Omelet soufflé met verse kruiden en kaas
Omelet soufflé met verse kruiden en kaas
Omelet soufflé met verse kruiden en kaas
Omelet soufflé met verse kruiden en kaas
Ingrediënten
4 personen
Eieren
12
Jonge kaas
200 g
Bieslook
6 el
Dille (vers)
6 el
Peper
Zout
Boter
4 el
Zure room
8 el
Kerstomaten
20
Ijsbergsla
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Scheid de eieren.
2
Klop de dooiers 10 minuten luchtig met een beetje zout en klop in een maatbeker het eiwit stijf met tot pieken.
3
Voeg de helft van de geraspte kaas, de helft van de verse kruiden, peper en zout en de helft van het eiwit toe aan de opgeklopte dooiers tot een homogeen mengsel. Spatel er daarna de rest van het eiwit door.
4
Verhit de boter in een pannetje op een middelmatig hoog vuur.
5
Spatel het eimengsel in de pan, houd alles zo luchtig mogelijk. Plaats even een deksel op de pan, tot de bodem begint te bakken.
6
Strooi de rest van de kaas over het nog vochtige oppervlak en zet het deksel opnieuw op de pan, tot ook de bovenkant gestold is.
7
Schuif de soufflé voorzichtig op een bord en vouw dubbel. Leg er de zure room bij, enkele kerstomaatjes en wat sla en werk verder af met de rest van de verse kruiden.
1
Scheid de eieren.
2
Klop de dooiers 10 minuten luchtig met een beetje zout en klop in een maatbeker het eiwit stijf met tot pieken.
3
Voeg de helft van de geraspte kaas, de helft van de verse kruiden, peper en zout en de helft van het eiwit toe aan de opgeklopte dooiers tot een homogeen mengsel. Spatel er daarna de rest van het eiwit door.
4
Verhit de boter in een pannetje op een middelmatig hoog vuur.
5
Spatel het eimengsel in de pan, houd alles zo luchtig mogelijk. Plaats even een deksel op de pan, tot de bodem begint te bakken.
6
Strooi de rest van de kaas over het nog vochtige oppervlak en zet het deksel opnieuw op de pan, tot ook de bovenkant gestold is.
7
Schuif de soufflé voorzichtig op een bord en vouw dubbel. Leg er de zure room bij, enkele kerstomaatjes en wat sla en werk verder af met de rest van de verse kruiden.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
43m
Ingrediënten
Eieren
12
Jonge kaas
200 g
Bieslook
6 el
Dille (vers)
6 el
Peper
Zout
Boter
4 el
Zure room
8 el
Kerstomaten
20
Ijsbergsla
Omelet soufflé met verse kruiden en kaas
Ontdek de ultieme verfijning van een klassieke omelet met onze weelderige omelet soufflé, verrijkt met verse kruiden en romige kaas. Een culinaire traktatie die zowel hartig als verrassend luchtig is. Perfect voor een luxueus ontbijt of een smaakvolle brunch.Instructies
1
Scheid de eieren.
2
Klop de dooiers 10 minuten luchtig met een beetje zout en klop in een maatbeker het eiwit stijf met tot pieken.
3
Voeg de helft van de geraspte kaas, de helft van de verse kruiden, peper en zout en de helft van het eiwit toe aan de opgeklopte dooiers tot een homogeen mengsel. Spatel er daarna de rest van het eiwit door.
4
Verhit de boter in een pannetje op een middelmatig hoog vuur.
5
Spatel het eimengsel in de pan, houd alles zo luchtig mogelijk. Plaats even een deksel op de pan, tot de bodem begint te bakken.
6
Strooi de rest van de kaas over het nog vochtige oppervlak en zet het deksel opnieuw op de pan, tot ook de bovenkant gestold is.
7
Schuif de soufflé voorzichtig op een bord en vouw dubbel. Leg er de zure room bij, enkele kerstomaatjes en wat sla en werk verder af met de rest van de verse kruiden.