Keiems bloempje in filodeeg met compote van peer
Keiems bloempje in filodeeg met compote van peer
Een krokant pakketje van filodeeg gevuld met compote van peer en Belgische kaas.
Keiems bloempje in filodeeg met compote van peer
Keiems bloempje in filodeeg met compote van peer
Een krokant pakketje van filodeeg gevuld met compote van peer en Belgische kaas.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Honing
2 el
Meli honing voor elk moment.Ontdek de recepten
Suiker
50 g
Keiems bloempje(160 gr)
1 g
Filodeeg
1 pakje
Boter
75 g
Conference peren
3
Sjalotten
1
Gember
20 g
Wittewijnazijn
4 el
Chiliflakes
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Wittewijnazijn
2 el
Mosterd
1 el
Walnotenolie
4 el
Slaolie
1 dl
Conference peren
1
Veldsla
100 g
Rozijnen
50 g
Walnoten
50 g
Peper
Ad door Meli
Meli honing voor elk moment.
Ontdek de receptenWist je dat... honing zoeter smaakt dan suiker? Daardoor heb je vaak minder nodig om gerechten of drankjes op smaak te brengen. Geïnspireerd? Klik hier om onze recepten te ontdekken.
Voor de compote
3 null Conference peren
1
Schil de peren, snijd ze in vieren en haal het klokhuis eruit.
2
Snijd de peren in blokjes en stoof ze aan in een pot, zonder vetstof.
1 null Sjalotten
3
Snipper de sjalot fijn en doe die bij de peren.
20 g gember, 4 el wittewijnazijn, 50 g suiker, chiliflakes
4
Rasp de gember en voeg die toe, samen met de azijn, de suiker en een snuif chiliflakes.
5
Breng het geheel aan de kook en laat het water zoveel mogelijk verdampen.
6
Giet de compote door een zeef, plet hem kort en laat hem afkoelen.
7
Giet de compote nadien nog eens door een fijne zeef.
Voor de vinaigrette
2 el honing, 2 el wittewijnazijn, 1 el mosterd
8
Meng de honing met de azijn en de mosterd.
Ad door Meli
Wist je dat... honing zoeter smaakt dan suiker? Daardoor heb je vaak minder nodig om gerechten of drankjes op smaak te brengen. Geïnspireerd? Klik hier om onze recepten te ontdekken.
4 el Walnotenolie, 1 dl slaolie, zout, peper
9
Voeg er al roerend de walnotenolie en de slaolie bij. Kruid met peper en een snuif zout.
Voor het filodeegpakketje
10
Verwarm de oven voor op 180 °C.
75 g boter
11
Smelt de boter.
1 pakje filodeeg, 1 null Keiems bloempje ((160 gr))
12
Snijd het filodeeg in twee en leg een vel op je werkvlak. Bestrijk het met gesmolten boter en leg een lepel koude compote in het midden.
13
Leg er twee stukjes kaas op en plooi het deeg dicht.
14
Neem een tweede vel, bestrijk het met boter en wikkel het pakketje omgekeerd in dit vel.
15
Herhaal dit nog twee keer en leg het pakketje op een ovenplaat.
16
Maak één pakketje per persoon, met telkens 4 lagen filodeeg.
17
Bestrijk alle pakketjes met een laagje gesmolten boter.
18
Schuif de ovenplaat 15 tot 20 minuten in de oven.
Voor het slaatje
100 g veldsla
19
Maak de veldsla schoon, was hem en laat uitlekken.
1 null Conference peren
20
Schil de peer, haal het klokhuis eruit en snijd de peer in reepjes.
21
Doe alles in een kom en lepel er wat van de vinaigrette over.
50 g rozijnen, 50 g Walnoten, zout, peper
22
Strooi er wat rozijnen over, hak de walnoten grof en doe ze erbij. Kruid met peper en een snuif zout.
Serveren
23
Schep wat van de salade op een bord en leg er een warm pakketje met kaas en perencompote bij. Werk af met wat extra vinaigrette.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door Meli
Meli honing voor elk moment.
Ontdek de receptenWist je dat... honing zoeter smaakt dan suiker? Daardoor heb je vaak minder nodig om gerechten of drankjes op smaak te brengen. Geïnspireerd? Klik hier om onze recepten te ontdekken.
Voor de compote
3 null Conference peren
1
Schil de peren, snijd ze in vieren en haal het klokhuis eruit.
2
Snijd de peren in blokjes en stoof ze aan in een pot, zonder vetstof.
1 null Sjalotten
3
Snipper de sjalot fijn en doe die bij de peren.
20 g gember, 4 el wittewijnazijn, 50 g suiker, chiliflakes
4
Rasp de gember en voeg die toe, samen met de azijn, de suiker en een snuif chiliflakes.
5
Breng het geheel aan de kook en laat het water zoveel mogelijk verdampen.
6
Giet de compote door een zeef, plet hem kort en laat hem afkoelen.
7
Giet de compote nadien nog eens door een fijne zeef.
Voor de vinaigrette
2 el honing, 2 el wittewijnazijn, 1 el mosterd
8
Meng de honing met de azijn en de mosterd.
Ad door Meli
Wist je dat... honing zoeter smaakt dan suiker? Daardoor heb je vaak minder nodig om gerechten of drankjes op smaak te brengen. Geïnspireerd? Klik hier om onze recepten te ontdekken.
4 el Walnotenolie, 1 dl slaolie, zout, peper
9
Voeg er al roerend de walnotenolie en de slaolie bij. Kruid met peper en een snuif zout.
Voor het filodeegpakketje
10
Verwarm de oven voor op 180 °C.
75 g boter
11
Smelt de boter.
1 pakje filodeeg, 1 null Keiems bloempje ((160 gr))
12
Snijd het filodeeg in twee en leg een vel op je werkvlak. Bestrijk het met gesmolten boter en leg een lepel koude compote in het midden.
13
Leg er twee stukjes kaas op en plooi het deeg dicht.
14
Neem een tweede vel, bestrijk het met boter en wikkel het pakketje omgekeerd in dit vel.
15
Herhaal dit nog twee keer en leg het pakketje op een ovenplaat.
16
Maak één pakketje per persoon, met telkens 4 lagen filodeeg.
17
Bestrijk alle pakketjes met een laagje gesmolten boter.
18
Schuif de ovenplaat 15 tot 20 minuten in de oven.
Voor het slaatje
100 g veldsla
19
Maak de veldsla schoon, was hem en laat uitlekken.
1 null Conference peren
20
Schil de peer, haal het klokhuis eruit en snijd de peer in reepjes.
21
Doe alles in een kom en lepel er wat van de vinaigrette over.
50 g rozijnen, 50 g Walnoten, zout, peper
22
Strooi er wat rozijnen over, hak de walnoten grof en doe ze erbij. Kruid met peper en een snuif zout.
Serveren
23
Schep wat van de salade op een bord en leg er een warm pakketje met kaas en perencompote bij. Werk af met wat extra vinaigrette.