Gnocchi met boerenkool, courgette en tomatensaus
Gnocchi met boerenkool, courgette en tomatensaus
Gnocchi met boerenkool, courgette en tomatensaus
Gnocchi met boerenkool, courgette en tomatensaus
Ingrediënten
4 personen
Boerenkool
1
Olijfolie
3 scheutjes
Sjalotten
1
Chilipeper
0,5
Look
1 teentje
Zongedroogde tomaten
1 potje
Tomatenpuree
2 el
Witte wijn
0,2 l
Tomatenblokjes
1 blik
Mascarpone
250 g
Gnocchi
500 g
Boter
1 klontje
Courgette
1
Gedroogde oregano
1 snuifje
Paprikapoeder
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Mozzarella
150 g
Benodigdheden
Blender, blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 boerenkool
1
Breng een pot gezouten water aan de kook. Kuis en was de boerenkool en scheur de bladeren in stukken. Kook de bladeren van de boerenkool zacht. Dat mag redelijk lang zijn, als je het maar kort kookt dan blijven de bladeren vrij stug en vezelig.
1 scheutje olijfolie, 1 Sjalotten, 0,5 chilipeper, 1 teentje Look
2
Laat wat olie heet worden in een pot. Pel de sjalot en een teentje look, snijd ze grof en stoof ze met de fijngesneden chilipeper aan in de olie.
1 potje Zongedroogde tomaten, 2 el Tomatenpuree, 0,2 l witte wijn, 1 blik Tomatenblokjes
3
Giet de zongedroogde tomaten door een zeef en voeg ze toe aan de sjalotten, de look en de chilipeper. Schep er de tomatenpuree bij en laat even meebakken. Blus met de witte wijn en breng aan de kook. Voeg er tot slot nog een blikje tomatenblokjes toe aan de saus.
250 g mascarpone
4
Haal de boerenkool uit het water en hou even apart in een zeef. Eens de tomatensaus een zeker kookpunt bereikt heeft, doe je er de mascarpone bij.
500 g gnocchi, 1 scheutje olijfolie, 1 klontje boter
5
Kook de gnocchi gaar in hetzelfde water als de boerenkool. Zet een grote pan op het vuur met een goede scheut olijfolie. Schep de gnocchi uit het water wanneer ze komen bovendrijven en bak ze in de pan met de olijfolie en een klontje boter. Pel en plet de look en voeg hem toe aan de gnocchi. Stoof de boerenkool kort mee aan bij de gnocchi en kruid met peper, zout. Doe de gnocchi en boerenkool in een ovenschaal.
1 scheutje olijfolie, 1 courgette, 1 snuifje gedroogde oregano
6
Snijd de courgette in grote stukken. Laat een nieuwe scheut olijfolie heet worden en stoof er de courgette in aan. Kruid met peper, zout en wat oregano. Doe de courgette in de ovenschaal als ze gaar zijn.
1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje cayennepeper, 150 g Mozzarella
7
Mix de tomatensaus in de blender. Kruid nog bij indien nodig met cayennepeper of paprikapoeder. Doe de tomatensaus ook in de ovenschaal. Bestrooi het geheel met de gemalen mozzarella. Zet de ovenschaal een kwartiertje in een oven van 175°.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1
Breng een pot gezouten water aan de kook. Kuis en was de boerenkool en scheur de bladeren in stukken. Kook de bladeren van de boerenkool zacht. Dat mag redelijk lang zijn, als je het maar kort kookt dan blijven de bladeren vrij stug en vezelig.
2
Laat wat olie heet worden in een pot. Pel de sjalot en een teentje look, snijd ze grof en stoof ze met de fijngesneden chilipeper aan in de olie.
1 boerenkool
1
Breng een pot gezouten water aan de kook. Kuis en was de boerenkool en scheur de bladeren in stukken. Kook de bladeren van de boerenkool zacht. Dat mag redelijk lang zijn, als je het maar kort kookt dan blijven de bladeren vrij stug en vezelig.
1 scheutje olijfolie, 1 Sjalotten, 0,5 chilipeper, 1 teentje Look
2
Laat wat olie heet worden in een pot. Pel de sjalot en een teentje look, snijd ze grof en stoof ze met de fijngesneden chilipeper aan in de olie.
1 potje Zongedroogde tomaten, 2 el Tomatenpuree, 0,2 l witte wijn, 1 blik Tomatenblokjes
3
Giet de zongedroogde tomaten door een zeef en voeg ze toe aan de sjalotten, de look en de chilipeper. Schep er de tomatenpuree bij en laat even meebakken. Blus met de witte wijn en breng aan de kook. Voeg er tot slot nog een blikje tomatenblokjes toe aan de saus.
250 g mascarpone
4
Haal de boerenkool uit het water en hou even apart in een zeef. Eens de tomatensaus een zeker kookpunt bereikt heeft, doe je er de mascarpone bij.
500 g gnocchi, 1 scheutje olijfolie, 1 klontje boter
5
Kook de gnocchi gaar in hetzelfde water als de boerenkool. Zet een grote pan op het vuur met een goede scheut olijfolie. Schep de gnocchi uit het water wanneer ze komen bovendrijven en bak ze in de pan met de olijfolie en een klontje boter. Pel en plet de look en voeg hem toe aan de gnocchi. Stoof de boerenkool kort mee aan bij de gnocchi en kruid met peper, zout. Doe de gnocchi en boerenkool in een ovenschaal.
1 scheutje olijfolie, 1 courgette, 1 snuifje gedroogde oregano
6
Snijd de courgette in grote stukken. Laat een nieuwe scheut olijfolie heet worden en stoof er de courgette in aan. Kruid met peper, zout en wat oregano. Doe de courgette in de ovenschaal als ze gaar zijn.
1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje cayennepeper, 150 g Mozzarella
7
Mix de tomatensaus in de blender. Kruid nog bij indien nodig met cayennepeper of paprikapoeder. Doe de tomatensaus ook in de ovenschaal. Bestrooi het geheel met de gemalen mozzarella. Zet de ovenschaal een kwartiertje in een oven van 175°.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1
Breng een pot gezouten water aan de kook. Kuis en was de boerenkool en scheur de bladeren in stukken. Kook de bladeren van de boerenkool zacht. Dat mag redelijk lang zijn, als je het maar kort kookt dan blijven de bladeren vrij stug en vezelig.
2
Laat wat olie heet worden in een pot. Pel de sjalot en een teentje look, snijd ze grof en stoof ze met de fijngesneden chilipeper aan in de olie.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Boerenkool
1
Olijfolie
3 scheutjes
Sjalotten
1
Chilipeper
0,5
Look
1 teentje
Zongedroogde tomaten
1 potje
Tomatenpuree
2 el
Witte wijn
0,2 l
Tomatenblokjes
1 blik
Mascarpone
250 g
Gnocchi
500 g
Boter
1 klontje
Courgette
1
Gedroogde oregano
1 snuifje
Paprikapoeder
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Mozzarella
150 g
Gnocchi met boerenkool, courgette en tomatensaus
Vandaag een herfstig en vegetarisch gerechtje op het menu. Jeroen maakt een ovenschotel met gnocchi, boerenkool, courgette en tomatensaus. Heerlijk op een druilerige herfstavond.Instructies
1 boerenkool
1
Breng een pot gezouten water aan de kook. Kuis en was de boerenkool en scheur de bladeren in stukken. Kook de bladeren van de boerenkool zacht. Dat mag redelijk lang zijn, als je het maar kort kookt dan blijven de bladeren vrij stug en vezelig.
1 scheutje olijfolie, 1 Sjalotten, 0,5 chilipeper, 1 teentje Look
2
Laat wat olie heet worden in een pot. Pel de sjalot en een teentje look, snijd ze grof en stoof ze met de fijngesneden chilipeper aan in de olie.
1 potje Zongedroogde tomaten, 2 el Tomatenpuree, 0,2 l witte wijn, 1 blik Tomatenblokjes
3
Giet de zongedroogde tomaten door een zeef en voeg ze toe aan de sjalotten, de look en de chilipeper. Schep er de tomatenpuree bij en laat even meebakken. Blus met de witte wijn en breng aan de kook. Voeg er tot slot nog een blikje tomatenblokjes toe aan de saus.
250 g mascarpone
4
Haal de boerenkool uit het water en hou even apart in een zeef. Eens de tomatensaus een zeker kookpunt bereikt heeft, doe je er de mascarpone bij.
500 g gnocchi, 1 scheutje olijfolie, 1 klontje boter
5
Kook de gnocchi gaar in hetzelfde water als de boerenkool. Zet een grote pan op het vuur met een goede scheut olijfolie. Schep de gnocchi uit het water wanneer ze komen bovendrijven en bak ze in de pan met de olijfolie en een klontje boter. Pel en plet de look en voeg hem toe aan de gnocchi. Stoof de boerenkool kort mee aan bij de gnocchi en kruid met peper, zout. Doe de gnocchi en boerenkool in een ovenschaal.
1 scheutje olijfolie, 1 courgette, 1 snuifje gedroogde oregano
6
Snijd de courgette in grote stukken. Laat een nieuwe scheut olijfolie heet worden en stoof er de courgette in aan. Kruid met peper, zout en wat oregano. Doe de courgette in de ovenschaal als ze gaar zijn.
1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje cayennepeper, 150 g Mozzarella
7
Mix de tomatensaus in de blender. Kruid nog bij indien nodig met cayennepeper of paprikapoeder. Doe de tomatensaus ook in de ovenschaal. Bestrooi het geheel met de gemalen mozzarella. Zet de ovenschaal een kwartiertje in een oven van 175°.