dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gebakken zalm met prei en aardappelen (thumbnail)Gebakken zalm met prei en aardappelen

Gebakken zalm met prei en aardappelen

25m
11
97%
5K
Recepten

Gebakken zalm met prei en aardappelen

Een licht visgerecht met op het vel gebakken zalm, gesmolten prei en een roomsausje met curry en kurkuma. Geef er eenvoudigweg wat gekookte aardappelen bij en smullen maar!
Gebakken zalm met prei en aardappelen (thumbnail)Gebakken zalm met prei en aardappelen

Gebakken zalm met prei en aardappelen

25m
11
97%
5K
Recepten

Gebakken zalm met prei en aardappelen

Een licht visgerecht met op het vel gebakken zalm, gesmolten prei en een roomsausje met curry en kurkuma. Geef er eenvoudigweg wat gekookte aardappelen bij en smullen maar!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd25m
Ingrediënten11
Beoordeling97%
Aantal likes5K

Ingrediënten

4 personen
Aardappelen
800 g
Prei
4 stengels
Boter
Boter
50 g
Witte wijn
0,2 l
Peper
Zout
Zalm
600 g
Currypoeder
1 snuifje
Kurkumapoeder
1 snuifje
Room
0,2 l
Citroenen
0,5
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

800 g aardappelen
1
Breng een pot met gezouten water aan de kook en kook de aardappelen gaar.
4 stengels prei
2
Maak de prei schoon en spoel ze grondig onder koud stromend water. Snijd de stengels in grove julienne.
boter, 0,2 l witte wijn, peper, zout
3
Smelt een klont boter in een grote pan en voeg de witte wijn toe. Doe de julienne van prei erbij en laat de groente zachtjes ‘smelten’. Breng op smaak met wat zout, peper, nog wat extra boter en wijn. Zet het deksel op de pot.
600 g zalm, peper, zout
4
Verdeel de zalm in gelijke stukken en kruid met peper en zout.
5
Smelt wat boter in een pan en bak de stukken zalm. Laat de zalm lang genoeg op de velkant bakken zodat er een krokant korstje op komt. Draai de vis vlak voor het serveren even om zodat de andere kant ook kan kleuren. De zalm mag vanbinnen nog wat donkerroze zijn.
1 snuifje currypoeder, 1 snuifje kurkumapoeder, 0,2 l Room
6
Giet wat van het kookvocht van de prei in een pannetje. Doe er de room, de curry en de kurkuma bij en laat inkoken.
50 g boter, peper, zout, 0,5 citroenen
7
Roer er de koude blokjes boter onder tot je een gebonden currysaus hebt. Voeg wat citroensap, peper en zout toe.
8
Giet de aardappelen af.
9
Serveer een stuk zalm met een portie gesmolten prei, een paar aardappelen en werk af met de currysaus. Smakelijk!
1
Breng een pot met gezouten water aan de kook en kook de aardappelen gaar.
2
Maak de prei schoon en spoel ze grondig onder koud stromend water. Snijd de stengels in grove julienne.

Instructies

800 g aardappelen
1
Breng een pot met gezouten water aan de kook en kook de aardappelen gaar.
4 stengels prei
2
Maak de prei schoon en spoel ze grondig onder koud stromend water. Snijd de stengels in grove julienne.
boter, 0,2 l witte wijn, peper, zout
3
Smelt een klont boter in een grote pan en voeg de witte wijn toe. Doe de julienne van prei erbij en laat de groente zachtjes ‘smelten’. Breng op smaak met wat zout, peper, nog wat extra boter en wijn. Zet het deksel op de pot.
600 g zalm, peper, zout
4
Verdeel de zalm in gelijke stukken en kruid met peper en zout.
5
Smelt wat boter in een pan en bak de stukken zalm. Laat de zalm lang genoeg op de velkant bakken zodat er een krokant korstje op komt. Draai de vis vlak voor het serveren even om zodat de andere kant ook kan kleuren. De zalm mag vanbinnen nog wat donkerroze zijn.
1 snuifje currypoeder, 1 snuifje kurkumapoeder, 0,2 l Room
6
Giet wat van het kookvocht van de prei in een pannetje. Doe er de room, de curry en de kurkuma bij en laat inkoken.
50 g boter, peper, zout, 0,5 citroenen
7
Roer er de koude blokjes boter onder tot je een gebonden currysaus hebt. Voeg wat citroensap, peper en zout toe.
8
Giet de aardappelen af.
9
Serveer een stuk zalm met een portie gesmolten prei, een paar aardappelen en werk af met de currysaus. Smakelijk!
1
Breng een pot met gezouten water aan de kook en kook de aardappelen gaar.
2
Maak de prei schoon en spoel ze grondig onder koud stromend water. Snijd de stengels in grove julienne.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gebakken zalm met prei en aardappelen (thumbnail)Gebakken zalm met prei en aardappelen
4 personen
25m
Ingrediënten
Aardappelen
800 g
Prei
4 stengels
Boter
Boter
50 g
Witte wijn
0,2 l
Peper
Zout
Zalm
600 g
Currypoeder
1 snuifje
Kurkumapoeder
1 snuifje
Room
0,2 l
Citroenen
0,5

Gebakken zalm met prei en aardappelen

Een licht visgerecht met op het vel gebakken zalm, gesmolten prei en een roomsausje met curry en kurkuma. Geef er eenvoudigweg wat gekookte aardappelen bij en smullen maar!
Instructies
800 g aardappelen
1
Breng een pot met gezouten water aan de kook en kook de aardappelen gaar.
4 stengels prei
2
Maak de prei schoon en spoel ze grondig onder koud stromend water. Snijd de stengels in grove julienne.
boter, 0,2 l witte wijn, peper, zout
3
Smelt een klont boter in een grote pan en voeg de witte wijn toe. Doe de julienne van prei erbij en laat de groente zachtjes ‘smelten’. Breng op smaak met wat zout, peper, nog wat extra boter en wijn. Zet het deksel op de pot.
600 g zalm, peper, zout
4
Verdeel de zalm in gelijke stukken en kruid met peper en zout.
5
Smelt wat boter in een pan en bak de stukken zalm. Laat de zalm lang genoeg op de velkant bakken zodat er een krokant korstje op komt. Draai de vis vlak voor het serveren even om zodat de andere kant ook kan kleuren. De zalm mag vanbinnen nog wat donkerroze zijn.
1 snuifje currypoeder, 1 snuifje kurkumapoeder, 0,2 l Room
6
Giet wat van het kookvocht van de prei in een pannetje. Doe er de room, de curry en de kurkuma bij en laat inkoken.
50 g boter, peper, zout, 0,5 citroenen
7
Roer er de koude blokjes boter onder tot je een gebonden currysaus hebt. Voeg wat citroensap, peper en zout toe.
8
Giet de aardappelen af.
9
Serveer een stuk zalm met een portie gesmolten prei, een paar aardappelen en werk af met de currysaus. Smakelijk!