Geroosterde groentesoep met spek
Geroosterde groentesoep met spek
Geroosterde groentesoep met spek
Geroosterde groentesoep met spek
Ingrediënten
4 personen
Ajuinen
3
Aubergine
2
Venkel
1
Groene courgette
1
Gele courgette
1
Rode paprika's
2
Wortels
3
Olijfolie
Look
3 teentjes
Rozemarijn
1 takje
Tijm
Laurier
Gerookt spek
400 g
Kerstomaten
1 bakje
Rode wijn
1 dl
Tomatenpuree
70 g
Tomatenblokjes
800 g
Groentebouillon
2 l
Peper
Zout
Basilicum
Benodigdheden
Een braadslede
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven op 200 °C.
3 ajuinen
2
Pel en snipper de uien. Doe ze in de braadslede.
2 aubergine, 1 venkel, 1 groene courgette, 1 gele courgette
3
Snijd de aubergines, de venkel en de courgettes in fijne blokjes. Doe de blokjes bij de ui in de braadslede.
2 rode paprika's
4
Verwijder de zaden en de zaadlijsten van de paprika’s. Je hoeft ze niet te schillen. Snijd de paprika’s in blokjes en leg ze in de braadslede.
3 Wortels
5
Schil de wortelen en snijd ze in blokjes. Doe ze ook in de braadslede.
olijfolie
6
Besprenkel de groenten met een flinke scheut olijfolie en roer ze om met een houten lepel.
3 teentjes Look, 1 takje rozemarijn, tijm, laurier
7
Kneus en pel de knoflook. Doe de teentjes bij de groenten. Leg er ook de rozemarijn, tijm en laurier bij.
400 g gerookt spek
8
Snijd het zwoerd van het spek. Snijd het spek in grove blokjes en doe deze bij de groenten. Schuif de braadslede in de voorverwarmde oven en laat zeker een uur roosteren.
1 bakje kerstomaten
9
Halveer de kerstomaten.
1 dl rode wijn
10
Haal de braadslede uit de oven en doe de groenten en het spek in een grote kookpot of cocotte op het vuur. Voeg eventueel een scheutje rode wijn toe.
70 g Tomatenpuree, 800 g Tomatenblokjes
11
Doe er de tomatenpuree, de kerstomaten en de tomatenblokjes uit blik bij.
2 l groentebouillon
12
Giet er de groentebouillon over en roer goed.
peper, zout, basilicum
13
Kruid af met peper en zout. Werk net voor het serveren eventueel af met enkele blaadjes basilicum.
1
Verwarm de oven op 200 °C.
3 ajuinen
2
Pel en snipper de uien. Doe ze in de braadslede.
2 aubergine, 1 venkel, 1 groene courgette, 1 gele courgette
3
Snijd de aubergines, de venkel en de courgettes in fijne blokjes. Doe de blokjes bij de ui in de braadslede.
2 rode paprika's
4
Verwijder de zaden en de zaadlijsten van de paprika’s. Je hoeft ze niet te schillen. Snijd de paprika’s in blokjes en leg ze in de braadslede.
3 Wortels
5
Schil de wortelen en snijd ze in blokjes. Doe ze ook in de braadslede.
olijfolie
6
Besprenkel de groenten met een flinke scheut olijfolie en roer ze om met een houten lepel.
3 teentjes Look, 1 takje rozemarijn, tijm, laurier
7
Kneus en pel de knoflook. Doe de teentjes bij de groenten. Leg er ook de rozemarijn, tijm en laurier bij.
400 g gerookt spek
8
Snijd het zwoerd van het spek. Snijd het spek in grove blokjes en doe deze bij de groenten. Schuif de braadslede in de voorverwarmde oven en laat zeker een uur roosteren.
1 bakje kerstomaten
9
Halveer de kerstomaten.
1 dl rode wijn
10
Haal de braadslede uit de oven en doe de groenten en het spek in een grote kookpot of cocotte op het vuur. Voeg eventueel een scheutje rode wijn toe.
70 g Tomatenpuree, 800 g Tomatenblokjes
11
Doe er de tomatenpuree, de kerstomaten en de tomatenblokjes uit blik bij.
2 l groentebouillon
12
Giet er de groentebouillon over en roer goed.
peper, zout, basilicum
13
Kruid af met peper en zout. Werk net voor het serveren eventueel af met enkele blaadjes basilicum.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 30m
Ingrediënten
Ajuinen
3
Aubergine
2
Venkel
1
Groene courgette
1
Gele courgette
1
Rode paprika's
2
Wortels
3
Olijfolie
Look
3 teentjes
Rozemarijn
1 takje
Tijm
Laurier
Gerookt spek
400 g
Kerstomaten
1 bakje
Rode wijn
1 dl
Tomatenpuree
70 g
Tomatenblokjes
800 g
Groentebouillon
2 l
Peper
Zout
Basilicum
Geroosterde groentesoep met spek
Met dit recept brengt Jeroen een ode aan de groentesoep van zijn vader. Het kost je wat snijwerk om alle ratatouillegroenten fijn te krijgen, maar het resultaat mag er wezen. Het teveel aan soep vries je gewoon in voor een volgende nostalgische bui.Instructies
1
Verwarm de oven op 200 °C.
3 ajuinen
2
Pel en snipper de uien. Doe ze in de braadslede.
2 aubergine, 1 venkel, 1 groene courgette, 1 gele courgette
3
Snijd de aubergines, de venkel en de courgettes in fijne blokjes. Doe de blokjes bij de ui in de braadslede.
2 rode paprika's
4
Verwijder de zaden en de zaadlijsten van de paprika’s. Je hoeft ze niet te schillen. Snijd de paprika’s in blokjes en leg ze in de braadslede.
3 Wortels
5
Schil de wortelen en snijd ze in blokjes. Doe ze ook in de braadslede.
olijfolie
6
Besprenkel de groenten met een flinke scheut olijfolie en roer ze om met een houten lepel.
3 teentjes Look, 1 takje rozemarijn, tijm, laurier
7
Kneus en pel de knoflook. Doe de teentjes bij de groenten. Leg er ook de rozemarijn, tijm en laurier bij.
400 g gerookt spek
8
Snijd het zwoerd van het spek. Snijd het spek in grove blokjes en doe deze bij de groenten. Schuif de braadslede in de voorverwarmde oven en laat zeker een uur roosteren.
1 bakje kerstomaten
9
Halveer de kerstomaten.
1 dl rode wijn
10
Haal de braadslede uit de oven en doe de groenten en het spek in een grote kookpot of cocotte op het vuur. Voeg eventueel een scheutje rode wijn toe.
70 g Tomatenpuree, 800 g Tomatenblokjes
11
Doe er de tomatenpuree, de kerstomaten en de tomatenblokjes uit blik bij.
2 l groentebouillon
12
Giet er de groentebouillon over en roer goed.
peper, zout, basilicum
13
Kruid af met peper en zout. Werk net voor het serveren eventueel af met enkele blaadjes basilicum.