Kriekenflappen
Kriekenflappen
Kriekenflappen
Kriekenflappen
Ingrediënten
4 personen
Krieken
700 g
Eierdooiers
3
Kristalsuiker
220 g
Vanillepuddingpoeder
25 g
Amandelpoeder
100 g
Amandelextract
1 dopje
Melk
1 scheutje
Bladerdeeg
1 vel
Parelsuiker
Benodigdheden
Blender, een keukenmachine met klopper, een blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De kriekenvulling
700 g krieken
1
Giet de krieken door een zeef en vang het vocht op.
2
Verwarm het vocht op het vuur.
2 eierdooiers, 120 g kristalsuiker
3
Klop de eierdooiers en de suiker eerst wat los met een garde. Klop het dan wit en schuimig met de keukenmachine.
25 g vanillepuddingpoeder
4
Doe het puddingpoeder bij dit mengsel en een beetje warm kriekensap. Roer goed los.
5
Doe het puddingmengsel bij het warme kriekensap. Laat binden op het vuur. Het moet een stevige pudding zijn. Doe er de krieken bij.
6
Stort de vulling in een kom. Leg er plasticfolie over en druk aan zodat er geen vel op komt.
7
Laat afkoelen in de koelkast.
De amandelspijs
100 g amandelpoeder, 100 g kristalsuiker, 1 dopje amandelextract
8
Meng het amandelpoeder met de suiker, het ei en het amandelextract in de blender tot een smeerbare massa.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
TIPIn plaats van amandelextract kun je ook een dopje amaretto toevoegen.
Afwerken en serveren
9
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
10
Roer de eierdooier los met een scheutje melk.
1 vel bladerdeeg
11
Snijd het bladerdeeg in vierkanten van 15 x 15 cm.
12
Trek een denkbeeldige diagonaal op het vierkant zodat je twee driehoeken krijgt. Bestrijk één driehoek met amandelspijs.
13
Leg een lepel kriekenpudding op de amandelspijs.
14
Vouw het bladerdeeg dicht tot een driehoek en duw de randen dicht met een vork. Prik wat gaatjes in de flap met de vork.
15
Leg de kriekenflappen op een bakplaat bekleed met bakpapier of een siliconen matje.
parelsuiker
16
Bestrijk de flap met het losgeklopte ei met melk. Strooi er wat decoratiesuiker (parelsuiker) over.
17
Bak de flappen 25 minuten in de voorverwarmde oven.
18
Laat de flappen afkoelen.
De kriekenvulling
700 g krieken
1
Giet de krieken door een zeef en vang het vocht op.
2
Verwarm het vocht op het vuur.
2 eierdooiers, 120 g kristalsuiker
3
Klop de eierdooiers en de suiker eerst wat los met een garde. Klop het dan wit en schuimig met de keukenmachine.
25 g vanillepuddingpoeder
4
Doe het puddingpoeder bij dit mengsel en een beetje warm kriekensap. Roer goed los.
5
Doe het puddingmengsel bij het warme kriekensap. Laat binden op het vuur. Het moet een stevige pudding zijn. Doe er de krieken bij.
6
Stort de vulling in een kom. Leg er plasticfolie over en druk aan zodat er geen vel op komt.
7
Laat afkoelen in de koelkast.
De amandelspijs
100 g amandelpoeder, 100 g kristalsuiker, 1 dopje amandelextract
8
Meng het amandelpoeder met de suiker, het ei en het amandelextract in de blender tot een smeerbare massa.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
TIPIn plaats van amandelextract kun je ook een dopje amaretto toevoegen.
Afwerken en serveren
9
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
10
Roer de eierdooier los met een scheutje melk.
1 vel bladerdeeg
11
Snijd het bladerdeeg in vierkanten van 15 x 15 cm.
12
Trek een denkbeeldige diagonaal op het vierkant zodat je twee driehoeken krijgt. Bestrijk één driehoek met amandelspijs.
13
Leg een lepel kriekenpudding op de amandelspijs.
14
Vouw het bladerdeeg dicht tot een driehoek en duw de randen dicht met een vork. Prik wat gaatjes in de flap met de vork.
15
Leg de kriekenflappen op een bakplaat bekleed met bakpapier of een siliconen matje.
parelsuiker
16
Bestrijk de flap met het losgeklopte ei met melk. Strooi er wat decoratiesuiker (parelsuiker) over.
17
Bak de flappen 25 minuten in de voorverwarmde oven.
18
Laat de flappen afkoelen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Krieken
700 g
Eierdooiers
3
Kristalsuiker
220 g
Vanillepuddingpoeder
25 g
Amandelpoeder
100 g
Amandelextract
1 dopje
Melk
1 scheutje
Bladerdeeg
1 vel
Parelsuiker
Kriekenflappen
Jeroen is dol op kriekenflappen: knapperig bladerdeeg gevuld met krieken uit een bokaal en amandelspijs. Je kunt ze heel gemakkelijk vers maken.Instructies
De kriekenvulling
700 g krieken
1
Giet de krieken door een zeef en vang het vocht op.
2
Verwarm het vocht op het vuur.
2 eierdooiers, 120 g kristalsuiker
3
Klop de eierdooiers en de suiker eerst wat los met een garde. Klop het dan wit en schuimig met de keukenmachine.
25 g vanillepuddingpoeder
4
Doe het puddingpoeder bij dit mengsel en een beetje warm kriekensap. Roer goed los.
5
Doe het puddingmengsel bij het warme kriekensap. Laat binden op het vuur. Het moet een stevige pudding zijn. Doe er de krieken bij.
6
Stort de vulling in een kom. Leg er plasticfolie over en druk aan zodat er geen vel op komt.
7
Laat afkoelen in de koelkast.
De amandelspijs
100 g amandelpoeder, 100 g kristalsuiker, 1 dopje amandelextract
8
Meng het amandelpoeder met de suiker, het ei en het amandelextract in de blender tot een smeerbare massa.
TIPIn plaats van amandelextract kun je ook een dopje amaretto toevoegen.
Afwerken en serveren
9
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
10
Roer de eierdooier los met een scheutje melk.
1 vel bladerdeeg
11
Snijd het bladerdeeg in vierkanten van 15 x 15 cm.
12
Trek een denkbeeldige diagonaal op het vierkant zodat je twee driehoeken krijgt. Bestrijk één driehoek met amandelspijs.
13
Leg een lepel kriekenpudding op de amandelspijs.
14
Vouw het bladerdeeg dicht tot een driehoek en duw de randen dicht met een vork. Prik wat gaatjes in de flap met de vork.
15
Leg de kriekenflappen op een bakplaat bekleed met bakpapier of een siliconen matje.
parelsuiker
16
Bestrijk de flap met het losgeklopte ei met melk. Strooi er wat decoratiesuiker (parelsuiker) over.
17
Bak de flappen 25 minuten in de voorverwarmde oven.
18
Laat de flappen afkoelen.