dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gegratineerd vispannetje met schelvis (thumbnail)Gegratineerd vispannetje met schelvis

Gegratineerd vispannetje met schelvis

1u
13
96%
2.7K
Recepten

Gegratineerd vispannetje met schelvis

Jeroen wordt zowaar nostalgisch van dit vispannetje. Het is een klassieker uit het begin van zijn kookcarrière waar hij met plezier aan terugdenkt.Ovenvaste schaaltjes worden gevuld met kervelpuree, smeltende prei en gestoomde schelvis. Daarover gaat een ‘glaçage’ op basis van room, boter en Parmezaan die hij goudbruin laat worden onder een hete ovengrill.
Gegratineerd vispannetje met schelvis (thumbnail)Gegratineerd vispannetje met schelvis

Gegratineerd vispannetje met schelvis

1u
13
96%
2.7K
Recepten

Gegratineerd vispannetje met schelvis

Jeroen wordt zowaar nostalgisch van dit vispannetje. Het is een klassieker uit het begin van zijn kookcarrière waar hij met plezier aan terugdenkt.Ovenvaste schaaltjes worden gevuld met kervelpuree, smeltende prei en gestoomde schelvis. Daarover gaat een ‘glaçage’ op basis van room, boter en Parmezaan die hij goudbruin laat worden onder een hete ovengrill.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u
Ingrediënten13
Beoordeling96%
Aantal likes2.7K

Ingrediënten

4 personen
Schelvis
600 g
Prei
3 bosjes
Aardappelen
800 g
Sjalotten
2
Kervel
1 bosje
Parmezaanse kaas
100 g
Melk
1 scheutje
Witte wijn
1 scheutje
Room
0,1 l
Boter
Peper
Zout
Eieren
2

Benodigdheden

4 ovenvaste schaaltjes

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Het vispannetje

600 g schelvis, 3 bosjes prei, 800 g aardappelen, 2 Sjalotten, 1 bosje kervel, 100 g Parmezaanse kaas, 1 scheutje melk, 1 scheutje witte wijn, 0,1 l Room, boter, peper, zout, 2 eieren
1
Verwarm de ovengrill voor op 240 °C.
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
3
Haal het groen van de prei en snijd hem in ringen. Spoel en laat uitlekken.
4
Smelt een klont boter in een pan en leg er de prei in. Voeg er een scheutje water aan toe en kruid met peper en zout. Laat op een zacht vuur garen met het deksel op de pan. Zet het deksel schuin op de pan als de prei bijna gaar is zodat het vocht kan verdampen.
5
Snijd de schelvis in porties en kruid met peper en zout. Leg ze in een stoompan en stoom de vis voor ongeveer ¾ gaar.
6
Pel en snipper de sjalotten. Fruit ze in een scheutje olijfolie.
7
Blus de sjalotten met witte wijn en laat volledig droog koken. Giet de room bij de sjalotten en rasp er de Parmezaan bij. Roer evenveel boter als Parmezaan door de saus en laat even inkoken.
8
Zeef de sjalot uit de ‘glaçage’.
9
Giet de aardappelen af en plet ze met een scheut melk, eierdooiers en een klont boter tot puree. Snipper de kervel fijn en roer door de puree. Kruid met een snuifje zout.
10
Schep een laag puree in ovenvaste schaaltjes. Leg er wat prei en een portie vis op. Oversaus royaal met de ‘glaçage’.
11
Zet de schaaltjes onder de ovengrill tot de bovenkant goudbruin is.
TIPWil je dit gerecht van tevoren klaarmaken? Laat het dan eerst opwarmen in de gewone oven en zet dan de grill pas aan.
1
Verwarm de ovengrill voor op 240 °C.
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

Instructies

Het vispannetje

600 g schelvis, 3 bosjes prei, 800 g aardappelen, 2 Sjalotten, 1 bosje kervel, 100 g Parmezaanse kaas, 1 scheutje melk, 1 scheutje witte wijn, 0,1 l Room, boter, peper, zout, 2 eieren
1
Verwarm de ovengrill voor op 240 °C.
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
3
Haal het groen van de prei en snijd hem in ringen. Spoel en laat uitlekken.
4
Smelt een klont boter in een pan en leg er de prei in. Voeg er een scheutje water aan toe en kruid met peper en zout. Laat op een zacht vuur garen met het deksel op de pan. Zet het deksel schuin op de pan als de prei bijna gaar is zodat het vocht kan verdampen.
5
Snijd de schelvis in porties en kruid met peper en zout. Leg ze in een stoompan en stoom de vis voor ongeveer ¾ gaar.
6
Pel en snipper de sjalotten. Fruit ze in een scheutje olijfolie.
7
Blus de sjalotten met witte wijn en laat volledig droog koken. Giet de room bij de sjalotten en rasp er de Parmezaan bij. Roer evenveel boter als Parmezaan door de saus en laat even inkoken.
8
Zeef de sjalot uit de ‘glaçage’.
9
Giet de aardappelen af en plet ze met een scheut melk, eierdooiers en een klont boter tot puree. Snipper de kervel fijn en roer door de puree. Kruid met een snuifje zout.
10
Schep een laag puree in ovenvaste schaaltjes. Leg er wat prei en een portie vis op. Oversaus royaal met de ‘glaçage’.
11
Zet de schaaltjes onder de ovengrill tot de bovenkant goudbruin is.
TIPWil je dit gerecht van tevoren klaarmaken? Laat het dan eerst opwarmen in de gewone oven en zet dan de grill pas aan.
1
Verwarm de ovengrill voor op 240 °C.
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gegratineerd vispannetje met schelvis (thumbnail)Gegratineerd vispannetje met schelvis
4 personen
1u
Ingrediënten
Schelvis
600 g
Prei
3 bosjes
Aardappelen
800 g
Sjalotten
2
Kervel
1 bosje
Parmezaanse kaas
100 g
Melk
1 scheutje
Witte wijn
1 scheutje
Room
0,1 l
Boter
Peper
Zout
Eieren
2

Gegratineerd vispannetje met schelvis

Jeroen wordt zowaar nostalgisch van dit vispannetje. Het is een klassieker uit het begin van zijn kookcarrière waar hij met plezier aan terugdenkt.Ovenvaste schaaltjes worden gevuld met kervelpuree, smeltende prei en gestoomde schelvis. Daarover gaat een ‘glaçage’ op basis van room, boter en Parmezaan die hij goudbruin laat worden onder een hete ovengrill.
Instructies

Het vispannetje

600 g schelvis, 3 bosjes prei, 800 g aardappelen, 2 Sjalotten, 1 bosje kervel, 100 g Parmezaanse kaas, 1 scheutje melk, 1 scheutje witte wijn, 0,1 l Room, boter, peper, zout, 2 eieren
1
Verwarm de ovengrill voor op 240 °C.
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
3
Haal het groen van de prei en snijd hem in ringen. Spoel en laat uitlekken.
4
Smelt een klont boter in een pan en leg er de prei in. Voeg er een scheutje water aan toe en kruid met peper en zout. Laat op een zacht vuur garen met het deksel op de pan. Zet het deksel schuin op de pan als de prei bijna gaar is zodat het vocht kan verdampen.
5
Snijd de schelvis in porties en kruid met peper en zout. Leg ze in een stoompan en stoom de vis voor ongeveer ¾ gaar.
6
Pel en snipper de sjalotten. Fruit ze in een scheutje olijfolie.
7
Blus de sjalotten met witte wijn en laat volledig droog koken. Giet de room bij de sjalotten en rasp er de Parmezaan bij. Roer evenveel boter als Parmezaan door de saus en laat even inkoken.
8
Zeef de sjalot uit de ‘glaçage’.
9
Giet de aardappelen af en plet ze met een scheut melk, eierdooiers en een klont boter tot puree. Snipper de kervel fijn en roer door de puree. Kruid met een snuifje zout.
10
Schep een laag puree in ovenvaste schaaltjes. Leg er wat prei en een portie vis op. Oversaus royaal met de ‘glaçage’.
11
Zet de schaaltjes onder de ovengrill tot de bovenkant goudbruin is.
TIPWil je dit gerecht van tevoren klaarmaken? Laat het dan eerst opwarmen in de gewone oven en zet dan de grill pas aan.