Savarin met Grand Marnier en sinaasappel
Savarin met Grand Marnier en sinaasappel
Savarin met Grand Marnier en sinaasappel
Savarin met Grand Marnier en sinaasappel
Ingrediënten
4 personen
Melk
0,5 dl
Gist
30 g
Eieren
3
Bloem
350 g
Bloem
Bloem
1 snuifje
Kristalsuiker
240 g
Zout
1 snuifje
Boter
160 g
Boter
1 klontje
Water
0,5
Grand marnier
0,1 l
Kaneelstokje
1
Steranijs
2
Vanillestokje
1
Sinaasappelen
4
Room
0,3 l
Bloemsuiker
20 g
Benodigdheden
Een tulbandvorm diameter ong 23 cm, een keukenmachine met de deeghaak
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
0,5 dl melk, 30 g gist
1
Doe de verse gist in de melk. Verwarm het geheel op het vuur tot de melk lauw is en de gist is opgelost.
3 eieren
2
Doe er de eieren bij en klop het geheel los.
350 g bloem, 40 g kristalsuiker, 1 snuifje zout
3
Doe de zelfrijzende bloem met de suiker en een snuif zout in een mengkom. Kneed onder elkaar.
160 g boter
4
Voeg er het mengsel van eieren en melk aan toe, gevolgd door de malse boter in klontjes.
5
Doe er een vel plastic folie over en laat het beslag rijzen ongeveer 40 minuten rijzen op een warme plaats.
1 klontje boter, bloem
6
Maak de tulbandvorm bakklaar met met boter en bloem.
1 snuifje bloem
7
Doe het gerezen beslag in een spuitzak. Spuit het beslag vervolgens in de tulbandvorm, bestuif het beslag met een snuif bloem en strijk de bovenkant plat met behulp van de achterkant van een lepel. Laat het beslag opnieuw ongeveer 40 minuten rijzen.
8
Verwarm de oven voor op 175°C.
0,5 Water, 0,1 l Grand Marnier, 200 g kristalsuiker, 1 kaneelstokje, 2 Steranijs
9
Doe het water met de Grand Marnier, de suiker, het kaneelstokje en de steranijsjes in een pannetje. Laat het geheel inkoken tot je een siroop bekomt.
1 vanillestokje, 2 sinaasappelen
10
Voeg er dan de zaadjes van het vanillestokje, de zeste van één sinaasappel en het sap van de twee sinaasappels aan toe.
11
Zet de tulbandvorm met het gerezen beslag in de voorverwarmde oven gedurende 40 minuten ongeveer.
12
Haal de cake uit de oven en laat zo’n 10 minuten afkoelen.
13
Giet een deel van siroop door een zeefje in de tulbandvorm.
14
Prik gaatjes in de cake en leg de cake opnieuw in de vorm met de siroop.
15
Giet de rest van de siroop door een zeefje over de onderkant van de cake. Laat de siroop even intrekken.
0,3 l Room, 20 g bloemsuiker
16
Klop de room met de bloemsuiker op tot een slagroom.
2 sinaasappelen
17
Snijd de sinaasappels à vif.
18
Snijd een stukje uit de tulbandcake en serveer het plakje cake met de slagroom en enkele partjes sinaasappel.
0,5 dl melk, 30 g gist
1
Doe de verse gist in de melk. Verwarm het geheel op het vuur tot de melk lauw is en de gist is opgelost.
3 eieren
2
Doe er de eieren bij en klop het geheel los.
350 g bloem, 40 g kristalsuiker, 1 snuifje zout
3
Doe de zelfrijzende bloem met de suiker en een snuif zout in een mengkom. Kneed onder elkaar.
160 g boter
4
Voeg er het mengsel van eieren en melk aan toe, gevolgd door de malse boter in klontjes.
5
Doe er een vel plastic folie over en laat het beslag rijzen ongeveer 40 minuten rijzen op een warme plaats.
1 klontje boter, bloem
6
Maak de tulbandvorm bakklaar met met boter en bloem.
1 snuifje bloem
7
Doe het gerezen beslag in een spuitzak. Spuit het beslag vervolgens in de tulbandvorm, bestuif het beslag met een snuif bloem en strijk de bovenkant plat met behulp van de achterkant van een lepel. Laat het beslag opnieuw ongeveer 40 minuten rijzen.
8
Verwarm de oven voor op 175°C.
0,5 Water, 0,1 l Grand Marnier, 200 g kristalsuiker, 1 kaneelstokje, 2 Steranijs
9
Doe het water met de Grand Marnier, de suiker, het kaneelstokje en de steranijsjes in een pannetje. Laat het geheel inkoken tot je een siroop bekomt.
1 vanillestokje, 2 sinaasappelen
10
Voeg er dan de zaadjes van het vanillestokje, de zeste van één sinaasappel en het sap van de twee sinaasappels aan toe.
11
Zet de tulbandvorm met het gerezen beslag in de voorverwarmde oven gedurende 40 minuten ongeveer.
12
Haal de cake uit de oven en laat zo’n 10 minuten afkoelen.
13
Giet een deel van siroop door een zeefje in de tulbandvorm.
14
Prik gaatjes in de cake en leg de cake opnieuw in de vorm met de siroop.
15
Giet de rest van de siroop door een zeefje over de onderkant van de cake. Laat de siroop even intrekken.
0,3 l Room, 20 g bloemsuiker
16
Klop de room met de bloemsuiker op tot een slagroom.
2 sinaasappelen
17
Snijd de sinaasappels à vif.
18
Snijd een stukje uit de tulbandcake en serveer het plakje cake met de slagroom en enkele partjes sinaasappel.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
2u 30m
Ingrediënten
Melk
0,5 dl
Gist
30 g
Eieren
3
Bloem
350 g
Bloem
Bloem
1 snuifje
Kristalsuiker
240 g
Zout
1 snuifje
Boter
160 g
Boter
1 klontje
Water
0,5
Grand marnier
0,1 l
Kaneelstokje
1
Steranijs
2
Vanillestokje
1
Sinaasappelen
4
Room
0,3 l
Bloemsuiker
20 g
Savarin met Grand Marnier en sinaasappel
Tijd voor een klassieker uit de patisseriewereld. Deze oude taart werd uitgevonden door twee broers in Parijs aan het einde van de 19e eeuw. Savarin is een cake waarvan de luchtige textuur aanleunt bij dat van een broodbeslag. De cake wordt gemarineerd in een siroop van sinaasappel en Grand Marnier, en geserveerd met een flinke toef slagroom. Heerlijk!Instructies
0,5 dl melk, 30 g gist
1
Doe de verse gist in de melk. Verwarm het geheel op het vuur tot de melk lauw is en de gist is opgelost.
3 eieren
2
Doe er de eieren bij en klop het geheel los.
350 g bloem, 40 g kristalsuiker, 1 snuifje zout
3
Doe de zelfrijzende bloem met de suiker en een snuif zout in een mengkom. Kneed onder elkaar.
160 g boter
4
Voeg er het mengsel van eieren en melk aan toe, gevolgd door de malse boter in klontjes.
5
Doe er een vel plastic folie over en laat het beslag rijzen ongeveer 40 minuten rijzen op een warme plaats.
1 klontje boter, bloem
6
Maak de tulbandvorm bakklaar met met boter en bloem.
1 snuifje bloem
7
Doe het gerezen beslag in een spuitzak. Spuit het beslag vervolgens in de tulbandvorm, bestuif het beslag met een snuif bloem en strijk de bovenkant plat met behulp van de achterkant van een lepel. Laat het beslag opnieuw ongeveer 40 minuten rijzen.
8
Verwarm de oven voor op 175°C.
0,5 Water, 0,1 l Grand Marnier, 200 g kristalsuiker, 1 kaneelstokje, 2 Steranijs
9
Doe het water met de Grand Marnier, de suiker, het kaneelstokje en de steranijsjes in een pannetje. Laat het geheel inkoken tot je een siroop bekomt.
1 vanillestokje, 2 sinaasappelen
10
Voeg er dan de zaadjes van het vanillestokje, de zeste van één sinaasappel en het sap van de twee sinaasappels aan toe.
11
Zet de tulbandvorm met het gerezen beslag in de voorverwarmde oven gedurende 40 minuten ongeveer.
12
Haal de cake uit de oven en laat zo’n 10 minuten afkoelen.
13
Giet een deel van siroop door een zeefje in de tulbandvorm.
14
Prik gaatjes in de cake en leg de cake opnieuw in de vorm met de siroop.
15
Giet de rest van de siroop door een zeefje over de onderkant van de cake. Laat de siroop even intrekken.
0,3 l Room, 20 g bloemsuiker
16
Klop de room met de bloemsuiker op tot een slagroom.
2 sinaasappelen
17
Snijd de sinaasappels à vif.
18
Snijd een stukje uit de tulbandcake en serveer het plakje cake met de slagroom en enkele partjes sinaasappel.