dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Köfte hotdog met tahinsaus en gebakken ui (thumbnail)Köfte hotdog met tahinsaus en gebakken ui

Köfte hotdog met tahinsaus en gebakken ui

45m
20
-
6.5K
Recepten

Köfte hotdog met tahinsaus en gebakken ui

Een zalige snack in de vorm van een hotdog met lamsgehakt en tomaat, bruingebakken ui en een kruidige yoghurtsaus.
Köfte hotdog met tahinsaus en gebakken ui (thumbnail)Köfte hotdog met tahinsaus en gebakken ui

Köfte hotdog met tahinsaus en gebakken ui

45m
20
-
6.5K
Recepten

Köfte hotdog met tahinsaus en gebakken ui

Een zalige snack in de vorm van een hotdog met lamsgehakt en tomaat, bruingebakken ui en een kruidige yoghurtsaus.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten20
Beoordeling-
Aantal likes6.5K

Ingrediënten

4 personen
Sesambroodjeshotdog
4
Lamsgehakt
500 g
Eierdooier
1
Tomaat
1
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Chilipeper
Koriander
Paneermeel
3 el
Komijn
1 flinke snuif
Paprikapoeder
1 snuifje
Griekse yoghurtof volle yoghurt
4 el
Tahin pasta
2 el
Limoenende zeste en het sap
Uien
4
Tijm
1 takje
Koriander
1 takje
Ijsbergsla
Klontjes boter
1
Olie met neutrale smaak
1 scheutje
Munt
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
500 g lamsgehakt
2
Doe het gehakt in de kom van de keukenmachine.
1 tomaat
3
Snijd de tomaat in partjes en verwijder de zaadlijsten. Snijd de partjes in blokjes en doe ze bij het gehakt.
1 Sjalotten, chilipeper, koriander
4
Pel de sjalot, snipper ze samen met de chilipeper en de koriander fijn, en doe alles bij het gehakt.
1 teentje Look, 1 flinke snuif komijn, 1 snuifje paprikapoeder
5
Pel de look en rasp hem erbij. Breng het gehakt op smaak met komijn, gerookt paprikapoeder en een flinke snuif zout.
1 eierdooier, 3 el paneermeel
6
Doe de dooier en het paneermeel erbij en laat de machine even draaien.
1 klontjes boter, 4 uien
7
Smelt een flinke klont boter in een pan. Pel de uien, snijd ze in slierten en bak ze goudbruin in de boter.
1 takje tijm
8
Snipper de takjes tijm fijn en voeg ze toe aan de uien. Kruid de gebakken ui met peper en zout.
4 el Griekse yoghurt, 2 el tahin pasta, limoenen, 1 Enkele blaadjes Munt
9
Doe de Griekse yoghurt in een kommetje en doe er de tahinpasta bij, gevolgd door een flinke snuif zout, de zestes en het sap van een limoen, wat fijngesneden munt en een snuif zwarte peper van de molen.
1 scheutje olie met neutrale smaak
10
Laat een klein scheutje olie heet worden in een pan. Neem met je handen een deel van het gehakt en leg het in je handpalm. Vorm er een soort worst van en bak de worsten in de pan.
4 sesambroodjes
11
Rooster de broodjes in de oven en snijd ze in twee.
ijsbergsla, 1 takje koriander
12
Snipper de ijsbergsla in fijne reepjes en schep er wat van in het broodje. Leg er een gebakken köfte op en schep de gebakken ui erbij. Werk af met de tahin-yoghurtsaus en een takje koriander.
1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
2
Doe het gehakt in de kom van de keukenmachine.

Instructies

1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
500 g lamsgehakt
2
Doe het gehakt in de kom van de keukenmachine.
1 tomaat
3
Snijd de tomaat in partjes en verwijder de zaadlijsten. Snijd de partjes in blokjes en doe ze bij het gehakt.
1 Sjalotten, chilipeper, koriander
4
Pel de sjalot, snipper ze samen met de chilipeper en de koriander fijn, en doe alles bij het gehakt.
1 teentje Look, 1 flinke snuif komijn, 1 snuifje paprikapoeder
5
Pel de look en rasp hem erbij. Breng het gehakt op smaak met komijn, gerookt paprikapoeder en een flinke snuif zout.
1 eierdooier, 3 el paneermeel
6
Doe de dooier en het paneermeel erbij en laat de machine even draaien.
1 klontjes boter, 4 uien
7
Smelt een flinke klont boter in een pan. Pel de uien, snijd ze in slierten en bak ze goudbruin in de boter.
1 takje tijm
8
Snipper de takjes tijm fijn en voeg ze toe aan de uien. Kruid de gebakken ui met peper en zout.
4 el Griekse yoghurt, 2 el tahin pasta, limoenen, 1 Enkele blaadjes Munt
9
Doe de Griekse yoghurt in een kommetje en doe er de tahinpasta bij, gevolgd door een flinke snuif zout, de zestes en het sap van een limoen, wat fijngesneden munt en een snuif zwarte peper van de molen.
1 scheutje olie met neutrale smaak
10
Laat een klein scheutje olie heet worden in een pan. Neem met je handen een deel van het gehakt en leg het in je handpalm. Vorm er een soort worst van en bak de worsten in de pan.
4 sesambroodjes
11
Rooster de broodjes in de oven en snijd ze in twee.
ijsbergsla, 1 takje koriander
12
Snipper de ijsbergsla in fijne reepjes en schep er wat van in het broodje. Leg er een gebakken köfte op en schep de gebakken ui erbij. Werk af met de tahin-yoghurtsaus en een takje koriander.
1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
2
Doe het gehakt in de kom van de keukenmachine.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Köfte hotdog met tahinsaus en gebakken ui (thumbnail)Köfte hotdog met tahinsaus en gebakken ui
4 personen
45m
Ingrediënten
Sesambroodjeshotdog
4
Lamsgehakt
500 g
Eierdooier
1
Tomaat
1
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Chilipeper
Koriander
Paneermeel
3 el
Komijn
1 flinke snuif
Paprikapoeder
1 snuifje
Griekse yoghurtof volle yoghurt
4 el
Tahin pasta
2 el
Limoenende zeste en het sap
Uien
4
Tijm
1 takje
Koriander
1 takje
Ijsbergsla
Klontjes boter
1
Olie met neutrale smaak
1 scheutje
Munt

Köfte hotdog met tahinsaus en gebakken ui

Een zalige snack in de vorm van een hotdog met lamsgehakt en tomaat, bruingebakken ui en een kruidige yoghurtsaus.
Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
500 g lamsgehakt
2
Doe het gehakt in de kom van de keukenmachine.
1 tomaat
3
Snijd de tomaat in partjes en verwijder de zaadlijsten. Snijd de partjes in blokjes en doe ze bij het gehakt.
1 Sjalotten, chilipeper, koriander
4
Pel de sjalot, snipper ze samen met de chilipeper en de koriander fijn, en doe alles bij het gehakt.
1 teentje Look, 1 flinke snuif komijn, 1 snuifje paprikapoeder
5
Pel de look en rasp hem erbij. Breng het gehakt op smaak met komijn, gerookt paprikapoeder en een flinke snuif zout.
1 eierdooier, 3 el paneermeel
6
Doe de dooier en het paneermeel erbij en laat de machine even draaien.
1 klontjes boter, 4 uien
7
Smelt een flinke klont boter in een pan. Pel de uien, snijd ze in slierten en bak ze goudbruin in de boter.
1 takje tijm
8
Snipper de takjes tijm fijn en voeg ze toe aan de uien. Kruid de gebakken ui met peper en zout.
4 el Griekse yoghurt, 2 el tahin pasta, limoenen, 1 Enkele blaadjes Munt
9
Doe de Griekse yoghurt in een kommetje en doe er de tahinpasta bij, gevolgd door een flinke snuif zout, de zestes en het sap van een limoen, wat fijngesneden munt en een snuif zwarte peper van de molen.
1 scheutje olie met neutrale smaak
10
Laat een klein scheutje olie heet worden in een pan. Neem met je handen een deel van het gehakt en leg het in je handpalm. Vorm er een soort worst van en bak de worsten in de pan.
4 sesambroodjes
11
Rooster de broodjes in de oven en snijd ze in twee.
ijsbergsla, 1 takje koriander
12
Snipper de ijsbergsla in fijne reepjes en schep er wat van in het broodje. Leg er een gebakken köfte op en schep de gebakken ui erbij. Werk af met de tahin-yoghurtsaus en een takje koriander.