodat je bovenaan een recht vlak hebt.
20
Strijk met een paletmes slagroom over de hele biscuit zodat hij aan alle kanten bedekt is. Doe de rest van de slagroom in een spuitzak.
2 kiwi's
21
Schil de kiwi’s en snijd ze in de lengte in twee. Snijd ze dan in plakjes. Duw de plakjes tegen de zijkant van de biscuit.
22
Verdeel het fruit over de bovenkant van de biscuit. Spuit er toefjes slagroom rond.