6 stronken witloof, 3 el chilisaus (Koreaans), 2 el Ponzu, 2 el sesamolie
1
Snijd het witloof in dunne plakken. Kruid en marineer in de Koreaanse chilisaus, ponzu en sesamolie.
Maak de wasabimayonaise
150 g Tempuramix, 120 ml Water
2
Meng voor het beslag de tempuramix met het water.
Serveren
frituurolie
3
Verhit de frituurolie in een diepe pan of frietketel tot 180°C. Wentel het gemarineerde witloof in het beslag en frituur beide kanten elk ongeveer 2 minuten of tot ze goudbruin en krokant zijn.
4
Laat uitlekken op keukenpapier.
100 g mayonaise, 25 g wasabi, 1 limoen (sap en zeste), 25 g sesamzaadjes
5
Meng de mayonaise met wasabi, het sap en de zeste van 1 limoen. Werk af met geroosterde witte sesam.
6
Kidsproof alternatief? Vervang de wasabi door een bos basilicum.
7
Serveer de tempura met de frisse wasabimayonaise als dipsaus.