Instructies

4 personen

Voor de confituur

1 kg perzik, 450 g suiker, 200 g honing, 2 citroenen, 1 scheutje Water, pectine
1

Spoel de perziken en snij ze in kwarten. Verwijder de pit. Schillen hoeft niet, maar het mag.

2

Snij de perziken vervolgens kleiner. Verdeel elk kwartje in een zestal stukken.

3

Weeg de suiker en de honing af.

4

Neem een koperen confituurketel of een grote stoofpot. Zet de pot op een hoog vuur.

5

Doe de suiker in de pot samen met een scheut water. Laat de suiker smelten tot een heldere siroop. Roer af en toe in de hete siroop.

6

Voeg de honing toe en even later het fruit. Roer alles voorzichtig om.

7

Pers de citroenen uit en voeg het sap toe.

8

Laat de confituur zo’n 10 minuten koken. Er zal wat schuim aan het oppervlak verschijnen. Gebruik een schuimspaan om dit te verwijderen. Let op: de kokende massa is gevaarlijk heet.

9

Voeg nog een deciliter water toe en laat alles nog 10 minuten verder koken.

10

Voeg de pectine (natuurlijk dikmiddel) toe. Gebruik een hoeveelheid zoals aangegeven op de verpakking.

11

Roer en laat de confituur even indikken.

12

Schep de hete confituur in propere bokaaltjes. Vul ze tot aan de rand, en zet het deksel erop. Laat de confituur geduldig afkoelen.

Voor het ontbijt van Jeroen

platte kaas, muesli
13

Serveer een schep plattekaas met (zelfgemaakte) muesli en enkele lepels van de confituur