Oosterse garnalenbisque
Oosterse garnalenbisque
Oosterse garnalenbisque
Oosterse garnalenbisque
Ingrediënten
4 personen
Grijze garnalen
500 g
Olijfolie
Ajuin
1
Look
1 teentje
Citroengras
2 stengels
Selder
4 stengels
Wortels
2
Rode paprika
1
Rode chilipepers
0,5
Gember
100 g
Limoenblaadjes
4
Tomatenpuree
70 g
Trassie
1 tl
Witte wijn
1 scheutje
Water
2 l
Kokosmelk
350 ml
Stokbroden
0,25
Boter
Room
1 scheutje
Bieslook
0,5 bosjes
Benodigdheden
Staafmixer, een ovenschotel, een elektrische staafmixer, een zeef
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
500 g grijze garnalen
1
Pel de garnalen. Zet het garnalenvlees apart.
2
Leg de pantsers op een ovenschotel en rooster ze in de oven op 200 °C.
olijfolie
3
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hoge soepketel.
1 ajuin, 1 teentje Look
4
Pel de ui en snijd ze grof. Kneus en pel de knoflook.
5
Stoof de ui en de knoflook in de olie.
2 stengels Citroengras
6
Kneus de stengels citroengras en doe ze in de kookpot.
4 stengels selder
7
Spoel de selder en snijd de stengels in stukjes. Doe ze bij de uien en het citroengras.
2 Wortels
8
Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes. Stoof aan met de rest van de groenten.
1 rode paprika, 0,5 rode chilipepers
9
Verwijder zaden en zaadlijsten van de paprika. Snijd het vruchtvlees in grove stukken. Snijd de chilipeper in fijne ringetjes. Doe de paprika en de chilipeper in de soepketel.
100 g gember, 4 limoenblaadjes
10
Schil de gember en snijd hem in julienne. Doe de fijne reepjes in de soepketel. Leg er ook de limoenblaadjes bij.
70 g Tomatenpuree, 1 tl trassie
11
Breng op smaak met een snuifje zout, de tomatenpuree en een lepeltje trassi of gefermenteerde garnalenpasta. Roer alles goed onder elkaar.
12
Haal de garnalenpantsers uit de oven en laat ze meebakken in de soepketel.
1 scheutje witte wijn
13
Giet er een scheutje witte wijn of Noilly Prat bij.
2 l Water
14
Bevochtig de groenten en de pantsers met het water.
TIPIn plaats van water kan je ook groentebouillon of visfumet toevoegen.
350 ml kokosmelk
15
Schenk de kokosmelk erbij. Roer even en laat dan minstens 30 minuten sudderen onder deksel op een zacht vuur.
16
Haal het citroengras en de limoenblaadjes uit de soep. Mix de soep met een elektrische staafmixer. Giet ze door een zeef.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
0,25 stokbroden
17
Snijd het stokbrood in sneetjes en rooster ze goudbruin onder de ovengrill.
boter
18
Werk de soep af met een klontje boter. Mix nog even. De boter zorgt voor een schuimlaagje op de soep.
1 scheutje Room, 0,5 bosjes Bieslook
19
Serveer de garnalenbisque met de gepelde garnalen, een toefje room en gesnipperde bieslook. Geef er een krokant gebakken toastje bij.
TIPVoor de liefhebbers: een eetlepel krabvlees maakt deze bisque helemaal af.
500 g grijze garnalen
1
Pel de garnalen. Zet het garnalenvlees apart.
2
Leg de pantsers op een ovenschotel en rooster ze in de oven op 200 °C.
olijfolie
3
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hoge soepketel.
1 ajuin, 1 teentje Look
4
Pel de ui en snijd ze grof. Kneus en pel de knoflook.
5
Stoof de ui en de knoflook in de olie.
2 stengels Citroengras
6
Kneus de stengels citroengras en doe ze in de kookpot.
4 stengels selder
7
Spoel de selder en snijd de stengels in stukjes. Doe ze bij de uien en het citroengras.
2 Wortels
8
Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes. Stoof aan met de rest van de groenten.
1 rode paprika, 0,5 rode chilipepers
9
Verwijder zaden en zaadlijsten van de paprika. Snijd het vruchtvlees in grove stukken. Snijd de chilipeper in fijne ringetjes. Doe de paprika en de chilipeper in de soepketel.
100 g gember, 4 limoenblaadjes
10
Schil de gember en snijd hem in julienne. Doe de fijne reepjes in de soepketel. Leg er ook de limoenblaadjes bij.
70 g Tomatenpuree, 1 tl trassie
11
Breng op smaak met een snuifje zout, de tomatenpuree en een lepeltje trassi of gefermenteerde garnalenpasta. Roer alles goed onder elkaar.
12
Haal de garnalenpantsers uit de oven en laat ze meebakken in de soepketel.
1 scheutje witte wijn
13
Giet er een scheutje witte wijn of Noilly Prat bij.
2 l Water
14
Bevochtig de groenten en de pantsers met het water.
TIPIn plaats van water kan je ook groentebouillon of visfumet toevoegen.
350 ml kokosmelk
15
Schenk de kokosmelk erbij. Roer even en laat dan minstens 30 minuten sudderen onder deksel op een zacht vuur.
16
Haal het citroengras en de limoenblaadjes uit de soep. Mix de soep met een elektrische staafmixer. Giet ze door een zeef.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
0,25 stokbroden
17
Snijd het stokbrood in sneetjes en rooster ze goudbruin onder de ovengrill.
boter
18
Werk de soep af met een klontje boter. Mix nog even. De boter zorgt voor een schuimlaagje op de soep.
1 scheutje Room, 0,5 bosjes Bieslook
19
Serveer de garnalenbisque met de gepelde garnalen, een toefje room en gesnipperde bieslook. Geef er een krokant gebakken toastje bij.
TIPVoor de liefhebbers: een eetlepel krabvlees maakt deze bisque helemaal af.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Grijze garnalen
500 g
Olijfolie
Ajuin
1
Look
1 teentje
Citroengras
2 stengels
Selder
4 stengels
Wortels
2
Rode paprika
1
Rode chilipepers
0,5
Gember
100 g
Limoenblaadjes
4
Tomatenpuree
70 g
Trassie
1 tl
Witte wijn
1 scheutje
Water
2 l
Kokosmelk
350 ml
Stokbroden
0,25
Boter
Room
1 scheutje
Bieslook
0,5 bosjes
Oosterse garnalenbisque
Het maken van deze soep kost je wat tijd, maar het resultaat is fantastisch. We geven deze romige bisque een Aziatische punch door er gember, citroengras en limoenblaadjes in te verwerken.Instructies
500 g grijze garnalen
1
Pel de garnalen. Zet het garnalenvlees apart.
2
Leg de pantsers op een ovenschotel en rooster ze in de oven op 200 °C.
olijfolie
3
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hoge soepketel.
1 ajuin, 1 teentje Look
4
Pel de ui en snijd ze grof. Kneus en pel de knoflook.
5
Stoof de ui en de knoflook in de olie.
2 stengels Citroengras
6
Kneus de stengels citroengras en doe ze in de kookpot.
4 stengels selder
7
Spoel de selder en snijd de stengels in stukjes. Doe ze bij de uien en het citroengras.
2 Wortels
8
Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes. Stoof aan met de rest van de groenten.
1 rode paprika, 0,5 rode chilipepers
9
Verwijder zaden en zaadlijsten van de paprika. Snijd het vruchtvlees in grove stukken. Snijd de chilipeper in fijne ringetjes. Doe de paprika en de chilipeper in de soepketel.
100 g gember, 4 limoenblaadjes
10
Schil de gember en snijd hem in julienne. Doe de fijne reepjes in de soepketel. Leg er ook de limoenblaadjes bij.
70 g Tomatenpuree, 1 tl trassie
11
Breng op smaak met een snuifje zout, de tomatenpuree en een lepeltje trassi of gefermenteerde garnalenpasta. Roer alles goed onder elkaar.
12
Haal de garnalenpantsers uit de oven en laat ze meebakken in de soepketel.
1 scheutje witte wijn
13
Giet er een scheutje witte wijn of Noilly Prat bij.
2 l Water
14
Bevochtig de groenten en de pantsers met het water.
TIPIn plaats van water kan je ook groentebouillon of visfumet toevoegen.
350 ml kokosmelk
15
Schenk de kokosmelk erbij. Roer even en laat dan minstens 30 minuten sudderen onder deksel op een zacht vuur.
16
Haal het citroengras en de limoenblaadjes uit de soep. Mix de soep met een elektrische staafmixer. Giet ze door een zeef.
0,25 stokbroden
17
Snijd het stokbrood in sneetjes en rooster ze goudbruin onder de ovengrill.
boter
18
Werk de soep af met een klontje boter. Mix nog even. De boter zorgt voor een schuimlaagje op de soep.
1 scheutje Room, 0,5 bosjes Bieslook
19
Serveer de garnalenbisque met de gepelde garnalen, een toefje room en gesnipperde bieslook. Geef er een krokant gebakken toastje bij.
TIPVoor de liefhebbers: een eetlepel krabvlees maakt deze bisque helemaal af.