Instructies

4 personen

Maak de tempura

6 stronken witloof, 3 el chilisaus (Koreaans), 2 el Ponzu, 2 el sesamolie
1

Snijd het witloof in dunne plakken. Kruid en marineer in de Koreaanse chilisaus, ponzu en sesamolie.

Maak de wasabimayonaise

150 g Tempuramix, 120 ml Water
2

Meng voor het beslag de tempuramix met het water.

Serveren

frituurolie
3

Verhit de frituurolie in een diepe pan of frietketel tot 180°C. Wentel het gemarineerde witloof in het beslag en frituur beide kanten elk ongeveer 2 minuten of tot ze goudbruin en krokant zijn.

4

Laat uitlekken op keukenpapier.

100 g mayonaise, 25 g wasabi, 1 limoen (sap en zeste), 25 g sesamzaadjes
5

Meng de mayonaise met wasabi, het sap en de zeste van 1 limoen. Werk af met geroosterde witte sesam.

6

Kidsproof alternatief? Vervang de wasabi door een bos basilicum.

7

Serveer de tempura met de frisse wasabimayonaise als dipsaus.