Tulbandcake met noten, abrikozen en chocoladeganache
Tulbandcake met noten, abrikozen en chocoladeganache
Tulbandcake met noten, abrikozen en chocoladeganache
Tulbandcake met noten, abrikozen en chocoladeganache
Ingrediënten
4 personen
Eieren
200 g
Kristalsuiker
200 g
Vanillestok
1
Boter
250 g
Bloem
200 g
Zout
1 snuifje
Kaneelpoeder
1 snuifje
Notenmengeling
100 g
Gedroogde abrikozen
100 g
Room
0,1 l
Chocolade
200 g
Benodigdheden
Keukenrobot, tulbandvorm
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
200 g eieren, 200 g kristalsuiker
1
Breek de eieren in de kom van de keukenmachine en klop ze samen met de suiker tot ruban.
1 vanillestok
2
Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg de zaadjes toe aan de ruban.
200 g boter
3
Verwissel de klopper van de machine met de vlinder, voeg de zachte boter eraan toe en klop het geheel luchtig.
200 g bloem, 1 snuifje zout, 1 snuifje kaneelpoeder
4
Weeg de bloem af en voeg er een snuif zout en een snuif kaneelpoeder aan toe. Voeg de droge stoffen lepel per lepel toe aan het beslag en laat de machine nog even draaien.
100 g notenmengeling, 100 g Gedroogde abrikozen
5
Ga met een mes door de noten en snijd de abrikozen in stukjes. Houd een deel van de noten en de abrikozen apart om de cake mee af te werken. Spatel de de rest onder het beslag.
6
Vet een tulbandvorm in met wat boter en bestuif hem met bloem. Stort het cakebeslag in de vorm en schuif de vorm 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.
7
Haal de cake na de baktijd uit de oven, laat ze even afkoelen en haal ze voorzichtig uit de vorm. Zet de cake nadien op een taartrooster en laat ze helemaal afkoelen.
0,1 l Room, 50 g boter, 200 g Chocolade
8
Breng voor de ganache de room met de boter aan de kook. Snijd de chocolade fijn en doe hem in een kommetje.
9
Giet de hete room met de boter op de chocolade en laat de chocolade helemaal smelten. Giet de ganache over de cake en werk het geheel af met de fijngesneden abrikoos en noten.
200 g eieren, 200 g kristalsuiker
1
Breek de eieren in de kom van de keukenmachine en klop ze samen met de suiker tot ruban.
1 vanillestok
2
Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg de zaadjes toe aan de ruban.
200 g boter
3
Verwissel de klopper van de machine met de vlinder, voeg de zachte boter eraan toe en klop het geheel luchtig.
200 g bloem, 1 snuifje zout, 1 snuifje kaneelpoeder
4
Weeg de bloem af en voeg er een snuif zout en een snuif kaneelpoeder aan toe. Voeg de droge stoffen lepel per lepel toe aan het beslag en laat de machine nog even draaien.
100 g notenmengeling, 100 g Gedroogde abrikozen
5
Ga met een mes door de noten en snijd de abrikozen in stukjes. Houd een deel van de noten en de abrikozen apart om de cake mee af te werken. Spatel de de rest onder het beslag.
6
Vet een tulbandvorm in met wat boter en bestuif hem met bloem. Stort het cakebeslag in de vorm en schuif de vorm 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.
7
Haal de cake na de baktijd uit de oven, laat ze even afkoelen en haal ze voorzichtig uit de vorm. Zet de cake nadien op een taartrooster en laat ze helemaal afkoelen.
0,1 l Room, 50 g boter, 200 g Chocolade
8
Breng voor de ganache de room met de boter aan de kook. Snijd de chocolade fijn en doe hem in een kommetje.
9
Giet de hete room met de boter op de chocolade en laat de chocolade helemaal smelten. Giet de ganache over de cake en werk het geheel af met de fijngesneden abrikoos en noten.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Eieren
200 g
Kristalsuiker
200 g
Vanillestok
1
Boter
250 g
Bloem
200 g
Zout
1 snuifje
Kaneelpoeder
1 snuifje
Notenmengeling
100 g
Gedroogde abrikozen
100 g
Room
0,1 l
Chocolade
200 g
Tulbandcake met noten, abrikozen en chocoladeganache
De ideale cake voor bij de koffieklets vind je bij Dagelijkse kost. Een prima vier vierdencake met noten en abrikozen, ondergedompeld in een laagje chocoladeganache.Instructies
200 g eieren, 200 g kristalsuiker
1
Breek de eieren in de kom van de keukenmachine en klop ze samen met de suiker tot ruban.
1 vanillestok
2
Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg de zaadjes toe aan de ruban.
200 g boter
3
Verwissel de klopper van de machine met de vlinder, voeg de zachte boter eraan toe en klop het geheel luchtig.
200 g bloem, 1 snuifje zout, 1 snuifje kaneelpoeder
4
Weeg de bloem af en voeg er een snuif zout en een snuif kaneelpoeder aan toe. Voeg de droge stoffen lepel per lepel toe aan het beslag en laat de machine nog even draaien.
100 g notenmengeling, 100 g Gedroogde abrikozen
5
Ga met een mes door de noten en snijd de abrikozen in stukjes. Houd een deel van de noten en de abrikozen apart om de cake mee af te werken. Spatel de de rest onder het beslag.
6
Vet een tulbandvorm in met wat boter en bestuif hem met bloem. Stort het cakebeslag in de vorm en schuif de vorm 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.
7
Haal de cake na de baktijd uit de oven, laat ze even afkoelen en haal ze voorzichtig uit de vorm. Zet de cake nadien op een taartrooster en laat ze helemaal afkoelen.
0,1 l Room, 50 g boter, 200 g Chocolade
8
Breng voor de ganache de room met de boter aan de kook. Snijd de chocolade fijn en doe hem in een kommetje.
9
Giet de hete room met de boter op de chocolade en laat de chocolade helemaal smelten. Giet de ganache over de cake en werk het geheel af met de fijngesneden abrikoos en noten.