Salade van handgerolde couscous, tomaat, bresaola en aioli
Salade van handgerolde couscous, tomaat, bresaola en aioli
Salade van handgerolde couscous, tomaat, bresaola en aioli
Salade van handgerolde couscous, tomaat, bresaola en aioli
Ingrediënten
4 personen
Couscous
150 g
Kurkuma
1 snuifje
Tijm
Laurier
1 blaadje
Sjalotten
2
Witte wijnazijn
1 een flinke scheut
Tomaten
5
Saladekruiden van dagelijkse kost
1 snuifje
Amandelschilfers
100 g
wit brood
100 g
Melk
0,15 l
Eierdooiers
2
Look
1 teentje
Mosterd
1 el
Currypoeder
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Dragonazijn
1 scheutje
Slaolie
0,2 l
Roodlof
0,5
Dragon
Platte peterselie
Bresaola
200 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
150 g couscous, 1 snuifje kurkuma, tijm, 1 blaadje laurier
1
Breng een pot gezouten water met wat kurkuma, tijm en laurier aan de kook en kook de couscous in 10 minuten gaar. Giet de gare couscous nadien af en spoel hem onder koud water.
2 Sjalotten, 1 een flinke scheut Witte wijnazijn
2
Pel de sjalot, snijd ze in halve ringen en doe ze met een flinke scheut azijn in een kom. Laat ze even marineren.
5 tomaten, 1 snuifje saladekruiden van Dagelijkse kost
3
Snijd de tomaten in willekeurige stukken en voeg ze toe aan de sjalotten. Kruid de tomaten met peper en zout, voeg er een goede scheut olijfolie aan toe en meng alles goed onder elkaar. Kruid de tomatensla met een flinke snuif saladekruiden.
100 g amandelschilfers
4
Zet een pan op het vuur met een scheutje olie en rooster de amandelschilfers goudbruin.
100 g wit brood, 0,15 l melk, 2 eierdooiers, 1 teentje Look, 1 el mosterd, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje cayennepeper, 1 scheutje dragonazijn, 0,2 l slaolie
5
Snijd het witte brood in blokjes en doe ze met de melk in een maatbeker en plet met een vork. Voeg de dooiers eraan toe. Pel de look en voeg hem toe aan het brood met de dooiers en de melk. Voeg de mosterd, een snuif currypoeder, wat zout, een snuifje cayennpeper en een scheut dragonazijn toe. Schep ¾ van de amandelschilfers erbij en zet de mixer erin. Voeg de olie er in een straaltje bij, tot je een gebonden aïoli hebt.
6
Haal de laurier en de tijm uit de gare couscous. Schep de couscous bij de tomaten en meng alles onder elkaar.
0,5 Roodlof, dragon, platte peterselie, 200 g bresaola
7
Snijd de radicchio in repen en schep alles op een grote schaal. Druppel er wat olijfolie over. Snijd wat dragon en wat platte peterselie grof en meng de kruiden onder de tomatensla. Schep de tomatensla met de couscous over de radicchio en werk de salade af met plakjes Bresaola, amandelaïoli en de rest van de amandelschilfers.
150 g couscous, 1 snuifje kurkuma, tijm, 1 blaadje laurier
1
Breng een pot gezouten water met wat kurkuma, tijm en laurier aan de kook en kook de couscous in 10 minuten gaar. Giet de gare couscous nadien af en spoel hem onder koud water.
2 Sjalotten, 1 een flinke scheut Witte wijnazijn
2
Pel de sjalot, snijd ze in halve ringen en doe ze met een flinke scheut azijn in een kom. Laat ze even marineren.
5 tomaten, 1 snuifje saladekruiden van Dagelijkse kost
3
Snijd de tomaten in willekeurige stukken en voeg ze toe aan de sjalotten. Kruid de tomaten met peper en zout, voeg er een goede scheut olijfolie aan toe en meng alles goed onder elkaar. Kruid de tomatensla met een flinke snuif saladekruiden.
100 g amandelschilfers
4
Zet een pan op het vuur met een scheutje olie en rooster de amandelschilfers goudbruin.
100 g wit brood, 0,15 l melk, 2 eierdooiers, 1 teentje Look, 1 el mosterd, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje cayennepeper, 1 scheutje dragonazijn, 0,2 l slaolie
5
Snijd het witte brood in blokjes en doe ze met de melk in een maatbeker en plet met een vork. Voeg de dooiers eraan toe. Pel de look en voeg hem toe aan het brood met de dooiers en de melk. Voeg de mosterd, een snuif currypoeder, wat zout, een snuifje cayennpeper en een scheut dragonazijn toe. Schep ¾ van de amandelschilfers erbij en zet de mixer erin. Voeg de olie er in een straaltje bij, tot je een gebonden aïoli hebt.
6
Haal de laurier en de tijm uit de gare couscous. Schep de couscous bij de tomaten en meng alles onder elkaar.
0,5 Roodlof, dragon, platte peterselie, 200 g bresaola
7
Snijd de radicchio in repen en schep alles op een grote schaal. Druppel er wat olijfolie over. Snijd wat dragon en wat platte peterselie grof en meng de kruiden onder de tomatensla. Schep de tomatensla met de couscous over de radicchio en werk de salade af met plakjes Bresaola, amandelaïoli en de rest van de amandelschilfers.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Couscous
150 g
Kurkuma
1 snuifje
Tijm
Laurier
1 blaadje
Sjalotten
2
Witte wijnazijn
1 een flinke scheut
Tomaten
5
Saladekruiden van dagelijkse kost
1 snuifje
Amandelschilfers
100 g
wit brood
100 g
Melk
0,15 l
Eierdooiers
2
Look
1 teentje
Mosterd
1 el
Currypoeder
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Dragonazijn
1 scheutje
Slaolie
0,2 l
Roodlof
0,5
Dragon
Platte peterselie
Bresaola
200 g
Salade van handgerolde couscous, tomaat, bresaola en aioli
Jeroen maakt met dit recept een prachtige maaltijdsalade boordevol zomerse smaken: lekkere rijpe tomatensoorten, een lichte aioli met amandelen en dun gesneden plakjes gedroogd en gezouten rundvlees uit Italië. Delizioso!Instructies
150 g couscous, 1 snuifje kurkuma, tijm, 1 blaadje laurier
1
Breng een pot gezouten water met wat kurkuma, tijm en laurier aan de kook en kook de couscous in 10 minuten gaar. Giet de gare couscous nadien af en spoel hem onder koud water.
2 Sjalotten, 1 een flinke scheut Witte wijnazijn
2
Pel de sjalot, snijd ze in halve ringen en doe ze met een flinke scheut azijn in een kom. Laat ze even marineren.
5 tomaten, 1 snuifje saladekruiden van Dagelijkse kost
3
Snijd de tomaten in willekeurige stukken en voeg ze toe aan de sjalotten. Kruid de tomaten met peper en zout, voeg er een goede scheut olijfolie aan toe en meng alles goed onder elkaar. Kruid de tomatensla met een flinke snuif saladekruiden.
100 g amandelschilfers
4
Zet een pan op het vuur met een scheutje olie en rooster de amandelschilfers goudbruin.
100 g wit brood, 0,15 l melk, 2 eierdooiers, 1 teentje Look, 1 el mosterd, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje cayennepeper, 1 scheutje dragonazijn, 0,2 l slaolie
5
Snijd het witte brood in blokjes en doe ze met de melk in een maatbeker en plet met een vork. Voeg de dooiers eraan toe. Pel de look en voeg hem toe aan het brood met de dooiers en de melk. Voeg de mosterd, een snuif currypoeder, wat zout, een snuifje cayennpeper en een scheut dragonazijn toe. Schep ¾ van de amandelschilfers erbij en zet de mixer erin. Voeg de olie er in een straaltje bij, tot je een gebonden aïoli hebt.
6
Haal de laurier en de tijm uit de gare couscous. Schep de couscous bij de tomaten en meng alles onder elkaar.
0,5 Roodlof, dragon, platte peterselie, 200 g bresaola
7
Snijd de radicchio in repen en schep alles op een grote schaal. Druppel er wat olijfolie over. Snijd wat dragon en wat platte peterselie grof en meng de kruiden onder de tomatensla. Schep de tomatensla met de couscous over de radicchio en werk de salade af met plakjes Bresaola, amandelaïoli en de rest van de amandelschilfers.