Tempura van witloof met wasabimayonaise
Tempura van witloof met wasabimayonaise
Witloof, maar dan crunchy en spicy: deze tempura is luchtig gebakken en zit vol umami dankzij een marinade van ponzu en sesamolie. Serveer met pittige wasabimayo of ga kidsproof met basilicummayo. Perfect om samen van te plukken tijdens een zomerse apero of als verrassend fingerfood!
Tempura van witloof met wasabimayonaise
Tempura van witloof met wasabimayonaise
Witloof, maar dan crunchy en spicy: deze tempura is luchtig gebakken en zit vol umami dankzij een marinade van ponzu en sesamolie. Serveer met pittige wasabimayo of ga kidsproof met basilicummayo. Perfect om samen van te plukken tijdens een zomerse apero of als verrassend fingerfood!
Ingrediënten
4 personen
Witloofstronken
6
ChilisausKoreaans
3 el
Ponzu
2 el
Sesamolie
2 el
Tempuramix
150 g
Water
120 ml
Frituurolie
Mayonaise
100 g
Wasabi
25 g
Limoen
1
Sesamzaadjes
25 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Maak de tempura
6 stronken witloof, 3 el chilisaus (Koreaans), 2 el Ponzu, 2 el sesamolie
1
Snijd het witloof in dunne plakken. Kruid en marineer in de Koreaanse chilisaus, ponzu en sesamolie.
Maak de wasabimayonaise
150 g Tempuramix, 120 ml Water
2
Meng voor het beslag de tempuramix met het water.
Serveren
frituurolie
3
Verhit de frituurolie in een diepe pan of frietketel tot 180°C. Wentel het gemarineerde witloof in het beslag en frituur beide kanten elk ongeveer 2 minuten of tot ze goudbruin en krokant zijn.
4
Laat uitlekken op keukenpapier.
100 g mayonaise, 25 g wasabi, 1 limoen (sap en zeste), 25 g sesamzaadjes
5
Meng de mayonaise met wasabi, het sap en de zeste van 1 limoen. Werk af met geroosterde witte sesam.
6
Kidsproof alternatief? Vervang de wasabi door een bos basilicum.
7
Serveer de tempura met de frisse wasabimayonaise als dipsaus.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Maak de tempura
6 stronken witloof, 3 el chilisaus (Koreaans), 2 el Ponzu, 2 el sesamolie
1
Snijd het witloof in dunne plakken. Kruid en marineer in de Koreaanse chilisaus, ponzu en sesamolie.
Maak de wasabimayonaise
150 g Tempuramix, 120 ml Water
2
Meng voor het beslag de tempuramix met het water.
Serveren
frituurolie
3
Verhit de frituurolie in een diepe pan of frietketel tot 180°C. Wentel het gemarineerde witloof in het beslag en frituur beide kanten elk ongeveer 2 minuten of tot ze goudbruin en krokant zijn.
4
Laat uitlekken op keukenpapier.
100 g mayonaise, 25 g wasabi, 1 limoen (sap en zeste), 25 g sesamzaadjes
5
Meng de mayonaise met wasabi, het sap en de zeste van 1 limoen. Werk af met geroosterde witte sesam.
6
Kidsproof alternatief? Vervang de wasabi door een bos basilicum.
7
Serveer de tempura met de frisse wasabimayonaise als dipsaus.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden