Strozzapreti al sugo met pancetta
Strozzapreti al sugo met pancetta
Strozzapreti al sugo met pancetta
Strozzapreti al sugo met pancetta
Ingrediënten
4 personen
Zout
2 snuifjes
Olijfolie
2 een flinke scheut
Pijnboompitten
120 g
Pancetta
400 g
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Chiliflakes
1 snuifje
TomatenSan Marzano
1.000 g
Rozemarijn
Tijm
Tomatenpuree
2 tl
Witte wijn
0,2 l
Strozzapretti
400 g
Kappertjes
1 el
Pecorino
80 g
Rucola
1 zakje
Benodigdheden
Blender, blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 snuifje zout
1
Breng een pot gezouten water aan de kook.
1 een flinke scheut olijfolie, 60 g pijnboompitten
2
Laat in een pan een scheut olijfolie warm worden en kleur er de pijnboompitjes in aan.
3
Laat de pitjes even uitlekken op wat keukenpapier.
400 g pancetta, 1 een flinke scheut olijfolie
4
Snijd de pancetta in grove blokken en bak ze krokant in dezelfde pan als de pijnboompitten. Voeg nieuwe olijfolie toe om te bakken.
5
Haal de pancetta blokken uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
2 ajuinen, 2 teentjes Look, 1 snuifje chiliflakes
6
Pel de uien, snijd ze grof en stoof ze aan in de olie. Pel en snijd de look fijn en voeg ook toe. Voeg vervolgens de chiliflakes eraan toe.
1.000 g tomaten
7
Snijd de tomaten in grote stukken en stoof mee aan.
rozemarijn, tijm, 1 snuifje zout, 2 tl Tomatenpuree, 0,2 l witte wijn
8
Maak een bouquet garni van rozemarijn en tijm, en doe in de pan. Voeg een snuif zout toe. Voeg vervolgens de tomatenpuree eraan toe. Voeg er tot slot de witte wijn en een scheutje water aan toe en laat 10 minuutjes zachtjes droogkoken.
400 g strozzapretti
9
Kook de pasta gaar in het gezouten water.
10
Doe de tomatensaus in de pot van de blender, verwijder het bouquet garni en mix het tot een gladde saus.
11
Giet de pasta af, bewaar één pollepel kookvocht. Voeg vervolgens de saus en de lepel kookvocht toe aan de pasta. Meng alles goed onder elkaar.
1 el kappertjes, 80 g pecorino, 1 zakje Rucola, 60 g pijnboompitten
12
Werk af met wat kappertjes, rucola, pijnboompitten en wat geschaafde pecorino.
1 snuifje zout
1
Breng een pot gezouten water aan de kook.
1 een flinke scheut olijfolie, 60 g pijnboompitten
2
Laat in een pan een scheut olijfolie warm worden en kleur er de pijnboompitjes in aan.
3
Laat de pitjes even uitlekken op wat keukenpapier.
400 g pancetta, 1 een flinke scheut olijfolie
4
Snijd de pancetta in grove blokken en bak ze krokant in dezelfde pan als de pijnboompitten. Voeg nieuwe olijfolie toe om te bakken.
5
Haal de pancetta blokken uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
2 ajuinen, 2 teentjes Look, 1 snuifje chiliflakes
6
Pel de uien, snijd ze grof en stoof ze aan in de olie. Pel en snijd de look fijn en voeg ook toe. Voeg vervolgens de chiliflakes eraan toe.
1.000 g tomaten
7
Snijd de tomaten in grote stukken en stoof mee aan.
rozemarijn, tijm, 1 snuifje zout, 2 tl Tomatenpuree, 0,2 l witte wijn
8
Maak een bouquet garni van rozemarijn en tijm, en doe in de pan. Voeg een snuif zout toe. Voeg vervolgens de tomatenpuree eraan toe. Voeg er tot slot de witte wijn en een scheutje water aan toe en laat 10 minuutjes zachtjes droogkoken.
400 g strozzapretti
9
Kook de pasta gaar in het gezouten water.
10
Doe de tomatensaus in de pot van de blender, verwijder het bouquet garni en mix het tot een gladde saus.
11
Giet de pasta af, bewaar één pollepel kookvocht. Voeg vervolgens de saus en de lepel kookvocht toe aan de pasta. Meng alles goed onder elkaar.
1 el kappertjes, 80 g pecorino, 1 zakje Rucola, 60 g pijnboompitten
12
Werk af met wat kappertjes, rucola, pijnboompitten en wat geschaafde pecorino.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Zout
2 snuifjes
Olijfolie
2 een flinke scheut
Pijnboompitten
120 g
Pancetta
400 g
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Chiliflakes
1 snuifje
TomatenSan Marzano
1.000 g
Rozemarijn
Tijm
Tomatenpuree
2 tl
Witte wijn
0,2 l
Strozzapretti
400 g
Kappertjes
1 el
Pecorino
80 g
Rucola
1 zakje
Strozzapreti al sugo met pancetta
Strozzapreti is een pastasoort die letterlijk 'priesterwurgers' betekent, maar geen zorgen. Het enige gevaar van deze fantastische Italiaanse pasta met tomatensaus, gebakken pancetta en pijnboompitten is dat hij ongelooflijk lekker is.Instructies
1 snuifje zout
1
Breng een pot gezouten water aan de kook.
1 een flinke scheut olijfolie, 60 g pijnboompitten
2
Laat in een pan een scheut olijfolie warm worden en kleur er de pijnboompitjes in aan.
3
Laat de pitjes even uitlekken op wat keukenpapier.
400 g pancetta, 1 een flinke scheut olijfolie
4
Snijd de pancetta in grove blokken en bak ze krokant in dezelfde pan als de pijnboompitten. Voeg nieuwe olijfolie toe om te bakken.
5
Haal de pancetta blokken uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
2 ajuinen, 2 teentjes Look, 1 snuifje chiliflakes
6
Pel de uien, snijd ze grof en stoof ze aan in de olie. Pel en snijd de look fijn en voeg ook toe. Voeg vervolgens de chiliflakes eraan toe.
1.000 g tomaten
7
Snijd de tomaten in grote stukken en stoof mee aan.
rozemarijn, tijm, 1 snuifje zout, 2 tl Tomatenpuree, 0,2 l witte wijn
8
Maak een bouquet garni van rozemarijn en tijm, en doe in de pan. Voeg een snuif zout toe. Voeg vervolgens de tomatenpuree eraan toe. Voeg er tot slot de witte wijn en een scheutje water aan toe en laat 10 minuutjes zachtjes droogkoken.
400 g strozzapretti
9
Kook de pasta gaar in het gezouten water.
10
Doe de tomatensaus in de pot van de blender, verwijder het bouquet garni en mix het tot een gladde saus.
11
Giet de pasta af, bewaar één pollepel kookvocht. Voeg vervolgens de saus en de lepel kookvocht toe aan de pasta. Meng alles goed onder elkaar.
1 el kappertjes, 80 g pecorino, 1 zakje Rucola, 60 g pijnboompitten
12
Werk af met wat kappertjes, rucola, pijnboompitten en wat geschaafde pecorino.