Verse frietjes bakken
Verse frietjes bakken
Verse frietjes bakken
Verse frietjes bakken
Ingrediënten
4 personen
Aardappelen
800 g
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Verse frietjes bakken
800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en snij ze met de hand in gelijkvormige frieten. Ze hoeven niet dun te zijn: een ideale Belgische friet is 13 millimeter breed.
TIPWas de frieten niet, want dan spoel je het zetmeel eraf.
2
Verhit het frietvet tot 140 °C.
3
Bak de frieten een eerste keer, maar laat ze nog niet kleuren. Zo pocheer je de aardappelstukjes. Laat de frieten uitlekken en goed afkoelen in een schaal met een vel keukenpapier. Verhit het frietvet vervolgens tot 180 °C.
4
Bak de koude frieten nu goudbruin en knapperig.
zout
5
Giet de frieten opnieuw in een schaal met keukenpapier, zodat ze kunnen uitlekken. Strooi er naar smaak wat zout over.
Verse frietjes bakken
800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en snij ze met de hand in gelijkvormige frieten. Ze hoeven niet dun te zijn: een ideale Belgische friet is 13 millimeter breed.
TIPWas de frieten niet, want dan spoel je het zetmeel eraf.
2
Verhit het frietvet tot 140 °C.
3
Bak de frieten een eerste keer, maar laat ze nog niet kleuren. Zo pocheer je de aardappelstukjes. Laat de frieten uitlekken en goed afkoelen in een schaal met een vel keukenpapier. Verhit het frietvet vervolgens tot 180 °C.
4
Bak de koude frieten nu goudbruin en knapperig.
zout
5
Giet de frieten opnieuw in een schaal met keukenpapier, zodat ze kunnen uitlekken. Strooi er naar smaak wat zout over.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Aardappelen
800 g
Zout
Verse frietjes bakken
Frieten bakken volgens de regels van de kunst.Instructies
Verse frietjes bakken
800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en snij ze met de hand in gelijkvormige frieten. Ze hoeven niet dun te zijn: een ideale Belgische friet is 13 millimeter breed.
TIPWas de frieten niet, want dan spoel je het zetmeel eraf.
2
Verhit het frietvet tot 140 °C.
3
Bak de frieten een eerste keer, maar laat ze nog niet kleuren. Zo pocheer je de aardappelstukjes. Laat de frieten uitlekken en goed afkoelen in een schaal met een vel keukenpapier. Verhit het frietvet vervolgens tot 180 °C.
4
Bak de koude frieten nu goudbruin en knapperig.
zout
5
Giet de frieten opnieuw in een schaal met keukenpapier, zodat ze kunnen uitlekken. Strooi er naar smaak wat zout over.