Confituur van perziken
Confituur van perziken
Confituur van perziken
Confituur van perziken
Ingrediënten
4 personen
Perzik
1 kg
Suiker
450 g
Honing
200 g
Citroenen
2
Water
1 scheutje
Pectine
Platte kaas
Muesli
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voor de confituur
1 kg perzik, 450 g suiker, 200 g honing, 2 citroenen, 1 scheutje Water, pectine
1
Spoel de perziken en snij ze in kwarten. Verwijder de pit. Schillen hoeft niet, maar het mag.
2
Snij de perziken vervolgens kleiner. Verdeel elk kwartje in een zestal stukken.
3
Weeg de suiker en de honing af.
4
Neem een koperen confituurketel of een grote stoofpot. Zet de pot op een hoog vuur.
5
Doe de suiker in de pot samen met een scheut water. Laat de suiker smelten tot een heldere siroop. Roer af en toe in de hete siroop.
6
Voeg de honing toe en even later het fruit. Roer alles voorzichtig om.
7
Pers de citroenen uit en voeg het sap toe.
8
Laat de confituur zo’n 10 minuten koken. Er zal wat schuim aan het oppervlak verschijnen. Gebruik een schuimspaan om dit te verwijderen. Let op: de kokende massa is gevaarlijk heet.
9
Voeg nog een deciliter water toe en laat alles nog 10 minuten verder koken.
10
Voeg de pectine (natuurlijk dikmiddel) toe. Gebruik een hoeveelheid zoals aangegeven op de verpakking.
11
Roer en laat de confituur even indikken.
12
Schep de hete confituur in propere bokaaltjes. Vul ze tot aan de rand, en zet het deksel erop. Laat de confituur geduldig afkoelen.
Voor het ontbijt van Jeroen
platte kaas, muesli
13
Serveer een schep plattekaas met (zelfgemaakte) muesli en enkele lepels van de confituur
Voor de confituur
1 kg perzik, 450 g suiker, 200 g honing, 2 citroenen, 1 scheutje Water, pectine
1
Spoel de perziken en snij ze in kwarten. Verwijder de pit. Schillen hoeft niet, maar het mag.
2
Snij de perziken vervolgens kleiner. Verdeel elk kwartje in een zestal stukken.
3
Weeg de suiker en de honing af.
4
Neem een koperen confituurketel of een grote stoofpot. Zet de pot op een hoog vuur.
5
Doe de suiker in de pot samen met een scheut water. Laat de suiker smelten tot een heldere siroop. Roer af en toe in de hete siroop.
6
Voeg de honing toe en even later het fruit. Roer alles voorzichtig om.
7
Pers de citroenen uit en voeg het sap toe.
8
Laat de confituur zo’n 10 minuten koken. Er zal wat schuim aan het oppervlak verschijnen. Gebruik een schuimspaan om dit te verwijderen. Let op: de kokende massa is gevaarlijk heet.
9
Voeg nog een deciliter water toe en laat alles nog 10 minuten verder koken.
10
Voeg de pectine (natuurlijk dikmiddel) toe. Gebruik een hoeveelheid zoals aangegeven op de verpakking.
11
Roer en laat de confituur even indikken.
12
Schep de hete confituur in propere bokaaltjes. Vul ze tot aan de rand, en zet het deksel erop. Laat de confituur geduldig afkoelen.
Voor het ontbijt van Jeroen
platte kaas, muesli
13
Serveer een schep plattekaas met (zelfgemaakte) muesli en enkele lepels van de confituur
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Perzik
1 kg
Suiker
450 g
Honing
200 g
Citroenen
2
Water
1 scheutje
Pectine
Platte kaas
Muesli
Confituur van perziken
Zelfgemaakte confituur smaakt heerlijk bij de boterham en is het ideale onderdeel voor het ontbijt. Met een flinke schep plattekaas met muesli en confituur kan je met de nodige energie aan de dag beginnen.Instructies
Voor de confituur
1 kg perzik, 450 g suiker, 200 g honing, 2 citroenen, 1 scheutje Water, pectine
1
Spoel de perziken en snij ze in kwarten. Verwijder de pit. Schillen hoeft niet, maar het mag.
2
Snij de perziken vervolgens kleiner. Verdeel elk kwartje in een zestal stukken.
3
Weeg de suiker en de honing af.
4
Neem een koperen confituurketel of een grote stoofpot. Zet de pot op een hoog vuur.
5
Doe de suiker in de pot samen met een scheut water. Laat de suiker smelten tot een heldere siroop. Roer af en toe in de hete siroop.
6
Voeg de honing toe en even later het fruit. Roer alles voorzichtig om.
7
Pers de citroenen uit en voeg het sap toe.
8
Laat de confituur zo’n 10 minuten koken. Er zal wat schuim aan het oppervlak verschijnen. Gebruik een schuimspaan om dit te verwijderen. Let op: de kokende massa is gevaarlijk heet.
9
Voeg nog een deciliter water toe en laat alles nog 10 minuten verder koken.
10
Voeg de pectine (natuurlijk dikmiddel) toe. Gebruik een hoeveelheid zoals aangegeven op de verpakking.
11
Roer en laat de confituur even indikken.
12
Schep de hete confituur in propere bokaaltjes. Vul ze tot aan de rand, en zet het deksel erop. Laat de confituur geduldig afkoelen.
Voor het ontbijt van Jeroen
platte kaas, muesli
13
Serveer een schep plattekaas met (zelfgemaakte) muesli en enkele lepels van de confituur