Tong in madeirasaus

Tong in madeirasaus

6u
18
-
383
Recepten

Tong in madeirasaus

Madeirasaus dankt haar naam aan Madera, de typsiche wijn uit Portugal die in dit gerecht gebruikt wordt. Deze wijn is de basis van een lekkere saus en dus ook van de klassieker, tong in madeirasaus.
Tong in madeirasaus

Tong in madeirasaus

6u
18
-
383
Recepten

Tong in madeirasaus

Madeirasaus dankt haar naam aan Madera, de typsiche wijn uit Portugal die in dit gerecht gebruikt wordt. Deze wijn is de basis van een lekkere saus en dus ook van de klassieker, tong in madeirasaus.
Totale tijd6u
Ingrediënten18
Beoordeling-
Aantal likes383

Ingrediënten

4 personen
Bloem
3 el
AH Tarwebloem
AH TarwebloemAltijd prijsfavoriet bij Albert Heijn
Kalfsgehakt
300 g
Kalfsstong
1
Champignons
250 g
Prei
1
Selder
2
Wortel
1
Ui
1
Water
2 l
Madeirawijn
100 ml
Boter
50 g
Tomatenpuree
4 el
Kalfsfond
500 ml
Peper
Zout
LaurierKruidentuiltje
2
TijmKruidentuiltje
2 takjes
PeterselieKruidentuiltje
4
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Bereiding

1 kalfsstong, zout
1
Laat de tong 3 uur weken in gezouten water. Ververs het water halverwege.
1 prei, 2 selder, 1 Wortel, 1 ui
2
Snijd de prei, selder, wortel en ui grof.
2 l Water
3
Breng gezouten water aan de kook. Leg de kalfstong erin en laat 5 minuten koken. Giet het water af en overgiet de tong opnieuw met kokend water.
2 laurier (Kruidentuiltje), 2 takjes tijm (Kruidentuiltje), 4 peterselie (Kruidentuiltje)
4
Voeg de grof gesneden prei, selder, wortel en ui toe, samen met het kruidentuiltje. Laat alles 2,5 uur zachtjes pruttelen. Pel de tong terwijl ze nog warm is en maak ze schoon.
300 g kalfsgehakt
5
Rol balletjes van het kalfsgehakt en pocheer ze in gezouten water.
250 g champignons, 50 g boter, 3 el bloem
6
Snijd de champignons in plakjes. Smelt een klont boter in een pan. Voeg de bloem toe en roer goed door.
500 ml kalfsfond, 100 ml madeirawijn, 4 el Tomatenpuree
7
Blus met de kalfsfond en een scheut Madeirawijn. Roer de tomatenpuree erdoor tot een gladde saus.
peper, zout
8
Doe de champignons en gehaktballetjes erbij. Kruid met peper en zout naar smaak.
9
Snijd de tong in plakjes van een halve centimeter. Serveer meteen met de warme saus.
10
Lekker met een portie smeuïge puree.
1
Laat de tong 3 uur weken in gezouten water. Ververs het water halverwege.
2
Snijd de prei, selder, wortel en ui grof.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!


Instructies

Bereiding

1 kalfsstong, zout
1
Laat de tong 3 uur weken in gezouten water. Ververs het water halverwege.
1 prei, 2 selder, 1 Wortel, 1 ui
2
Snijd de prei, selder, wortel en ui grof.
2 l Water
3
Breng gezouten water aan de kook. Leg de kalfstong erin en laat 5 minuten koken. Giet het water af en overgiet de tong opnieuw met kokend water.
2 laurier (Kruidentuiltje), 2 takjes tijm (Kruidentuiltje), 4 peterselie (Kruidentuiltje)
4
Voeg de grof gesneden prei, selder, wortel en ui toe, samen met het kruidentuiltje. Laat alles 2,5 uur zachtjes pruttelen. Pel de tong terwijl ze nog warm is en maak ze schoon.
300 g kalfsgehakt
5
Rol balletjes van het kalfsgehakt en pocheer ze in gezouten water.
250 g champignons, 50 g boter, 3 el bloem
6
Snijd de champignons in plakjes. Smelt een klont boter in een pan. Voeg de bloem toe en roer goed door.
500 ml kalfsfond, 100 ml madeirawijn, 4 el Tomatenpuree
7
Blus met de kalfsfond en een scheut Madeirawijn. Roer de tomatenpuree erdoor tot een gladde saus.
peper, zout
8
Doe de champignons en gehaktballetjes erbij. Kruid met peper en zout naar smaak.
9
Snijd de tong in plakjes van een halve centimeter. Serveer meteen met de warme saus.
10
Lekker met een portie smeuïge puree.
1
Laat de tong 3 uur weken in gezouten water. Ververs het water halverwege.
2
Snijd de prei, selder, wortel en ui grof.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden