dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Verse frietjes bakken (thumbnail)Verse frietjes bakken

Verse frietjes bakken

50m
2
-
3.2K
Recepten

Verse frietjes bakken

Frieten bakken volgens de regels van de kunst.
Verse frietjes bakken (thumbnail)Verse frietjes bakken

Verse frietjes bakken

50m
2
-
3.2K
Recepten

Verse frietjes bakken

Frieten bakken volgens de regels van de kunst.
Type gerechtBasisbereiding
Totale tijd50m
Ingrediënten2
Beoordeling-
Aantal likes3.2K

Ingrediënten

4 personen
Aardappelen
800 g
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Verse frietjes bakken

800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en snij ze met de hand in gelijkvormige frieten. Ze hoeven niet dun te zijn: een ideale Belgische friet is 13 millimeter breed.
TIPWas de frieten niet, want dan spoel je het zetmeel eraf.
2
Verhit het frietvet tot 140 °C.
3
Bak de frieten een eerste keer, maar laat ze nog niet kleuren. Zo pocheer je de aardappelstukjes. Laat de frieten uitlekken en goed afkoelen in een schaal met een vel keukenpapier. Verhit het frietvet vervolgens tot 180 °C.
4
Bak de koude frieten nu goudbruin en knapperig.
zout
5
Giet de frieten opnieuw in een schaal met keukenpapier, zodat ze kunnen uitlekken. Strooi er naar smaak wat zout over.
1
Schil de aardappelen en snij ze met de hand in gelijkvormige frieten. Ze hoeven niet dun te zijn: een ideale Belgische friet is 13 millimeter breed.
2
Verhit het frietvet tot 140 °C.

Instructies

Verse frietjes bakken

800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en snij ze met de hand in gelijkvormige frieten. Ze hoeven niet dun te zijn: een ideale Belgische friet is 13 millimeter breed.
TIPWas de frieten niet, want dan spoel je het zetmeel eraf.
2
Verhit het frietvet tot 140 °C.
3
Bak de frieten een eerste keer, maar laat ze nog niet kleuren. Zo pocheer je de aardappelstukjes. Laat de frieten uitlekken en goed afkoelen in een schaal met een vel keukenpapier. Verhit het frietvet vervolgens tot 180 °C.
4
Bak de koude frieten nu goudbruin en knapperig.
zout
5
Giet de frieten opnieuw in een schaal met keukenpapier, zodat ze kunnen uitlekken. Strooi er naar smaak wat zout over.
1
Schil de aardappelen en snij ze met de hand in gelijkvormige frieten. Ze hoeven niet dun te zijn: een ideale Belgische friet is 13 millimeter breed.
2
Verhit het frietvet tot 140 °C.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Verse frietjes bakken (thumbnail)Verse frietjes bakken
4 personen
50m
Ingrediënten
Aardappelen
800 g
Zout

Verse frietjes bakken

Frieten bakken volgens de regels van de kunst.
Instructies

Verse frietjes bakken

800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en snij ze met de hand in gelijkvormige frieten. Ze hoeven niet dun te zijn: een ideale Belgische friet is 13 millimeter breed.
TIPWas de frieten niet, want dan spoel je het zetmeel eraf.
2
Verhit het frietvet tot 140 °C.
3
Bak de frieten een eerste keer, maar laat ze nog niet kleuren. Zo pocheer je de aardappelstukjes. Laat de frieten uitlekken en goed afkoelen in een schaal met een vel keukenpapier. Verhit het frietvet vervolgens tot 180 °C.
4
Bak de koude frieten nu goudbruin en knapperig.
zout
5
Giet de frieten opnieuw in een schaal met keukenpapier, zodat ze kunnen uitlekken. Strooi er naar smaak wat zout over.