Griet met parmezaankorst, caesarsalade en gebakken krieltjes

Griet met parmezaankorst, caesarsalade en gebakken krieltjes

40m
19
-
5.3K
Recepten

Griet met parmezaankorst, caesarsalade en gebakken krieltjes

In de oven gebakken vis met een korst van parmezaan en panko, Romeinse sla met caesardressing en gebakken krieltjes.
Griet met parmezaankorst, caesarsalade en gebakken krieltjes

Griet met parmezaankorst, caesarsalade en gebakken krieltjes

40m
19
-
5.3K
Recepten

Griet met parmezaankorst, caesarsalade en gebakken krieltjes

In de oven gebakken vis met een korst van parmezaan en panko, Romeinse sla met caesardressing en gebakken krieltjes.

Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten19
Beoordeling-
Aantal likes5.3K

Ingrediënten

4 personen
Grietenmet vel
600 g
Panko
50 g
Parmezaan
120 g
Boter
50 g
Eierdooiers
2
Look
1 teentje
Water
1 scheutje
Citroensap
0,5 citroenen
Graanmosterd
1 el
Engelse saus
Tabasco
Ansjovisfilets
3
Appelazijn
1 scheutje
Arachideolie
1,5 dl
Yoghurt
1 dl
Krielaardappelen
600 g
Romeinse sla
1
Sjalotten
1
Dragonazijn
1 scheutje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

BEREIDING

1
Kook de krieltjes gaar in gezouten water.
2
Giet de aardappelen af, spoel ze kort onder koud water en pel ze.

Voor de griet met parmezaankorst

3
Verwarm de oven voor op 180 °C, met de grill aan.
600 g grieten
4
Kruid de vis met peper en zout. Leg de stukken in een ingeoliede ovenschaal.
120 g parmezaan, 50 g panko, 50 g boter
5
Doe de parmezaan, panko en boter in de hakmolen. Maal alles fijn.
6
Bedek de vis met de parmezaanmengeling. Schuif de ovenschaal 10 tot 15 minuten in de oven. Laat de korst mooi kleuren onder de grill.

Voor de dressing

2 eierdooiers, tabasco, 1 el graanmosterd, 1 scheutje Water, 7 ansjovisfilets, 1 teentje Look, 0,5 citroenen citroensap
7
Doe de dooiers, tabasco, mosterd, water, ansjovis, look, citroensap en parmezaan in een maatbeker. Zet er de mixer in.
1,5 dl arachideolie
8
Giet er al mixend geleidelijk de olie bij.
Engelse saus, appelazijn
9
Voeg de Engelse saus en appelazijn toe. Mix nog eens goed.
1 dl Yoghurt
10
Mix er de yoghurt onder.

Om af te werken

1 Sjalotten, dragonazijn
11
Snijd de sjalot in ringen. Doe ze in een kom en sprenkel er een scheutje azijn over.
1 Romeinse sla
12
Kuis de sla en scheur hem in stukken bij de sjalotten.
13
Kruid met peper en zout. Lepel wat van de dressing over de sla en meng alles goed.
600 g krielaardappelen
14
Laat een scheut olie heet worden in een pan. Bak de aardappelen goudbruin en kruid ze met peper en zout.
15
Schep wat van de sla op een bord. Werk af met wat extra parmezaan en stukjes ansjovis. Schep er de gebakken aardappelen bij en leg er een stuk griet met parmezaankorst naast.
1
Kook de krieltjes gaar in gezouten water.
2
Giet de aardappelen af, spoel ze kort onder koud water en pel ze.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

BEREIDING

1
Kook de krieltjes gaar in gezouten water.
2
Giet de aardappelen af, spoel ze kort onder koud water en pel ze.

Voor de griet met parmezaankorst

3
Verwarm de oven voor op 180 °C, met de grill aan.
600 g grieten
4
Kruid de vis met peper en zout. Leg de stukken in een ingeoliede ovenschaal.
120 g parmezaan, 50 g panko, 50 g boter
5
Doe de parmezaan, panko en boter in de hakmolen. Maal alles fijn.
6
Bedek de vis met de parmezaanmengeling. Schuif de ovenschaal 10 tot 15 minuten in de oven. Laat de korst mooi kleuren onder de grill.

Voor de dressing

2 eierdooiers, tabasco, 1 el graanmosterd, 1 scheutje Water, 7 ansjovisfilets, 1 teentje Look, 0,5 citroenen citroensap
7
Doe de dooiers, tabasco, mosterd, water, ansjovis, look, citroensap en parmezaan in een maatbeker. Zet er de mixer in.
1,5 dl arachideolie
8
Giet er al mixend geleidelijk de olie bij.
Engelse saus, appelazijn
9
Voeg de Engelse saus en appelazijn toe. Mix nog eens goed.
1 dl Yoghurt
10
Mix er de yoghurt onder.

Om af te werken

1 Sjalotten, dragonazijn
11
Snijd de sjalot in ringen. Doe ze in een kom en sprenkel er een scheutje azijn over.
1 Romeinse sla
12
Kuis de sla en scheur hem in stukken bij de sjalotten.
13
Kruid met peper en zout. Lepel wat van de dressing over de sla en meng alles goed.
600 g krielaardappelen
14
Laat een scheut olie heet worden in een pan. Bak de aardappelen goudbruin en kruid ze met peper en zout.
15
Schep wat van de sla op een bord. Werk af met wat extra parmezaan en stukjes ansjovis. Schep er de gebakken aardappelen bij en leg er een stuk griet met parmezaankorst naast.
1
Kook de krieltjes gaar in gezouten water.
2
Giet de aardappelen af, spoel ze kort onder koud water en pel ze.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden