dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Taco’s met aardappelen en gehakt (thumbnail)Taco’s met aardappelen en gehakt

Taco’s met aardappelen en gehakt

50m
16
-
10.3K
Recepten

Taco’s met aardappelen en gehakt

Zin in een eenvoudig maar overheerlijk avondmaal? Zet dan zeker deze taco's met aardappelen en gehakt op het menu.
Taco’s met aardappelen en gehakt (thumbnail)Taco’s met aardappelen en gehakt

Taco’s met aardappelen en gehakt

50m
16
-
10.3K
Recepten

Taco’s met aardappelen en gehakt

Zin in een eenvoudig maar overheerlijk avondmaal? Zet dan zeker deze taco's met aardappelen en gehakt op het menu.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten16
Beoordeling-
Aantal likes10.3K

Ingrediënten

4 personen
Aardappel
1
Gehakt
120 g
Oud brugge kaas
50 g
Groene paprika
1
Rode ui
1
Look
2 teentjes
Koriander
0,5 bosjes
Bakboter
Olijfolie
Tacoschelpen
8
Gerookt paprikapoeder
1 tl
Peper
Zout
Sjalotten
1
Tomaten passata
250 ml
Chilivlokken
0,5 tl
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Verwarm de oven voor op 200°C.
1 aardappel
2
Snijd de aardappel in kleine blokjes van 1 cm.
1 rode ui, 2 teentjes Look
3
Snipper de rode ui en knoflook fijn.
1 groene paprika, 0,5 bosjes koriander
4
Snijd de groene paprika in blokjes van 1 cm. Hak de koriander fijn.
50 g Oud Brugge kaas
5
Rasp de kaas fijn.
Bakboter
6
Fruit 2/3 van de rode ui glazig in een klontje boter. Voeg de knoflook, paprika en aardappelblokjes toe, roerbak tot alle groenten beetgaar zijn gedurende 8-10 minuten.
peper, zout, 1 tl gerookt paprikapoeder
7
Kruid met peper, zout, het paprikapoeder en de koriander.
120 g gehakt
8
Voeg het gehakt toe, bak het rul gedurende 10 minuten.
8 tacoschelpen, olijfolie
9
Schik de tacoschelpen op een bakplaat en vul met het aardappelmengsel. Besprenkel met olijfolie en strooi er de geraspte kaas over. Bak nog 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
1 Sjalotten, 250 ml Tomaten passata, 0,5 tl Chilivlokken
10
Maak intussen het sausje. Snipper de sjalot en fruit aan in wat olijfolie, voeg 250 ml passata, chilivlokken en geperste knoflook toe.
peper, zout
11
Laat 10 minuten op een zacht vuurtje, onder deksel pruttelen. Breng verder op smaak met peper en zout.
12
Werk de taco’s af met de rest van de rode ui en koriander, serveer met het sausje.
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Snijd de aardappel in kleine blokjes van 1 cm.

Instructies

1
Verwarm de oven voor op 200°C.
1 aardappel
2
Snijd de aardappel in kleine blokjes van 1 cm.
1 rode ui, 2 teentjes Look
3
Snipper de rode ui en knoflook fijn.
1 groene paprika, 0,5 bosjes koriander
4
Snijd de groene paprika in blokjes van 1 cm. Hak de koriander fijn.
50 g Oud Brugge kaas
5
Rasp de kaas fijn.
Bakboter
6
Fruit 2/3 van de rode ui glazig in een klontje boter. Voeg de knoflook, paprika en aardappelblokjes toe, roerbak tot alle groenten beetgaar zijn gedurende 8-10 minuten.
peper, zout, 1 tl gerookt paprikapoeder
7
Kruid met peper, zout, het paprikapoeder en de koriander.
120 g gehakt
8
Voeg het gehakt toe, bak het rul gedurende 10 minuten.
8 tacoschelpen, olijfolie
9
Schik de tacoschelpen op een bakplaat en vul met het aardappelmengsel. Besprenkel met olijfolie en strooi er de geraspte kaas over. Bak nog 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
1 Sjalotten, 250 ml Tomaten passata, 0,5 tl Chilivlokken
10
Maak intussen het sausje. Snipper de sjalot en fruit aan in wat olijfolie, voeg 250 ml passata, chilivlokken en geperste knoflook toe.
peper, zout
11
Laat 10 minuten op een zacht vuurtje, onder deksel pruttelen. Breng verder op smaak met peper en zout.
12
Werk de taco’s af met de rest van de rode ui en koriander, serveer met het sausje.
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Snijd de aardappel in kleine blokjes van 1 cm.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Taco’s met aardappelen en gehakt (thumbnail)Taco’s met aardappelen en gehakt
4 personen
50m
Ingrediënten
Aardappel
1
Gehakt
120 g
Oud brugge kaas
50 g
Groene paprika
1
Rode ui
1
Look
2 teentjes
Koriander
0,5 bosjes
Bakboter
Olijfolie
Tacoschelpen
8
Gerookt paprikapoeder
1 tl
Peper
Zout
Sjalotten
1
Tomaten passata
250 ml
Chilivlokken
0,5 tl

Taco’s met aardappelen en gehakt

Zin in een eenvoudig maar overheerlijk avondmaal? Zet dan zeker deze taco's met aardappelen en gehakt op het menu.
Instructies
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
1 aardappel
2
Snijd de aardappel in kleine blokjes van 1 cm.
1 rode ui, 2 teentjes Look
3
Snipper de rode ui en knoflook fijn.
1 groene paprika, 0,5 bosjes koriander
4
Snijd de groene paprika in blokjes van 1 cm. Hak de koriander fijn.
50 g Oud Brugge kaas
5
Rasp de kaas fijn.
Bakboter
6
Fruit 2/3 van de rode ui glazig in een klontje boter. Voeg de knoflook, paprika en aardappelblokjes toe, roerbak tot alle groenten beetgaar zijn gedurende 8-10 minuten.
peper, zout, 1 tl gerookt paprikapoeder
7
Kruid met peper, zout, het paprikapoeder en de koriander.
120 g gehakt
8
Voeg het gehakt toe, bak het rul gedurende 10 minuten.
8 tacoschelpen, olijfolie
9
Schik de tacoschelpen op een bakplaat en vul met het aardappelmengsel. Besprenkel met olijfolie en strooi er de geraspte kaas over. Bak nog 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
1 Sjalotten, 250 ml Tomaten passata, 0,5 tl Chilivlokken
10
Maak intussen het sausje. Snipper de sjalot en fruit aan in wat olijfolie, voeg 250 ml passata, chilivlokken en geperste knoflook toe.
peper, zout
11
Laat 10 minuten op een zacht vuurtje, onder deksel pruttelen. Breng verder op smaak met peper en zout.
12
Werk de taco’s af met de rest van de rode ui en koriander, serveer met het sausje.