dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Kriekenflappen (thumbnail)Kriekenflappen

Kriekenflappen

40m
9
-
5.1K
Recepten

Kriekenflappen

Jeroen is dol op kriekenflappen: knapperig bladerdeeg gevuld met krieken uit een bokaal en amandelspijs. Je kunt ze heel gemakkelijk vers maken.
Kriekenflappen (thumbnail)Kriekenflappen

Kriekenflappen

40m
9
-
5.1K
Recepten

Kriekenflappen

Jeroen is dol op kriekenflappen: knapperig bladerdeeg gevuld met krieken uit een bokaal en amandelspijs. Je kunt ze heel gemakkelijk vers maken.
Type gerechtDessert
Totale tijd40m
Ingrediënten9
Beoordeling-
Aantal likes5.1K

Ingrediënten

4 personen
Krieken
700 g
Eierdooiers
3
Kristalsuiker
220 g
Vanillepuddingpoeder
25 g
Amandelpoeder
100 g
Amandelextract
1 dopje
Melk
1 scheutje
Bladerdeeg
1 vel
Parelsuiker

Benodigdheden

Blender, een keukenmachine met klopper, een blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De kriekenvulling

700 g krieken
1
Giet de krieken door een zeef en vang het vocht op.
2
Verwarm het vocht op het vuur.
2 eierdooiers, 120 g kristalsuiker
3
Klop de eierdooiers en de suiker eerst wat los met een garde. Klop het dan wit en schuimig met de keukenmachine.
25 g vanillepuddingpoeder
4
Doe het puddingpoeder bij dit mengsel en een beetje warm kriekensap. Roer goed los.
5
Doe het puddingmengsel bij het warme kriekensap. Laat binden op het vuur. Het moet een stevige pudding zijn. Doe er de krieken bij.
6
Stort de vulling in een kom. Leg er plasticfolie over en druk aan zodat er geen vel op komt.
7
Laat afkoelen in de koelkast.

De amandelspijs

100 g amandelpoeder, 100 g kristalsuiker, 1 dopje amandelextract
8
Meng het amandelpoeder met de suiker, het ei en het amandelextract in de blender tot een smeerbare massa.
TIPIn plaats van amandelextract kun je ook een dopje amaretto toevoegen.

Afwerken en serveren

9
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
10
Roer de eierdooier los met een scheutje melk.
1 vel bladerdeeg
11
Snijd het bladerdeeg in vierkanten van 15 x 15 cm.
12
Trek een denkbeeldige diagonaal op het vierkant zodat je twee driehoeken krijgt. Bestrijk één driehoek met amandelspijs.
13
Leg een lepel kriekenpudding op de amandelspijs.
14
Vouw het bladerdeeg dicht tot een driehoek en duw de randen dicht met een vork. Prik wat gaatjes in de flap met de vork.
15
Leg de kriekenflappen op een bakplaat bekleed met bakpapier of een siliconen matje.
parelsuiker
16
Bestrijk de flap met het losgeklopte ei met melk. Strooi er wat decoratiesuiker (parelsuiker) over.
17
Bak de flappen 25 minuten in de voorverwarmde oven.
18
Laat de flappen afkoelen.
1
Giet de krieken door een zeef en vang het vocht op.
2
Verwarm het vocht op het vuur.

Instructies

De kriekenvulling

700 g krieken
1
Giet de krieken door een zeef en vang het vocht op.
2
Verwarm het vocht op het vuur.
2 eierdooiers, 120 g kristalsuiker
3
Klop de eierdooiers en de suiker eerst wat los met een garde. Klop het dan wit en schuimig met de keukenmachine.
25 g vanillepuddingpoeder
4
Doe het puddingpoeder bij dit mengsel en een beetje warm kriekensap. Roer goed los.
5
Doe het puddingmengsel bij het warme kriekensap. Laat binden op het vuur. Het moet een stevige pudding zijn. Doe er de krieken bij.
6
Stort de vulling in een kom. Leg er plasticfolie over en druk aan zodat er geen vel op komt.
7
Laat afkoelen in de koelkast.

De amandelspijs

100 g amandelpoeder, 100 g kristalsuiker, 1 dopje amandelextract
8
Meng het amandelpoeder met de suiker, het ei en het amandelextract in de blender tot een smeerbare massa.
TIPIn plaats van amandelextract kun je ook een dopje amaretto toevoegen.

Afwerken en serveren

9
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
10
Roer de eierdooier los met een scheutje melk.
1 vel bladerdeeg
11
Snijd het bladerdeeg in vierkanten van 15 x 15 cm.
12
Trek een denkbeeldige diagonaal op het vierkant zodat je twee driehoeken krijgt. Bestrijk één driehoek met amandelspijs.
13
Leg een lepel kriekenpudding op de amandelspijs.
14
Vouw het bladerdeeg dicht tot een driehoek en duw de randen dicht met een vork. Prik wat gaatjes in de flap met de vork.
15
Leg de kriekenflappen op een bakplaat bekleed met bakpapier of een siliconen matje.
parelsuiker
16
Bestrijk de flap met het losgeklopte ei met melk. Strooi er wat decoratiesuiker (parelsuiker) over.
17
Bak de flappen 25 minuten in de voorverwarmde oven.
18
Laat de flappen afkoelen.
1
Giet de krieken door een zeef en vang het vocht op.
2
Verwarm het vocht op het vuur.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Kriekenflappen (thumbnail)Kriekenflappen
4 personen
40m
Ingrediënten
Krieken
700 g
Eierdooiers
3
Kristalsuiker
220 g
Vanillepuddingpoeder
25 g
Amandelpoeder
100 g
Amandelextract
1 dopje
Melk
1 scheutje
Bladerdeeg
1 vel
Parelsuiker

Kriekenflappen

Jeroen is dol op kriekenflappen: knapperig bladerdeeg gevuld met krieken uit een bokaal en amandelspijs. Je kunt ze heel gemakkelijk vers maken.
Instructies

De kriekenvulling

700 g krieken
1
Giet de krieken door een zeef en vang het vocht op.
2
Verwarm het vocht op het vuur.
2 eierdooiers, 120 g kristalsuiker
3
Klop de eierdooiers en de suiker eerst wat los met een garde. Klop het dan wit en schuimig met de keukenmachine.
25 g vanillepuddingpoeder
4
Doe het puddingpoeder bij dit mengsel en een beetje warm kriekensap. Roer goed los.
5
Doe het puddingmengsel bij het warme kriekensap. Laat binden op het vuur. Het moet een stevige pudding zijn. Doe er de krieken bij.
6
Stort de vulling in een kom. Leg er plasticfolie over en druk aan zodat er geen vel op komt.
7
Laat afkoelen in de koelkast.

De amandelspijs

100 g amandelpoeder, 100 g kristalsuiker, 1 dopje amandelextract
8
Meng het amandelpoeder met de suiker, het ei en het amandelextract in de blender tot een smeerbare massa.
TIPIn plaats van amandelextract kun je ook een dopje amaretto toevoegen.

Afwerken en serveren

9
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
10
Roer de eierdooier los met een scheutje melk.
1 vel bladerdeeg
11
Snijd het bladerdeeg in vierkanten van 15 x 15 cm.
12
Trek een denkbeeldige diagonaal op het vierkant zodat je twee driehoeken krijgt. Bestrijk één driehoek met amandelspijs.
13
Leg een lepel kriekenpudding op de amandelspijs.
14
Vouw het bladerdeeg dicht tot een driehoek en duw de randen dicht met een vork. Prik wat gaatjes in de flap met de vork.
15
Leg de kriekenflappen op een bakplaat bekleed met bakpapier of een siliconen matje.
parelsuiker
16
Bestrijk de flap met het losgeklopte ei met melk. Strooi er wat decoratiesuiker (parelsuiker) over.
17
Bak de flappen 25 minuten in de voorverwarmde oven.
18
Laat de flappen afkoelen.