dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gevulde paprika's met couscous en feta (thumbnail)Gevulde paprika's met couscous en feta

Gevulde paprika's met couscous en feta

40m
0
100%
3.3K
Recepten

Gevulde paprika's met couscous en feta

Gevulde paprika’s zijn een lichte vegetarische maaltijd, maar ze smaken net zo goed als garnituur bij gebakken merguez of een lamsbrochette. De vruchten vult Jeroen op met een kruidige couscous met rozijnen en blokjes pittige feta. Een supersimpel yoghurtsausje maakt het gerecht compleet.
Gevulde paprika's met couscous en feta (thumbnail)Gevulde paprika's met couscous en feta

Gevulde paprika's met couscous en feta

40m
0
100%
3.3K
Recepten

Gevulde paprika's met couscous en feta

Gevulde paprika’s zijn een lichte vegetarische maaltijd, maar ze smaken net zo goed als garnituur bij gebakken merguez of een lamsbrochette. De vruchten vult Jeroen op met een kruidige couscous met rozijnen en blokjes pittige feta. Een supersimpel yoghurtsausje maakt het gerecht compleet.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten0
Beoordeling100%
Aantal likes3.3K

Ingrediënten

4 personen
Olijfolie
1 scheutje
Rode paprika's
4
Courgette
1
Feta
100 g
Couscous
150 g
Groentebouillon
0,2 l
Rozijnen
handvol
Koriander
0,5 bosjes
Platte peterselie
0,5 bosjes
Munt
0,5 bosjes
Limoenen
0,5
Kurkumapoeder
1 snuifje
Komijnpoeder
1 snuifje
Currypoeder
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Zout
Yoghurt
0,2 l
Sambal
1
Paprikapoeder
1 snuifje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Bereiding

1
Ontdooi en verwarm een portie groentebouillon. Het recept voor verse bouillon vind je hier.
2
Verwarm de oven voor tot 200°C.
3
Spoel de paprika’s en snij de hoed ervan af. Verwijder vervolgens de zaadjes en de witte vliesjes die je binnenin de vruchten vindt.
4
Leg de paprika’s en de hoedjes in een ovenschaal. Schenk er wat olijfolie over en schuif de schaal in de voorverwarmde oven. Rooster de vruchten zo’n 15 minuten. Dan zijn ze nog altijd stevig, maar toch gegaard. (Werk intussen alvast aan de couscousvulling.)
5
Haal de paprika’s uit de oven en leg ze op je werkblad. Laat ze een klein beetje afkoelen. (Hou de oven nadien op temperatuur.)
6
Gebruik een aardappelmesje om de paprika’s voorzichtig te schillen. Hou de vruchten wel heel, zodat je ze straks zonder moeite kan vullen. Schil indien mogelijk ook de hoedjes.
7
Neem een tweede ovenschaal en giet er de couscous in. Strooi specerijen over de couscous: gebruik een snuif mild currypoeder, een snuif komijnpoeder en wat kurkuma.
8
Schenk de warme groentebouillon over de gekruide couscous en laat de korrels wellen. (gebruik een hoeveelheid bouillon volgens de instructies op de verpakking) Strooi er ook de rozijnen bij en roer tot ze kopje onder doen.
9
Spoel de courgette en snij ze in twee gelijke stukken. Snij de zachte groente eerst overlangs in plakjes, vervolgens in fijne lange reepjes en tenslotte in piepkleine blokjes. Doe de stukjes courgette in de schaal met warme couscous en roer.
10
Verzamel een flinke portie koriander, platte peterselie en munt. Pluk de blaadjes en de fijnste steeltjes los en hak de kruiden zo fijn mogelijk.
11
Roer de grote portie groen doorheen de couscous, proef en kruid het mengsel met een beetje zout en een zuinige snuif cayennepeper.
12
Zet wat kracht op de limoen en rol de vrucht over je werkblad. Snij de limoen middendoor en pers wat sap over de couscous.
13
Snij de feta in kleine blokjes en roer de Griekse kaas door de kruidige couscous.
14
Zet de geschilde paprika’s opnieuw in de ovenschaal en vul ze één voor één met de couscous. Plaats de hoedjes erop en schuif ze in de oven van 200°C. Na 5 tot 10 minuten zijn ze klaar.
15
Maak intussen een eenvoudig sausje op basis van yoghurt.
16
Schep de yoghurt in een schaaltje en voeg een scheutje fijne olijfolie toe.
17
Kruid het sausje met een snuif (gerookt) paprikapoeder, een toefje hete sambal (naar smaak) en een snuifje zout. Roer tot alles goed gemengd is.
18
Serveer de paprika’s met een lepeltje yoghurtsaus erbij. Zet de rest van de saus op de tafel.
1
Ontdooi en verwarm een portie groentebouillon. Het recept voor verse bouillon vind je hier.
2
Verwarm de oven voor tot 200°C.

Instructies

Bereiding

1
Ontdooi en verwarm een portie groentebouillon. Het recept voor verse bouillon vind je hier.
2
Verwarm de oven voor tot 200°C.
3
Spoel de paprika’s en snij de hoed ervan af. Verwijder vervolgens de zaadjes en de witte vliesjes die je binnenin de vruchten vindt.
4
Leg de paprika’s en de hoedjes in een ovenschaal. Schenk er wat olijfolie over en schuif de schaal in de voorverwarmde oven. Rooster de vruchten zo’n 15 minuten. Dan zijn ze nog altijd stevig, maar toch gegaard. (Werk intussen alvast aan de couscousvulling.)
5
Haal de paprika’s uit de oven en leg ze op je werkblad. Laat ze een klein beetje afkoelen. (Hou de oven nadien op temperatuur.)
6
Gebruik een aardappelmesje om de paprika’s voorzichtig te schillen. Hou de vruchten wel heel, zodat je ze straks zonder moeite kan vullen. Schil indien mogelijk ook de hoedjes.
7
Neem een tweede ovenschaal en giet er de couscous in. Strooi specerijen over de couscous: gebruik een snuif mild currypoeder, een snuif komijnpoeder en wat kurkuma.
8
Schenk de warme groentebouillon over de gekruide couscous en laat de korrels wellen. (gebruik een hoeveelheid bouillon volgens de instructies op de verpakking) Strooi er ook de rozijnen bij en roer tot ze kopje onder doen.
9
Spoel de courgette en snij ze in twee gelijke stukken. Snij de zachte groente eerst overlangs in plakjes, vervolgens in fijne lange reepjes en tenslotte in piepkleine blokjes. Doe de stukjes courgette in de schaal met warme couscous en roer.
10
Verzamel een flinke portie koriander, platte peterselie en munt. Pluk de blaadjes en de fijnste steeltjes los en hak de kruiden zo fijn mogelijk.
11
Roer de grote portie groen doorheen de couscous, proef en kruid het mengsel met een beetje zout en een zuinige snuif cayennepeper.
12
Zet wat kracht op de limoen en rol de vrucht over je werkblad. Snij de limoen middendoor en pers wat sap over de couscous.
13
Snij de feta in kleine blokjes en roer de Griekse kaas door de kruidige couscous.
14
Zet de geschilde paprika’s opnieuw in de ovenschaal en vul ze één voor één met de couscous. Plaats de hoedjes erop en schuif ze in de oven van 200°C. Na 5 tot 10 minuten zijn ze klaar.
15
Maak intussen een eenvoudig sausje op basis van yoghurt.
16
Schep de yoghurt in een schaaltje en voeg een scheutje fijne olijfolie toe.
17
Kruid het sausje met een snuif (gerookt) paprikapoeder, een toefje hete sambal (naar smaak) en een snuifje zout. Roer tot alles goed gemengd is.
18
Serveer de paprika’s met een lepeltje yoghurtsaus erbij. Zet de rest van de saus op de tafel.
1
Ontdooi en verwarm een portie groentebouillon. Het recept voor verse bouillon vind je hier.
2
Verwarm de oven voor tot 200°C.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gevulde paprika's met couscous en feta (thumbnail)Gevulde paprika's met couscous en feta
4 personen
40m
Ingrediënten
Olijfolie
1 scheutje
Rode paprika's
4
Courgette
1
Feta
100 g
Couscous
150 g
Groentebouillon
0,2 l
Rozijnen
handvol
Koriander
0,5 bosjes
Platte peterselie
0,5 bosjes
Munt
0,5 bosjes
Limoenen
0,5
Kurkumapoeder
1 snuifje
Komijnpoeder
1 snuifje
Currypoeder
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Zout
Yoghurt
0,2 l
Sambal
1
Paprikapoeder
1 snuifje

Gevulde paprika's met couscous en feta

Gevulde paprika’s zijn een lichte vegetarische maaltijd, maar ze smaken net zo goed als garnituur bij gebakken merguez of een lamsbrochette. De vruchten vult Jeroen op met een kruidige couscous met rozijnen en blokjes pittige feta. Een supersimpel yoghurtsausje maakt het gerecht compleet.
Instructies

Bereiding

1
Ontdooi en verwarm een portie groentebouillon. Het recept voor verse bouillon vind je hier.
2
Verwarm de oven voor tot 200°C.
3
Spoel de paprika’s en snij de hoed ervan af. Verwijder vervolgens de zaadjes en de witte vliesjes die je binnenin de vruchten vindt.
4
Leg de paprika’s en de hoedjes in een ovenschaal. Schenk er wat olijfolie over en schuif de schaal in de voorverwarmde oven. Rooster de vruchten zo’n 15 minuten. Dan zijn ze nog altijd stevig, maar toch gegaard. (Werk intussen alvast aan de couscousvulling.)
5
Haal de paprika’s uit de oven en leg ze op je werkblad. Laat ze een klein beetje afkoelen. (Hou de oven nadien op temperatuur.)
6
Gebruik een aardappelmesje om de paprika’s voorzichtig te schillen. Hou de vruchten wel heel, zodat je ze straks zonder moeite kan vullen. Schil indien mogelijk ook de hoedjes.
7
Neem een tweede ovenschaal en giet er de couscous in. Strooi specerijen over de couscous: gebruik een snuif mild currypoeder, een snuif komijnpoeder en wat kurkuma.
8
Schenk de warme groentebouillon over de gekruide couscous en laat de korrels wellen. (gebruik een hoeveelheid bouillon volgens de instructies op de verpakking) Strooi er ook de rozijnen bij en roer tot ze kopje onder doen.
9
Spoel de courgette en snij ze in twee gelijke stukken. Snij de zachte groente eerst overlangs in plakjes, vervolgens in fijne lange reepjes en tenslotte in piepkleine blokjes. Doe de stukjes courgette in de schaal met warme couscous en roer.
10
Verzamel een flinke portie koriander, platte peterselie en munt. Pluk de blaadjes en de fijnste steeltjes los en hak de kruiden zo fijn mogelijk.
11
Roer de grote portie groen doorheen de couscous, proef en kruid het mengsel met een beetje zout en een zuinige snuif cayennepeper.
12
Zet wat kracht op de limoen en rol de vrucht over je werkblad. Snij de limoen middendoor en pers wat sap over de couscous.
13
Snij de feta in kleine blokjes en roer de Griekse kaas door de kruidige couscous.
14
Zet de geschilde paprika’s opnieuw in de ovenschaal en vul ze één voor één met de couscous. Plaats de hoedjes erop en schuif ze in de oven van 200°C. Na 5 tot 10 minuten zijn ze klaar.
15
Maak intussen een eenvoudig sausje op basis van yoghurt.
16
Schep de yoghurt in een schaaltje en voeg een scheutje fijne olijfolie toe.
17
Kruid het sausje met een snuif (gerookt) paprikapoeder, een toefje hete sambal (naar smaak) en een snuifje zout. Roer tot alles goed gemengd is.
18
Serveer de paprika’s met een lepeltje yoghurtsaus erbij. Zet de rest van de saus op de tafel.