Instructies

4 personen

Muhammara

2 rode paprika's
1

Snijd de paprika’s in twee en leg ze op een ovenschaal.

1 rode chilipeper, 2 teentjes Look
2

Leg de chilipepers bij de paprika’s. Pel de look en leg de teentjes tussen de paprika’s en de chilipepers.

1 scheutje olijfolie
3

Sprenkel wat olijfolie over de groenten en schuif de ovenschaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 190°C, tot de groenten helemaal zacht zijn.

100 g Walnoten, 1 scheutje olijfolie
4

Doe de walnoten in de blender met een scheut olijfolie en mix ze fijn.

2 el granaatappelsap, 80 g panko, 1 snuifje grof zout, 1 snuifje sumak
5

Voeg de paprika’s, de look en de chilipeper toe aan de blender. Breng alles op smaak met Sumac, granaatappelsiroop, panko en grof zout.

6

Schep de muhammara in een kommetje en werk af met wat grof gesneden walnoot, een scheut olijfolie, een snuif sumac, enkele druppels limoensap en wat takjes peterselie.

Lamsgehaktballetjes

300 g lamsgehakt, 100 g rundergehakt, 150 g feta, 1 ei, 1 el paneermeel
7

Doe de twee soorten gehakt in de kom van de keukenmachine en breek het grootste deel van de feta er in stukjes bij, de rest houd je bij voor de afwerking. Voeg ook nog het ei en het paneermeel aan het gehakt toe.

1 Sjalotten, peterselie, 1 snuifje komijn, 1 snuifje rozemarijn
8

Snipper een sjalot en de peterselie fijn en voeg ze toe aan het gehakt. Kruid het gehakt met peper, zout, komijn en een snuif rozemarijn.

9

Laat de machine draaien tot je een stevige massa hebt en rol er balletjes van.

1 scheutje olijfolie
10

Laat een scheut olie heet worden in een pan en bak de gehaktballetjes goudbruin.

4 stukken plat brood
11

Warm het flatbread even op in de oven en scheur het in stukken.

12

Serveer het flatbread bij de Muhammara en de gebakken balletjes.