dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Tartelette met burrata, gekonfijte tomaat en bellota (thumbnail)Tartelette met burrata, gekonfijte tomaat en bellota

Tartelette met burrata, gekonfijte tomaat en bellota

30m
17
-
5.2K
Recepten

Tartelette met burrata, gekonfijte tomaat en bellota

Dit is een voorgerecht voor als het wat feestelijker mag, met gekonfijte tomaten, romige burrata en fantastische bellota-ham. Iets om mee uit te pakken op een feestje!
Tartelette met burrata, gekonfijte tomaat en bellota (thumbnail)Tartelette met burrata, gekonfijte tomaat en bellota

Tartelette met burrata, gekonfijte tomaat en bellota

30m
17
-
5.2K
Recepten

Tartelette met burrata, gekonfijte tomaat en bellota

Dit is een voorgerecht voor als het wat feestelijker mag, met gekonfijte tomaten, romige burrata en fantastische bellota-ham. Iets om mee uit te pakken op een feestje!
Type gerechtVoorgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes5.2K

Ingrediënten

4 personen
Tomaten
2.000 g
Laurier
Tijm
Rozemarijn
Olijfolie
Peper
Zout
Kristalsuiker
1 snuifje
Look
2 teentjes
Zand deeg
2 vel
Bloem
Bellota
200 g
Burrata
400 g
Rucola
1 bosje
Platte peterselie
0,5 bosjes
Basilicum
0,5 bosjes
Balsamicoazijn

Benodigdheden

Blender, een ovenschaal, bakpapier of een siliconen mat, een ring om rondjes uit te steken, een bakplaat, een blender, een spuitzak met een spuitmondje, uitsteekring met een diameter van 10 cm, waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Tartelette met burrata, gekonfijte tomaat en bellota

1
Verwarm de oven voor tot 120 °C.
2.000 g tomaten
2
Emondeer de tomaten. Maak een kruis in de onderkant, giet er kokend water en leg ze dan in koud water. Pel de tomaten, snijd ze in vier en verwijder de pitten.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
laurier, tijm, rozemarijn, olijfolie, peper, zout, 1 snuifje kristalsuiker
3
Leg de tomaten op een bakplaat met de buitenkant naar boven. Leg er laurier, tijm en rozemarijn bij. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper, zout en een snuifje suiker.
2 teentjes Look
4
Kneus de knoflook en leg de teentjes bij de tomaten.
5
Laat de tomaten 2 uur konfijten in de oven. Dit kun je gemakkelijk van tevoren doen.
6
Verwarm de oven tot 180 °C.
2 vel zand deeg
7
Kneed de vellen zanddeeg in elkaar tot een grote bal.
bloem
8
Bestuif het werkblad met bloem en rol er het deeg op uit. Het moet ongeveer dubbel zo dik zijn als de oorspronkelijke vellen.
TIPIn zanddeeg zit veel boter. Verwerk het deeg dus snel zodat de boter niet smelt.
9
Steek met een ring cirkels uit het deeg.
10
Leg de deegcirkels op een bakplaat.
11
Bak de zandbodems 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen op een rooster
200 g bellota
12
Laat de bellota op kamertemperatuur komen.
400 g burrata
13
Snijd de burrata in stukken. Doe de kaas in de blender met een likje olijfolie, peper en zout. Mix heel kort tot een gladde massa.
Advertentie
Draadloze Blender (thumbnail)Draadloze Blender
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
14
Doe het kaasmengsel in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast.
1 bosje Rucola, 0,5 bosjes platte peterselie, 0,5 bosjes basilicum, balsamicoazijn
15
Spoel de rucola, de peterselie en het basilicum. Haal de blaadjes van de peterselie en het basilicum. Meng alles tot een salade. Werk af met wat olijfolie en balsamico-azijn. Kruid met peper en zout.
16
Snijd de zandkoekjes eventueel bij met een gekarteld mes zodat je een harde en een zachte kant hebt. Leg de zachte kant naar boven.
17
Spuit een toef burrata op de zandkoekjes. Leg er kwartjes gekonfijte tomaat op en plakjes bellota. Werk af met een handvol sla.
1
Verwarm de oven voor tot 120 °C.
2
Emondeer de tomaten. Maak een kruis in de onderkant, giet er kokend water en leg ze dan in koud water. Pel de tomaten, snijd ze in vier en verwijder de pitten.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!

Instructies

Tartelette met burrata, gekonfijte tomaat en bellota

1
Verwarm de oven voor tot 120 °C.
2.000 g tomaten
2
Emondeer de tomaten. Maak een kruis in de onderkant, giet er kokend water en leg ze dan in koud water. Pel de tomaten, snijd ze in vier en verwijder de pitten.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
laurier, tijm, rozemarijn, olijfolie, peper, zout, 1 snuifje kristalsuiker
3
Leg de tomaten op een bakplaat met de buitenkant naar boven. Leg er laurier, tijm en rozemarijn bij. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper, zout en een snuifje suiker.
2 teentjes Look
4
Kneus de knoflook en leg de teentjes bij de tomaten.
5
Laat de tomaten 2 uur konfijten in de oven. Dit kun je gemakkelijk van tevoren doen.
6
Verwarm de oven tot 180 °C.
2 vel zand deeg
7
Kneed de vellen zanddeeg in elkaar tot een grote bal.
bloem
8
Bestuif het werkblad met bloem en rol er het deeg op uit. Het moet ongeveer dubbel zo dik zijn als de oorspronkelijke vellen.
TIPIn zanddeeg zit veel boter. Verwerk het deeg dus snel zodat de boter niet smelt.
9
Steek met een ring cirkels uit het deeg.
10
Leg de deegcirkels op een bakplaat.
11
Bak de zandbodems 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen op een rooster
200 g bellota
12
Laat de bellota op kamertemperatuur komen.
400 g burrata
13
Snijd de burrata in stukken. Doe de kaas in de blender met een likje olijfolie, peper en zout. Mix heel kort tot een gladde massa.
Advertentie
Draadloze Blender (thumbnail)Draadloze Blender
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
14
Doe het kaasmengsel in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast.
1 bosje Rucola, 0,5 bosjes platte peterselie, 0,5 bosjes basilicum, balsamicoazijn
15
Spoel de rucola, de peterselie en het basilicum. Haal de blaadjes van de peterselie en het basilicum. Meng alles tot een salade. Werk af met wat olijfolie en balsamico-azijn. Kruid met peper en zout.
16
Snijd de zandkoekjes eventueel bij met een gekarteld mes zodat je een harde en een zachte kant hebt. Leg de zachte kant naar boven.
17
Spuit een toef burrata op de zandkoekjes. Leg er kwartjes gekonfijte tomaat op en plakjes bellota. Werk af met een handvol sla.
1
Verwarm de oven voor tot 120 °C.
2
Emondeer de tomaten. Maak een kruis in de onderkant, giet er kokend water en leg ze dan in koud water. Pel de tomaten, snijd ze in vier en verwijder de pitten.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Tartelette met burrata, gekonfijte tomaat en bellota (thumbnail)Tartelette met burrata, gekonfijte tomaat en bellota
4 personen
30m
Ingrediënten
Tomaten
2.000 g
Laurier
Tijm
Rozemarijn
Olijfolie
Peper
Zout
Kristalsuiker
1 snuifje
Look
2 teentjes
Zand deeg
2 vel
Bloem
Bellota
200 g
Burrata
400 g
Rucola
1 bosje
Platte peterselie
0,5 bosjes
Basilicum
0,5 bosjes
Balsamicoazijn

Tartelette met burrata, gekonfijte tomaat en bellota

Dit is een voorgerecht voor als het wat feestelijker mag, met gekonfijte tomaten, romige burrata en fantastische bellota-ham. Iets om mee uit te pakken op een feestje!
Instructies

Tartelette met burrata, gekonfijte tomaat en bellota

1
Verwarm de oven voor tot 120 °C.
2.000 g tomaten
2
Emondeer de tomaten. Maak een kruis in de onderkant, giet er kokend water en leg ze dan in koud water. Pel de tomaten, snijd ze in vier en verwijder de pitten.
laurier, tijm, rozemarijn, olijfolie, peper, zout, 1 snuifje kristalsuiker
3
Leg de tomaten op een bakplaat met de buitenkant naar boven. Leg er laurier, tijm en rozemarijn bij. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper, zout en een snuifje suiker.
2 teentjes Look
4
Kneus de knoflook en leg de teentjes bij de tomaten.
5
Laat de tomaten 2 uur konfijten in de oven. Dit kun je gemakkelijk van tevoren doen.
6
Verwarm de oven tot 180 °C.
2 vel zand deeg
7
Kneed de vellen zanddeeg in elkaar tot een grote bal.
bloem
8
Bestuif het werkblad met bloem en rol er het deeg op uit. Het moet ongeveer dubbel zo dik zijn als de oorspronkelijke vellen.
TIPIn zanddeeg zit veel boter. Verwerk het deeg dus snel zodat de boter niet smelt.
9
Steek met een ring cirkels uit het deeg.
10
Leg de deegcirkels op een bakplaat.
11
Bak de zandbodems 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen op een rooster
200 g bellota
12
Laat de bellota op kamertemperatuur komen.
400 g burrata
13
Snijd de burrata in stukken. Doe de kaas in de blender met een likje olijfolie, peper en zout. Mix heel kort tot een gladde massa.
14
Doe het kaasmengsel in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast.
1 bosje Rucola, 0,5 bosjes platte peterselie, 0,5 bosjes basilicum, balsamicoazijn
15
Spoel de rucola, de peterselie en het basilicum. Haal de blaadjes van de peterselie en het basilicum. Meng alles tot een salade. Werk af met wat olijfolie en balsamico-azijn. Kruid met peper en zout.
16
Snijd de zandkoekjes eventueel bij met een gekarteld mes zodat je een harde en een zachte kant hebt. Leg de zachte kant naar boven.
17
Spuit een toef burrata op de zandkoekjes. Leg er kwartjes gekonfijte tomaat op en plakjes bellota. Werk af met een handvol sla.