Instructies

4 personen

Het vispannetje

600 g schelvis, 3 bosjes prei, 800 g aardappelen, 2 Sjalotten, 1 bosje kervel, 100 g Parmezaanse kaas, 1 scheutje melk, 1 scheutje witte wijn, 0,1 l Room, boter, peper, zout, 2 eieren
1

Verwarm de ovengrill voor op 240 °C.

2

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

3

Haal het groen van de prei en snijd hem in ringen. Spoel en laat uitlekken.

4

Smelt een klont boter in een pan en leg er de prei in. Voeg er een scheutje water aan toe en kruid met peper en zout. Laat op een zacht vuur garen met het deksel op de pan. Zet het deksel schuin op de pan als de prei bijna gaar is zodat het vocht kan verdampen.

5

Snijd de schelvis in porties en kruid met peper en zout. Leg ze in een stoompan en stoom de vis voor ongeveer ¾ gaar.

6

Pel en snipper de sjalotten. Fruit ze in een scheutje olijfolie.

7

Blus de sjalotten met witte wijn en laat volledig droog koken. Giet de room bij de sjalotten en rasp er de Parmezaan bij. Roer evenveel boter als Parmezaan door de saus en laat even inkoken.

8

Zeef de sjalot uit de ‘glaçage’.

9

Giet de aardappelen af en plet ze met een scheut melk, eierdooiers en een klont boter tot puree. Snipper de kervel fijn en roer door de puree. Kruid met een snuifje zout.

10

Schep een laag puree in ovenvaste schaaltjes. Leg er wat prei en een portie vis op. Oversaus royaal met de ‘glaçage’.

11

Zet de schaaltjes onder de ovengrill tot de bovenkant goudbruin is.

TIPWil je dit gerecht van tevoren klaarmaken? Laat het dan eerst opwarmen in de gewone oven en zet dan de grill pas aan.