dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Toast van blauwe kaas, notensalade en confituur van ui (thumbnail)Toast van blauwe kaas, notensalade en confituur van ui

Toast van blauwe kaas, notensalade en confituur van ui

1m
20
-
2.6K
Recepten

Toast van blauwe kaas, notensalade en confituur van ui

België is een klein land, maar kan trots zijn op een hele waaier uitstekende streekproducten. De lichtgeaderde blauwe kaas van de Walhoeve uit Beauvoorde bijvoorbeeld, is zo’n product.Jeroen serveert de kaas op een dikke toast met zelfgemaakte uienconfituur en een frisse salade. Echt een guut recept!
Toast van blauwe kaas, notensalade en confituur van ui (thumbnail)Toast van blauwe kaas, notensalade en confituur van ui

Toast van blauwe kaas, notensalade en confituur van ui

1m
20
-
2.6K
Recepten

Toast van blauwe kaas, notensalade en confituur van ui

België is een klein land, maar kan trots zijn op een hele waaier uitstekende streekproducten. De lichtgeaderde blauwe kaas van de Walhoeve uit Beauvoorde bijvoorbeeld, is zo’n product.Jeroen serveert de kaas op een dikke toast met zelfgemaakte uienconfituur en een frisse salade. Echt een guut recept!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1m
Ingrediënten20
Beoordeling-
Aantal likes2.6K

Ingrediënten

4 personen
Uien
3
Honing
3 el
Bruine suiker
2 el
Porto
0,2 l
Frambozenazijn
1 scheutje
Frambozenazijn
2 el
Boter
Steranijs
1
Vijfkruidenmengeling
2 tl
Laurier
2 blaadje
Tijm
Notenmengeling
100 g
Rucola
1 bosje
Mosterdblad
20 g
Mosterd
1 el
Olijfolie
Notenolie
1 el
Peper
Zout
Bruin brood
1
Blauwe kaas
200 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De uienconfituur

3 uien, 2 el honing, 2 el bruine suiker, 0,2 l porto, 1 scheutje frambozenazijn, boter, 1 Steranijs, 2 tl vijfkruidenmengeling, 2 blaadje laurier, tijm
1
Pel en halveer de uien. Snijd ze in dunne halve ringen.
2
Smelt een klontje boter in een pan en stoof de uien aan zonder ze te kleuren.
3
Kruid de uien met steranijs en vijfkruidenmengeling. Doe er honing en bruine suiker bij en blus met port. Voeg er ten slotte laurier, tijm en scheutje frambozenazijn aan toe en laat op een zacht vuur sudderen.
4
Laat de uien helemaal zacht worden. Breng eventueel op smaak met een klein scheutje frambozenazijn.
5
Doe de confituur in potten en laat afkoelen.

De notensalade

100 g notenmengeling, 1 bosje Rucola, 20 g mosterdblad, 1 el honing, 1 el mosterd, olijfolie, 1 el notenolie, 2 el frambozenazijn, peper, zout
6
Maak een dressing van honing, mosterd, een klein beetje notenolie, frambozenazijn en olijfolie. Kruid met peper en zout.
TIPLet op met notenolie. Als je er te veel van gebruikt, gaat de dressing ‘muf’ smaken.
7
Hak de notenmengeling fijner en rooster ze in een pan zonder vetstof.
8
Spoel de rucola en de mosterdblaadjes en laat ze uitlekken.

Afwerken en serveren

1 bruin brood, olijfolie, 200 g blauwe kaas
9
Verwarm de ovengrill.
10
Snijd dikke sneden van het brood.
11
Wrijf de sneden brood in met wat olijfolie en rooster ze onder de grill.
12
Meng de sla met de vinaigrette en de geroosterde noten. Breng op smaak met peper en zout.
13
Snijd de blauwe kaas in plakjes.
14
Beleg de toast met uienconfituur, sla en stukjes blauwe kaas. Strooi er nog wat noten over.
1
Pel en halveer de uien. Snijd ze in dunne halve ringen.
2
Smelt een klontje boter in een pan en stoof de uien aan zonder ze te kleuren.

Instructies

De uienconfituur

3 uien, 2 el honing, 2 el bruine suiker, 0,2 l porto, 1 scheutje frambozenazijn, boter, 1 Steranijs, 2 tl vijfkruidenmengeling, 2 blaadje laurier, tijm
1
Pel en halveer de uien. Snijd ze in dunne halve ringen.
2
Smelt een klontje boter in een pan en stoof de uien aan zonder ze te kleuren.
3
Kruid de uien met steranijs en vijfkruidenmengeling. Doe er honing en bruine suiker bij en blus met port. Voeg er ten slotte laurier, tijm en scheutje frambozenazijn aan toe en laat op een zacht vuur sudderen.
4
Laat de uien helemaal zacht worden. Breng eventueel op smaak met een klein scheutje frambozenazijn.
5
Doe de confituur in potten en laat afkoelen.

De notensalade

100 g notenmengeling, 1 bosje Rucola, 20 g mosterdblad, 1 el honing, 1 el mosterd, olijfolie, 1 el notenolie, 2 el frambozenazijn, peper, zout
6
Maak een dressing van honing, mosterd, een klein beetje notenolie, frambozenazijn en olijfolie. Kruid met peper en zout.
TIPLet op met notenolie. Als je er te veel van gebruikt, gaat de dressing ‘muf’ smaken.
7
Hak de notenmengeling fijner en rooster ze in een pan zonder vetstof.
8
Spoel de rucola en de mosterdblaadjes en laat ze uitlekken.

Afwerken en serveren

1 bruin brood, olijfolie, 200 g blauwe kaas
9
Verwarm de ovengrill.
10
Snijd dikke sneden van het brood.
11
Wrijf de sneden brood in met wat olijfolie en rooster ze onder de grill.
12
Meng de sla met de vinaigrette en de geroosterde noten. Breng op smaak met peper en zout.
13
Snijd de blauwe kaas in plakjes.
14
Beleg de toast met uienconfituur, sla en stukjes blauwe kaas. Strooi er nog wat noten over.
1
Pel en halveer de uien. Snijd ze in dunne halve ringen.
2
Smelt een klontje boter in een pan en stoof de uien aan zonder ze te kleuren.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Toast van blauwe kaas, notensalade en confituur van ui (thumbnail)Toast van blauwe kaas, notensalade en confituur van ui
4 personen
1m
Ingrediënten
Uien
3
Honing
3 el
Bruine suiker
2 el
Porto
0,2 l
Frambozenazijn
1 scheutje
Frambozenazijn
2 el
Boter
Steranijs
1
Vijfkruidenmengeling
2 tl
Laurier
2 blaadje
Tijm
Notenmengeling
100 g
Rucola
1 bosje
Mosterdblad
20 g
Mosterd
1 el
Olijfolie
Notenolie
1 el
Peper
Zout
Bruin brood
1
Blauwe kaas
200 g

Toast van blauwe kaas, notensalade en confituur van ui

België is een klein land, maar kan trots zijn op een hele waaier uitstekende streekproducten. De lichtgeaderde blauwe kaas van de Walhoeve uit Beauvoorde bijvoorbeeld, is zo’n product.Jeroen serveert de kaas op een dikke toast met zelfgemaakte uienconfituur en een frisse salade. Echt een guut recept!
Instructies

De uienconfituur

3 uien, 2 el honing, 2 el bruine suiker, 0,2 l porto, 1 scheutje frambozenazijn, boter, 1 Steranijs, 2 tl vijfkruidenmengeling, 2 blaadje laurier, tijm
1
Pel en halveer de uien. Snijd ze in dunne halve ringen.
2
Smelt een klontje boter in een pan en stoof de uien aan zonder ze te kleuren.
3
Kruid de uien met steranijs en vijfkruidenmengeling. Doe er honing en bruine suiker bij en blus met port. Voeg er ten slotte laurier, tijm en scheutje frambozenazijn aan toe en laat op een zacht vuur sudderen.
4
Laat de uien helemaal zacht worden. Breng eventueel op smaak met een klein scheutje frambozenazijn.
5
Doe de confituur in potten en laat afkoelen.

De notensalade

100 g notenmengeling, 1 bosje Rucola, 20 g mosterdblad, 1 el honing, 1 el mosterd, olijfolie, 1 el notenolie, 2 el frambozenazijn, peper, zout
6
Maak een dressing van honing, mosterd, een klein beetje notenolie, frambozenazijn en olijfolie. Kruid met peper en zout.
TIPLet op met notenolie. Als je er te veel van gebruikt, gaat de dressing ‘muf’ smaken.
7
Hak de notenmengeling fijner en rooster ze in een pan zonder vetstof.
8
Spoel de rucola en de mosterdblaadjes en laat ze uitlekken.

Afwerken en serveren

1 bruin brood, olijfolie, 200 g blauwe kaas
9
Verwarm de ovengrill.
10
Snijd dikke sneden van het brood.
11
Wrijf de sneden brood in met wat olijfolie en rooster ze onder de grill.
12
Meng de sla met de vinaigrette en de geroosterde noten. Breng op smaak met peper en zout.
13
Snijd de blauwe kaas in plakjes.
14
Beleg de toast met uienconfituur, sla en stukjes blauwe kaas. Strooi er nog wat noten over.