dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Confituur van perziken (thumbnail)Confituur van perziken

Confituur van perziken

50m
8
-
2.8K
Recepten

Confituur van perziken

Zelfgemaakte confituur smaakt heerlijk bij de boterham en is het ideale onderdeel voor het ontbijt. Met een flinke schep plattekaas met muesli en confituur kan je met de nodige energie aan de dag beginnen.
Confituur van perziken (thumbnail)Confituur van perziken

Confituur van perziken

50m
8
-
2.8K
Recepten

Confituur van perziken

Zelfgemaakte confituur smaakt heerlijk bij de boterham en is het ideale onderdeel voor het ontbijt. Met een flinke schep plattekaas met muesli en confituur kan je met de nodige energie aan de dag beginnen.
Type gerechtDessert
Totale tijd50m
Ingrediënten8
Beoordeling-
Aantal likes2.8K

Ingrediënten

4 personen
Perzik
1 kg
Suiker
450 g
Honing
200 g
Citroenen
2
Water
1 scheutje
Pectine
Platte kaas
Muesli
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Voor de confituur

1 kg perzik, 450 g suiker, 200 g honing, 2 citroenen, 1 scheutje Water, pectine
1
Spoel de perziken en snij ze in kwarten. Verwijder de pit. Schillen hoeft niet, maar het mag.
2
Snij de perziken vervolgens kleiner. Verdeel elk kwartje in een zestal stukken.
3
Weeg de suiker en de honing af.
4
Neem een koperen confituurketel of een grote stoofpot. Zet de pot op een hoog vuur.
5
Doe de suiker in de pot samen met een scheut water. Laat de suiker smelten tot een heldere siroop. Roer af en toe in de hete siroop.
6
Voeg de honing toe en even later het fruit. Roer alles voorzichtig om.
7
Pers de citroenen uit en voeg het sap toe.
8
Laat de confituur zo’n 10 minuten koken. Er zal wat schuim aan het oppervlak verschijnen. Gebruik een schuimspaan om dit te verwijderen. Let op: de kokende massa is gevaarlijk heet.
9
Voeg nog een deciliter water toe en laat alles nog 10 minuten verder koken.
10
Voeg de pectine (natuurlijk dikmiddel) toe. Gebruik een hoeveelheid zoals aangegeven op de verpakking.
11
Roer en laat de confituur even indikken.
12
Schep de hete confituur in propere bokaaltjes. Vul ze tot aan de rand, en zet het deksel erop. Laat de confituur geduldig afkoelen.

Voor het ontbijt van Jeroen

platte kaas, muesli
13
Serveer een schep plattekaas met (zelfgemaakte) muesli en enkele lepels van de confituur
1
Spoel de perziken en snij ze in kwarten. Verwijder de pit. Schillen hoeft niet, maar het mag.
2
Snij de perziken vervolgens kleiner. Verdeel elk kwartje in een zestal stukken.

Instructies

Voor de confituur

1 kg perzik, 450 g suiker, 200 g honing, 2 citroenen, 1 scheutje Water, pectine
1
Spoel de perziken en snij ze in kwarten. Verwijder de pit. Schillen hoeft niet, maar het mag.
2
Snij de perziken vervolgens kleiner. Verdeel elk kwartje in een zestal stukken.
3
Weeg de suiker en de honing af.
4
Neem een koperen confituurketel of een grote stoofpot. Zet de pot op een hoog vuur.
5
Doe de suiker in de pot samen met een scheut water. Laat de suiker smelten tot een heldere siroop. Roer af en toe in de hete siroop.
6
Voeg de honing toe en even later het fruit. Roer alles voorzichtig om.
7
Pers de citroenen uit en voeg het sap toe.
8
Laat de confituur zo’n 10 minuten koken. Er zal wat schuim aan het oppervlak verschijnen. Gebruik een schuimspaan om dit te verwijderen. Let op: de kokende massa is gevaarlijk heet.
9
Voeg nog een deciliter water toe en laat alles nog 10 minuten verder koken.
10
Voeg de pectine (natuurlijk dikmiddel) toe. Gebruik een hoeveelheid zoals aangegeven op de verpakking.
11
Roer en laat de confituur even indikken.
12
Schep de hete confituur in propere bokaaltjes. Vul ze tot aan de rand, en zet het deksel erop. Laat de confituur geduldig afkoelen.

Voor het ontbijt van Jeroen

platte kaas, muesli
13
Serveer een schep plattekaas met (zelfgemaakte) muesli en enkele lepels van de confituur
1
Spoel de perziken en snij ze in kwarten. Verwijder de pit. Schillen hoeft niet, maar het mag.
2
Snij de perziken vervolgens kleiner. Verdeel elk kwartje in een zestal stukken.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Confituur van perziken (thumbnail)Confituur van perziken
4 personen
50m
Ingrediënten
Perzik
1 kg
Suiker
450 g
Honing
200 g
Citroenen
2
Water
1 scheutje
Pectine
Platte kaas
Muesli

Confituur van perziken

Zelfgemaakte confituur smaakt heerlijk bij de boterham en is het ideale onderdeel voor het ontbijt. Met een flinke schep plattekaas met muesli en confituur kan je met de nodige energie aan de dag beginnen.
Instructies

Voor de confituur

1 kg perzik, 450 g suiker, 200 g honing, 2 citroenen, 1 scheutje Water, pectine
1
Spoel de perziken en snij ze in kwarten. Verwijder de pit. Schillen hoeft niet, maar het mag.
2
Snij de perziken vervolgens kleiner. Verdeel elk kwartje in een zestal stukken.
3
Weeg de suiker en de honing af.
4
Neem een koperen confituurketel of een grote stoofpot. Zet de pot op een hoog vuur.
5
Doe de suiker in de pot samen met een scheut water. Laat de suiker smelten tot een heldere siroop. Roer af en toe in de hete siroop.
6
Voeg de honing toe en even later het fruit. Roer alles voorzichtig om.
7
Pers de citroenen uit en voeg het sap toe.
8
Laat de confituur zo’n 10 minuten koken. Er zal wat schuim aan het oppervlak verschijnen. Gebruik een schuimspaan om dit te verwijderen. Let op: de kokende massa is gevaarlijk heet.
9
Voeg nog een deciliter water toe en laat alles nog 10 minuten verder koken.
10
Voeg de pectine (natuurlijk dikmiddel) toe. Gebruik een hoeveelheid zoals aangegeven op de verpakking.
11
Roer en laat de confituur even indikken.
12
Schep de hete confituur in propere bokaaltjes. Vul ze tot aan de rand, en zet het deksel erop. Laat de confituur geduldig afkoelen.

Voor het ontbijt van Jeroen

platte kaas, muesli
13
Serveer een schep plattekaas met (zelfgemaakte) muesli en enkele lepels van de confituur