Instructies

4 personen
1

Verwarm de oven voor op 200°C.

1 aardappel
2

Snijd de aardappel in kleine blokjes van 1 cm.

1 rode ui, 2 teentjes Look
3

Snipper de rode ui en knoflook fijn.

1 groene paprika, 0,5 bosjes koriander
4

Snijd de groene paprika in blokjes van 1 cm. Hak de koriander fijn.

50 g Oud Brugge kaas
5

Rasp de kaas fijn.

Bakboter
6

Fruit 2/3 van de rode ui glazig in een klontje boter. Voeg de knoflook, paprika en aardappelblokjes toe, roerbak tot alle groenten beetgaar zijn gedurende 8-10 minuten.

peper, zout, 1 tl gerookt paprikapoeder
7

Kruid met peper, zout, het paprikapoeder en de koriander.

120 g gehakt
8

Voeg het gehakt toe, bak het rul gedurende 10 minuten.

8 tacoschelpen, olijfolie
9

Schik de tacoschelpen op een bakplaat en vul met het aardappelmengsel. Besprenkel met olijfolie en strooi er de geraspte kaas over. Bak nog 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.

1 Sjalotten, 250 ml Tomaten passata, 0,5 tl Chilivlokken
10

Maak intussen het sausje. Snipper de sjalot en fruit aan in wat olijfolie, voeg 250 ml passata, chilivlokken en geperste knoflook toe.

peper, zout
11

Laat 10 minuten op een zacht vuurtje, onder deksel pruttelen. Breng verder op smaak met peper en zout.

12

Werk de taco’s af met de rest van de rode ui en koriander, serveer met het sausje.