Honingkoekjes en limonade met honing
Honingkoekjes en limonade met honing
Ingrediënten
4 personen
Suiker
100 g
Boter
200 g
Bloem
350 g
Honing
6 el
Honing
0,1 l
Vanillestokje
1
Zout
1 snuifje
Limoenen
4
Sinaasappelen
1,5
Water
1 l
Lavendel
1 tl
Munt
0,25 bosjes
Ijsblokjes
Benodigdheden
Keukenrobot, huishoudfolie, de keukenmachine met de klopper en het k hulpstuk, siliconen bakmat of bakpapier, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De koekjes
100 g suiker, 200 g boter, 350 g bloem, 6 el honing, 1 vanillestokje, 1 snuifje zout
1
Doe de suiker met de malse boter en de honing in de mengkom van de keukenmachine.
2
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe ze ook in de mengkom.
3
Laat de keukenmachine met klopper draaien tot alles goed gemengd is.
Advertentie
Bekijk hier welke keukenrobot Dagelijkse kost gebruikt en geniet van de KitchenAid Black Friday kortingen!
4
Vervang de klopper door het K-hulpstuk. Doe lepel per lepel de bloem bij het deeg.
5
Meng een snuifje zout door het deeg en laat de keukenmachine nog even draaien.
6
Leg een vel huishoudfolie op het werkblad. Doe er de helft van het deeg op en rol tot een worst met ongeveer 2 cm diameter. Maak een tweede worst op dezelfde manier.
7
Draai de worsten aan de uiteinden dicht. Laat wat opstijven in de koelkast.
TIPJe kunt een verpakte deegworst gemakkelijk invriezen om later af te bakken.
8
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
9
Strooi suiker in een schaal of diep bord.
10
Rol de worst door de suiker.
TIPDe deegworst mag niet té koud zijn want dan blijft de suiker niet plakken.
11
Snijd koekje van ongeveer 1 cm dikte.
12
Bekleed een bakplaat met een siliconen bakmat of bakpapier.
13
Leg de koekjes op de bakplaat en bak ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
14
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
De limonade
3 limoenen, 1 sinaasappel, 1 l Water, 0,1 l honing, 1 tl lavendel
15
Breng het water aan de kook.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
16
Pers de limoenen en de sinaasappel. Doe het sap met de honing en de lavendel in een kan. Giet er het kokende water bij en roer om.
17
Laat volledig afkoelen.
De afwerking
1 limoen, 0,5 sinaasappelen, 0,25 bosjes Munt, ijsblokjes
18
Snijd de limoen en de sinaasappel in dunne plakken. Rits de blaadjes van de munt.
19
Giet de limonade door een zeef.
20
Doe wat ijsblokjes, plakjes citroen en sinaasappel en blaadjes munt in hoge glazen. Giet er de limonade bij.
De koekjes
100 g suiker, 200 g boter, 350 g bloem, 6 el honing, 1 vanillestokje, 1 snuifje zout
1
Doe de suiker met de malse boter en de honing in de mengkom van de keukenmachine.
2
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe ze ook in de mengkom.
3
Laat de keukenmachine met klopper draaien tot alles goed gemengd is.
Advertentie
Bekijk hier welke keukenrobot Dagelijkse kost gebruikt en geniet van de KitchenAid Black Friday kortingen!
4
Vervang de klopper door het K-hulpstuk. Doe lepel per lepel de bloem bij het deeg.
5
Meng een snuifje zout door het deeg en laat de keukenmachine nog even draaien.
6
Leg een vel huishoudfolie op het werkblad. Doe er de helft van het deeg op en rol tot een worst met ongeveer 2 cm diameter. Maak een tweede worst op dezelfde manier.
7
Draai de worsten aan de uiteinden dicht. Laat wat opstijven in de koelkast.
TIPJe kunt een verpakte deegworst gemakkelijk invriezen om later af te bakken.
8
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
9
Strooi suiker in een schaal of diep bord.
10
Rol de worst door de suiker.
TIPDe deegworst mag niet té koud zijn want dan blijft de suiker niet plakken.
11
Snijd koekje van ongeveer 1 cm dikte.
12
Bekleed een bakplaat met een siliconen bakmat of bakpapier.
13
Leg de koekjes op de bakplaat en bak ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
14
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
De limonade
3 limoenen, 1 sinaasappel, 1 l Water, 0,1 l honing, 1 tl lavendel
15
Breng het water aan de kook.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
16
Pers de limoenen en de sinaasappel. Doe het sap met de honing en de lavendel in een kan. Giet er het kokende water bij en roer om.
17
Laat volledig afkoelen.
De afwerking
1 limoen, 0,5 sinaasappelen, 0,25 bosjes Munt, ijsblokjes
18
Snijd de limoen en de sinaasappel in dunne plakken. Rits de blaadjes van de munt.
19
Giet de limonade door een zeef.
20
Doe wat ijsblokjes, plakjes citroen en sinaasappel en blaadjes munt in hoge glazen. Giet er de limonade bij.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 40m
Ingrediënten
Suiker
100 g
Boter
200 g
Bloem
350 g
Honing
6 el
Honing
0,1 l
Vanillestokje
1
Zout
1 snuifje
Limoenen
4
Sinaasappelen
1,5
Water
1 l
Lavendel
1 tl
Munt
0,25 bosjes
Ijsblokjes
Honingkoekjes en limonade met honing
Imker Jenne levert de eerste oogst Leuvense honing af bij Jeroen die er meteen mee aan de slag gaat. Hij bereidt een frisse limonade en lekker krokante koekjes. Een fantastische traktatie voor groot en klein op een warme lentedag in de tuin.Instructies
De koekjes
100 g suiker, 200 g boter, 350 g bloem, 6 el honing, 1 vanillestokje, 1 snuifje zout
1
Doe de suiker met de malse boter en de honing in de mengkom van de keukenmachine.
2
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe ze ook in de mengkom.
3
Laat de keukenmachine met klopper draaien tot alles goed gemengd is.
4
Vervang de klopper door het K-hulpstuk. Doe lepel per lepel de bloem bij het deeg.
5
Meng een snuifje zout door het deeg en laat de keukenmachine nog even draaien.
6
Leg een vel huishoudfolie op het werkblad. Doe er de helft van het deeg op en rol tot een worst met ongeveer 2 cm diameter. Maak een tweede worst op dezelfde manier.
7
Draai de worsten aan de uiteinden dicht. Laat wat opstijven in de koelkast.
TIPJe kunt een verpakte deegworst gemakkelijk invriezen om later af te bakken.
8
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
9
Strooi suiker in een schaal of diep bord.
10
Rol de worst door de suiker.
TIPDe deegworst mag niet té koud zijn want dan blijft de suiker niet plakken.
11
Snijd koekje van ongeveer 1 cm dikte.
12
Bekleed een bakplaat met een siliconen bakmat of bakpapier.
13
Leg de koekjes op de bakplaat en bak ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
14
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
De limonade
3 limoenen, 1 sinaasappel, 1 l Water, 0,1 l honing, 1 tl lavendel
15
Breng het water aan de kook.
16
Pers de limoenen en de sinaasappel. Doe het sap met de honing en de lavendel in een kan. Giet er het kokende water bij en roer om.
17
Laat volledig afkoelen.
De afwerking
1 limoen, 0,5 sinaasappelen, 0,25 bosjes Munt, ijsblokjes
18
Snijd de limoen en de sinaasappel in dunne plakken. Rits de blaadjes van de munt.
19
Giet de limonade door een zeef.
20
Doe wat ijsblokjes, plakjes citroen en sinaasappel en blaadjes munt in hoge glazen. Giet er de limonade bij.