dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Chili con carne burger (thumbnail)Chili con carne burger

Chili con carne burger

40m
27
-
4K
Recepten

Chili con carne burger

Jeroen gooit het eens over een andere boeg. Hij maakt een hamburger klaar met chili con carne. Het beste van twee werelden in een Tex-Mex burger.
Chili con carne burger (thumbnail)Chili con carne burger

Chili con carne burger

40m
27
-
4K
Recepten

Chili con carne burger

Jeroen gooit het eens over een andere boeg. Hij maakt een hamburger klaar met chili con carne. Het beste van twee werelden in een Tex-Mex burger.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten27
Beoordeling-
Aantal likes4K

Ingrediënten

4 personen
Rode ui
1
Olijfolie
Rode chilipepers
0,5
Look
1 teentje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Komijn
1 flinke snuif
Tomatenpuree
2 tl
Rode bonen
1 blik
Maïs
1 blik
Tomatenblokjes
1 blik
Zout
Tijm
Laurier
Steranijs
1
Kardemom
1 snuifje
Kaneel
1 snuifje
Cajunpoeder
1 snuifje
Koriander
1 snuifje
Rundergehakt
600 g
Eieren
5
Paneermeel
50 g
Peper
Boter
Hamburgerbroodjes
4
Ijsbergsla
0,25
Avocado
1
Grof zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1 rode ui
1
Snipper de rode ui fijn.
olijfolie
2
Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie. Stoof er de rode ui in aan.
0,5 rode chilipepers, 1 teentje Look
3
Snijd de rode chilipeper fijn. Pel en plet het teentje look. Voeg de chilipeper en de look toe aan de stovende ui.
1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 flinke snuif komijn
4
Breng de groenten op smaak met gerookt paprikapoeder en komijn.
2 tl Tomatenpuree
5
Doe er de tomatenpuree bij en meng onder de groenten.
1 blik rode bonen
6
Laat de rode bonen uitlekken en spoel ze grondig onder water. Doe ze in de pan bij de stovende ui.
1 blik maïs
7
Laat ook de maïs uitlekken en spoel ze onder water. Doe de maïs in de pan.
1 blik Tomatenblokjes
8
Zet het vuur iets zachter en voeg er de tomatenblokjes aan toe met een scheutje water.
zout, tijm, laurier, 1 Steranijs, 1 snuifje kardemom, 1 snuifje kaneel, 1 snuifje cajunpoeder, 1 snuifje koriander
9
Breng het geheel op smaak met zout, enkele takjes tijm, enkele blaadjes laurier, de steranijs, kardemom, kaneel, cajunpoeder en gedroogde koriander.
600 g rundergehakt, 1 ei
10
Stort het rundergehakt in een kom en breek er een ei bij.
50 g paneermeel, peper, zout
11
Voeg er het paneermeel aan toe en kruid bij met peper en zout.
boter
12
Vorm burgers van het gehakt en bak de burgers in een pan met boter.
4 eieren, boter
13
Bak voor iedere burger een spiegelei in een pannetje met boter.
4 hamburgerbroodjes
14
Snijd de broodjes open en leg ze even in de oven.
0,25 ijsbergsla
15
Snijd de ijsbergsla fijn.
1 avocado, peper, grof zout, olijfolie
16
Schil de avocado en doe ze in een kommetje gevolgd door zout, peper en olijfolie. Plet alles onder elkaar.
17
Doe er het sap van een limoen en de cayennepeper bij.
18
Haal de broodjes uit de oven. Neem de onderkant van een broodje en lepel er wat van de guacamole op.
19
Leg er wat ijsbergsla bovenop gevolgd door de burger en de rode ui.
zout, peper
20
Lepel daar wat van de chili op gevolgd door een spiegelei. Kruid bij met peper en zout. Zet er de top van het broodje op en herhaal deze stap voor alle burgers.
1
Snipper de rode ui fijn.
2
Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie. Stoof er de rode ui in aan.

Instructies

1 rode ui
1
Snipper de rode ui fijn.
olijfolie
2
Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie. Stoof er de rode ui in aan.
0,5 rode chilipepers, 1 teentje Look
3
Snijd de rode chilipeper fijn. Pel en plet het teentje look. Voeg de chilipeper en de look toe aan de stovende ui.
1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 flinke snuif komijn
4
Breng de groenten op smaak met gerookt paprikapoeder en komijn.
2 tl Tomatenpuree
5
Doe er de tomatenpuree bij en meng onder de groenten.
1 blik rode bonen
6
Laat de rode bonen uitlekken en spoel ze grondig onder water. Doe ze in de pan bij de stovende ui.
1 blik maïs
7
Laat ook de maïs uitlekken en spoel ze onder water. Doe de maïs in de pan.
1 blik Tomatenblokjes
8
Zet het vuur iets zachter en voeg er de tomatenblokjes aan toe met een scheutje water.
zout, tijm, laurier, 1 Steranijs, 1 snuifje kardemom, 1 snuifje kaneel, 1 snuifje cajunpoeder, 1 snuifje koriander
9
Breng het geheel op smaak met zout, enkele takjes tijm, enkele blaadjes laurier, de steranijs, kardemom, kaneel, cajunpoeder en gedroogde koriander.
600 g rundergehakt, 1 ei
10
Stort het rundergehakt in een kom en breek er een ei bij.
50 g paneermeel, peper, zout
11
Voeg er het paneermeel aan toe en kruid bij met peper en zout.
boter
12
Vorm burgers van het gehakt en bak de burgers in een pan met boter.
4 eieren, boter
13
Bak voor iedere burger een spiegelei in een pannetje met boter.
4 hamburgerbroodjes
14
Snijd de broodjes open en leg ze even in de oven.
0,25 ijsbergsla
15
Snijd de ijsbergsla fijn.
1 avocado, peper, grof zout, olijfolie
16
Schil de avocado en doe ze in een kommetje gevolgd door zout, peper en olijfolie. Plet alles onder elkaar.
17
Doe er het sap van een limoen en de cayennepeper bij.
18
Haal de broodjes uit de oven. Neem de onderkant van een broodje en lepel er wat van de guacamole op.
19
Leg er wat ijsbergsla bovenop gevolgd door de burger en de rode ui.
zout, peper
20
Lepel daar wat van de chili op gevolgd door een spiegelei. Kruid bij met peper en zout. Zet er de top van het broodje op en herhaal deze stap voor alle burgers.
1
Snipper de rode ui fijn.
2
Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie. Stoof er de rode ui in aan.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Chili con carne burger (thumbnail)Chili con carne burger
4 personen
40m
Ingrediënten
Rode ui
1
Olijfolie
Rode chilipepers
0,5
Look
1 teentje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Komijn
1 flinke snuif
Tomatenpuree
2 tl
Rode bonen
1 blik
Maïs
1 blik
Tomatenblokjes
1 blik
Zout
Tijm
Laurier
Steranijs
1
Kardemom
1 snuifje
Kaneel
1 snuifje
Cajunpoeder
1 snuifje
Koriander
1 snuifje
Rundergehakt
600 g
Eieren
5
Paneermeel
50 g
Peper
Boter
Hamburgerbroodjes
4
Ijsbergsla
0,25
Avocado
1
Grof zout

Chili con carne burger

Jeroen gooit het eens over een andere boeg. Hij maakt een hamburger klaar met chili con carne. Het beste van twee werelden in een Tex-Mex burger.
Instructies
1 rode ui
1
Snipper de rode ui fijn.
olijfolie
2
Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie. Stoof er de rode ui in aan.
0,5 rode chilipepers, 1 teentje Look
3
Snijd de rode chilipeper fijn. Pel en plet het teentje look. Voeg de chilipeper en de look toe aan de stovende ui.
1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 flinke snuif komijn
4
Breng de groenten op smaak met gerookt paprikapoeder en komijn.
2 tl Tomatenpuree
5
Doe er de tomatenpuree bij en meng onder de groenten.
1 blik rode bonen
6
Laat de rode bonen uitlekken en spoel ze grondig onder water. Doe ze in de pan bij de stovende ui.
1 blik maïs
7
Laat ook de maïs uitlekken en spoel ze onder water. Doe de maïs in de pan.
1 blik Tomatenblokjes
8
Zet het vuur iets zachter en voeg er de tomatenblokjes aan toe met een scheutje water.
zout, tijm, laurier, 1 Steranijs, 1 snuifje kardemom, 1 snuifje kaneel, 1 snuifje cajunpoeder, 1 snuifje koriander
9
Breng het geheel op smaak met zout, enkele takjes tijm, enkele blaadjes laurier, de steranijs, kardemom, kaneel, cajunpoeder en gedroogde koriander.
600 g rundergehakt, 1 ei
10
Stort het rundergehakt in een kom en breek er een ei bij.
50 g paneermeel, peper, zout
11
Voeg er het paneermeel aan toe en kruid bij met peper en zout.
boter
12
Vorm burgers van het gehakt en bak de burgers in een pan met boter.
4 eieren, boter
13
Bak voor iedere burger een spiegelei in een pannetje met boter.
4 hamburgerbroodjes
14
Snijd de broodjes open en leg ze even in de oven.
0,25 ijsbergsla
15
Snijd de ijsbergsla fijn.
1 avocado, peper, grof zout, olijfolie
16
Schil de avocado en doe ze in een kommetje gevolgd door zout, peper en olijfolie. Plet alles onder elkaar.
17
Doe er het sap van een limoen en de cayennepeper bij.
18
Haal de broodjes uit de oven. Neem de onderkant van een broodje en lepel er wat van de guacamole op.
19
Leg er wat ijsbergsla bovenop gevolgd door de burger en de rode ui.
zout, peper
20
Lepel daar wat van de chili op gevolgd door een spiegelei. Kruid bij met peper en zout. Zet er de top van het broodje op en herhaal deze stap voor alle burgers.