dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Pompoenrisotto met prei en Belgische geitenkaas (thumbnail)Pompoenrisotto met prei en Belgische geitenkaas

Pompoenrisotto met prei en Belgische geitenkaas

40m
14
90%
2.6K
Recepten

Pompoenrisotto met prei en Belgische geitenkaas

Deze smeuïge pompoenrisotto moet je gewoon eens gemaakt hebben! Met een fantastische Belgische geitenkaas, prei en wat waterkers heb je in geen tijd een topgerecht op tafel staan.
Pompoenrisotto met prei en Belgische geitenkaas (thumbnail)Pompoenrisotto met prei en Belgische geitenkaas

Pompoenrisotto met prei en Belgische geitenkaas

40m
14
90%
2.6K
Recepten

Pompoenrisotto met prei en Belgische geitenkaas

Deze smeuïge pompoenrisotto moet je gewoon eens gemaakt hebben! Met een fantastische Belgische geitenkaas, prei en wat waterkers heb je in geen tijd een topgerecht op tafel staan.
Totale tijd40m
Ingrediënten14
Beoordeling90%
Aantal likes2.6K

Ingrediënten

4 personen
Look
1 teentje
Sjalotten
1
Olijfolie
2 scheutjes
Risottorijst
200 g
Prei
2 stengels
Pompoenen
400 g
Tijm
Laurier
Grof zout
1 snuifje
Groentebouillon
0,6 l
Pompoenpitten
100 g
Geitenkaas
80 g
Boter
60 g
Waterkers
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1 teentje Look, 1 Sjalotten, 1 scheutje olijfolie, 200 g risottorijst
1
Snijd de sjalot en de look fijn. Doe een scheut olijfolie in een pan en stoof er de sjalot en de look in aan. Voeg er ook al de risottorijst aan toe
2 stengels prei
2
Spoel de prei onder koud water en snijd hem fijn. Voeg de stukjes toe aan de rijst en sjalot.
400 g pompoenen, tijm, laurier, 1 snuifje grof zout
3
Schil de pompoen, verwijder de pitten en rasp de pompoen met een fijne rasp bij de rijst en de andere groenten. Roer alles eens goed om. Zorg ook al voor de kruiding: wat tijm, enkele blaadjes laurier en wat grof zout.
0,6 l groentebouillon
4
Voeg de bouillon toe en zet een deksel op de pan en laat de risotto 12 à 15 minuten rustig garen onder deksel zonder te roeren.
TIPAltijd drie keer zoveel vocht toevoegen als rijst.
1 scheutje olijfolie, 100 g pompoenpitten
5
Verwarm wat olie in een pan en bak er de pompoenpitten in aan totdat ze wat poffen. Laat ze wat uitlekken op keukenpapier.
80 g geitenkaas, 60 g boter
6
Eens de risotto gaar is, haal je de kruiden eruit en roer je alles eens goed om. Rasp de geitenkaas en voeg het grootste deel toe aan de risotto, de rest gebruik je als garnituur. Voeg de boter toe en eventueel wat extra bouillon en kruid de risotto eventueel nog met extra peper en zout.
Waterkers
7
Werk de risotto af met de gepofte pompoenpitten en een takje waterkers.
1
Snijd de sjalot en de look fijn. Doe een scheut olijfolie in een pan en stoof er de sjalot en de look in aan. Voeg er ook al de risottorijst aan toe
2
Spoel de prei onder koud water en snijd hem fijn. Voeg de stukjes toe aan de rijst en sjalot.

Instructies

1 teentje Look, 1 Sjalotten, 1 scheutje olijfolie, 200 g risottorijst
1
Snijd de sjalot en de look fijn. Doe een scheut olijfolie in een pan en stoof er de sjalot en de look in aan. Voeg er ook al de risottorijst aan toe
2 stengels prei
2
Spoel de prei onder koud water en snijd hem fijn. Voeg de stukjes toe aan de rijst en sjalot.
400 g pompoenen, tijm, laurier, 1 snuifje grof zout
3
Schil de pompoen, verwijder de pitten en rasp de pompoen met een fijne rasp bij de rijst en de andere groenten. Roer alles eens goed om. Zorg ook al voor de kruiding: wat tijm, enkele blaadjes laurier en wat grof zout.
0,6 l groentebouillon
4
Voeg de bouillon toe en zet een deksel op de pan en laat de risotto 12 à 15 minuten rustig garen onder deksel zonder te roeren.
TIPAltijd drie keer zoveel vocht toevoegen als rijst.
1 scheutje olijfolie, 100 g pompoenpitten
5
Verwarm wat olie in een pan en bak er de pompoenpitten in aan totdat ze wat poffen. Laat ze wat uitlekken op keukenpapier.
80 g geitenkaas, 60 g boter
6
Eens de risotto gaar is, haal je de kruiden eruit en roer je alles eens goed om. Rasp de geitenkaas en voeg het grootste deel toe aan de risotto, de rest gebruik je als garnituur. Voeg de boter toe en eventueel wat extra bouillon en kruid de risotto eventueel nog met extra peper en zout.
Waterkers
7
Werk de risotto af met de gepofte pompoenpitten en een takje waterkers.
1
Snijd de sjalot en de look fijn. Doe een scheut olijfolie in een pan en stoof er de sjalot en de look in aan. Voeg er ook al de risottorijst aan toe
2
Spoel de prei onder koud water en snijd hem fijn. Voeg de stukjes toe aan de rijst en sjalot.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Pompoenrisotto met prei en Belgische geitenkaas (thumbnail)Pompoenrisotto met prei en Belgische geitenkaas
4 personen
40m
Ingrediënten
Look
1 teentje
Sjalotten
1
Olijfolie
2 scheutjes
Risottorijst
200 g
Prei
2 stengels
Pompoenen
400 g
Tijm
Laurier
Grof zout
1 snuifje
Groentebouillon
0,6 l
Pompoenpitten
100 g
Geitenkaas
80 g
Boter
60 g
Waterkers

Pompoenrisotto met prei en Belgische geitenkaas

Deze smeuïge pompoenrisotto moet je gewoon eens gemaakt hebben! Met een fantastische Belgische geitenkaas, prei en wat waterkers heb je in geen tijd een topgerecht op tafel staan.
Instructies
1 teentje Look, 1 Sjalotten, 1 scheutje olijfolie, 200 g risottorijst
1
Snijd de sjalot en de look fijn. Doe een scheut olijfolie in een pan en stoof er de sjalot en de look in aan. Voeg er ook al de risottorijst aan toe
2 stengels prei
2
Spoel de prei onder koud water en snijd hem fijn. Voeg de stukjes toe aan de rijst en sjalot.
400 g pompoenen, tijm, laurier, 1 snuifje grof zout
3
Schil de pompoen, verwijder de pitten en rasp de pompoen met een fijne rasp bij de rijst en de andere groenten. Roer alles eens goed om. Zorg ook al voor de kruiding: wat tijm, enkele blaadjes laurier en wat grof zout.
0,6 l groentebouillon
4
Voeg de bouillon toe en zet een deksel op de pan en laat de risotto 12 à 15 minuten rustig garen onder deksel zonder te roeren.
TIPAltijd drie keer zoveel vocht toevoegen als rijst.
1 scheutje olijfolie, 100 g pompoenpitten
5
Verwarm wat olie in een pan en bak er de pompoenpitten in aan totdat ze wat poffen. Laat ze wat uitlekken op keukenpapier.
80 g geitenkaas, 60 g boter
6
Eens de risotto gaar is, haal je de kruiden eruit en roer je alles eens goed om. Rasp de geitenkaas en voeg het grootste deel toe aan de risotto, de rest gebruik je als garnituur. Voeg de boter toe en eventueel wat extra bouillon en kruid de risotto eventueel nog met extra peper en zout.
Waterkers
7
Werk de risotto af met de gepofte pompoenpitten en een takje waterkers.