Muhammara dip met flatbread en lamsgehaktballetjes met feta
Muhammara dip met flatbread en lamsgehaktballetjes met feta
Muhammara dip met flatbread en lamsgehaktballetjes met feta
Muhammara dip met flatbread en lamsgehaktballetjes met feta
Ingrediënten
4 personen
Rode paprika's
2
Rode chilipeper
1
Look
2 teentjes
Olijfolie
3 scheutjes
Walnoten
100 g
Granaatappelsap
2 el
Panko
80 g
Grof zout
1 snuifje
Sumak
1 snuifje
Lamsgehakt
300 g
Rundergehakt
100 g
Feta
150 g
Ei
1
Paneermeel
1 el
Sjalotten
1
Peterselie
Komijn
1 snuifje
Rozemarijn
1 snuifje
Plat brood
4 stukken
Benodigdheden
Blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Muhammara
2 rode paprika's
1
Snijd de paprika’s in twee en leg ze op een ovenschaal.
1 rode chilipeper, 2 teentjes Look
2
Leg de chilipepers bij de paprika’s. Pel de look en leg de teentjes tussen de paprika’s en de chilipepers.
1 scheutje olijfolie
3
Sprenkel wat olijfolie over de groenten en schuif de ovenschaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 190°C, tot de groenten helemaal zacht zijn.
100 g Walnoten, 1 scheutje olijfolie
4
Doe de walnoten in de blender met een scheut olijfolie en mix ze fijn.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
2 el granaatappelsap, 80 g panko, 1 snuifje grof zout, 1 snuifje sumak
5
Voeg de paprika’s, de look en de chilipeper toe aan de blender. Breng alles op smaak met Sumac, granaatappelsiroop, panko en grof zout.
6
Schep de muhammara in een kommetje en werk af met wat grof gesneden walnoot, een scheut olijfolie, een snuif sumac, enkele druppels limoensap en wat takjes peterselie.
Lamsgehaktballetjes
300 g lamsgehakt, 100 g rundergehakt, 150 g feta, 1 ei, 1 el paneermeel
7
Doe de twee soorten gehakt in de kom van de keukenmachine en breek het grootste deel van de feta er in stukjes bij, de rest houd je bij voor de afwerking. Voeg ook nog het ei en het paneermeel aan het gehakt toe.
1 Sjalotten, peterselie, 1 snuifje komijn, 1 snuifje rozemarijn
8
Snipper een sjalot en de peterselie fijn en voeg ze toe aan het gehakt. Kruid het gehakt met peper, zout, komijn en een snuif rozemarijn.
9
Laat de machine draaien tot je een stevige massa hebt en rol er balletjes van.
1 scheutje olijfolie
10
Laat een scheut olie heet worden in een pan en bak de gehaktballetjes goudbruin.
4 stukken plat brood
11
Warm het flatbread even op in de oven en scheur het in stukken.
12
Serveer het flatbread bij de Muhammara en de gebakken balletjes.
Muhammara
2 rode paprika's
1
Snijd de paprika’s in twee en leg ze op een ovenschaal.
1 rode chilipeper, 2 teentjes Look
2
Leg de chilipepers bij de paprika’s. Pel de look en leg de teentjes tussen de paprika’s en de chilipepers.
1 scheutje olijfolie
3
Sprenkel wat olijfolie over de groenten en schuif de ovenschaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 190°C, tot de groenten helemaal zacht zijn.
100 g Walnoten, 1 scheutje olijfolie
4
Doe de walnoten in de blender met een scheut olijfolie en mix ze fijn.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
2 el granaatappelsap, 80 g panko, 1 snuifje grof zout, 1 snuifje sumak
5
Voeg de paprika’s, de look en de chilipeper toe aan de blender. Breng alles op smaak met Sumac, granaatappelsiroop, panko en grof zout.
6
Schep de muhammara in een kommetje en werk af met wat grof gesneden walnoot, een scheut olijfolie, een snuif sumac, enkele druppels limoensap en wat takjes peterselie.
Lamsgehaktballetjes
300 g lamsgehakt, 100 g rundergehakt, 150 g feta, 1 ei, 1 el paneermeel
7
Doe de twee soorten gehakt in de kom van de keukenmachine en breek het grootste deel van de feta er in stukjes bij, de rest houd je bij voor de afwerking. Voeg ook nog het ei en het paneermeel aan het gehakt toe.
1 Sjalotten, peterselie, 1 snuifje komijn, 1 snuifje rozemarijn
8
Snipper een sjalot en de peterselie fijn en voeg ze toe aan het gehakt. Kruid het gehakt met peper, zout, komijn en een snuif rozemarijn.
9
Laat de machine draaien tot je een stevige massa hebt en rol er balletjes van.
1 scheutje olijfolie
10
Laat een scheut olie heet worden in een pan en bak de gehaktballetjes goudbruin.
4 stukken plat brood
11
Warm het flatbread even op in de oven en scheur het in stukken.
12
Serveer het flatbread bij de Muhammara en de gebakken balletjes.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Rode paprika's
2
Rode chilipeper
1
Look
2 teentjes
Olijfolie
3 scheutjes
Walnoten
100 g
Granaatappelsap
2 el
Panko
80 g
Grof zout
1 snuifje
Sumak
1 snuifje
Lamsgehakt
300 g
Rundergehakt
100 g
Feta
150 g
Ei
1
Paneermeel
1 el
Sjalotten
1
Peterselie
Komijn
1 snuifje
Rozemarijn
1 snuifje
Plat brood
4 stukken
Muhammara dip met flatbread en lamsgehaktballetjes met feta
Zoek je een origineel hapje om te delen met familie en vrienden? Muhammara is een Syrische dipsaus op basis van paprika, chili en walnoot. Gebakken balletjes van lamsgehakt en feta, wat brood erbij en de avond kan beginnen!Instructies
Muhammara
2 rode paprika's
1
Snijd de paprika’s in twee en leg ze op een ovenschaal.
1 rode chilipeper, 2 teentjes Look
2
Leg de chilipepers bij de paprika’s. Pel de look en leg de teentjes tussen de paprika’s en de chilipepers.
1 scheutje olijfolie
3
Sprenkel wat olijfolie over de groenten en schuif de ovenschaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 190°C, tot de groenten helemaal zacht zijn.
100 g Walnoten, 1 scheutje olijfolie
4
Doe de walnoten in de blender met een scheut olijfolie en mix ze fijn.
2 el granaatappelsap, 80 g panko, 1 snuifje grof zout, 1 snuifje sumak
5
Voeg de paprika’s, de look en de chilipeper toe aan de blender. Breng alles op smaak met Sumac, granaatappelsiroop, panko en grof zout.
6
Schep de muhammara in een kommetje en werk af met wat grof gesneden walnoot, een scheut olijfolie, een snuif sumac, enkele druppels limoensap en wat takjes peterselie.
Lamsgehaktballetjes
300 g lamsgehakt, 100 g rundergehakt, 150 g feta, 1 ei, 1 el paneermeel
7
Doe de twee soorten gehakt in de kom van de keukenmachine en breek het grootste deel van de feta er in stukjes bij, de rest houd je bij voor de afwerking. Voeg ook nog het ei en het paneermeel aan het gehakt toe.
1 Sjalotten, peterselie, 1 snuifje komijn, 1 snuifje rozemarijn
8
Snipper een sjalot en de peterselie fijn en voeg ze toe aan het gehakt. Kruid het gehakt met peper, zout, komijn en een snuif rozemarijn.
9
Laat de machine draaien tot je een stevige massa hebt en rol er balletjes van.
1 scheutje olijfolie
10
Laat een scheut olie heet worden in een pan en bak de gehaktballetjes goudbruin.
4 stukken plat brood
11
Warm het flatbread even op in de oven en scheur het in stukken.
12
Serveer het flatbread bij de Muhammara en de gebakken balletjes.