Matar paneer met naan
Matar paneer met naan
Indiase curry met pompoen, erwtjes en gebakken paneer.
Matar paneer met naan
Matar paneer met naan
Indiase curry met pompoen, erwtjes en gebakken paneer.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Diepvrieserwten
200 g
Gezonde diepvriesDiepvriesgroenten: sneller en even gezond
Kardemompeulen
5
Gember
20 g
Look
4 teentjes
Ui
1
Chiliflakes
1 tl
Cashewnoten
50 g
Tomatenblokjes
400 g
Water
2 dl
Volle yoghurt
2 dl
Pompoenen
400 g
Uien
2
Chiliflakes
1 snuifje
Steranijs
1
Kaneelstokje
1
Garam masala
1 tl
Gemalen koriander
1 tl
Ghee
1 el
Saag paneer
250 g
Groene chilipeper
1
Lente-uien
2 stengels
Naan
4 stuks
Koriander
Zout
1 snuifje
Arachideolie
1 scheutje
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Gezonde diepvries
Diepvriesgroenten: sneller en even gezondGoed bezig! Want soms bevatten diepvriesgroenten zelfs méér vitamines en mineralen dan verse groenten die al een paar dagen in je koelkast liggen. Dus, geen tijd om groenten te snijden? Diepvriesgroenten zijn echt helemaal oké! Op voorwaarde dat ze onbewerkt zijn (niet met toegevoegde room bijvoorbeeld). Een diepvries vol groenten is geweldig handig om er altijd achter de hand te hebben. Smakelijk!
Voor de saus
5 kardemompeulen
1
Kneus de kardemompeulen en rooster de zaadjes kort in een droge pot.
arachideolie
2
Voeg een scheut arachideolie toe.
4 teentjes Look, 20 g gember, 1 ui
3
Snijd de look, gember en ui grof. Stoof ze aan in de pot.
50 g cashewnoten, 1 tl chiliflakes, 400 g Tomatenblokjes
4
Doe er de cashewnoten, een snuif chiliflakes en de tomatenblokjes bij. Breng alles aan de kook.
2 dl Water, 2 dl Volle yoghurt
5
Giet het water en de volle yoghurt erbij en laat even doorkoken.
zout
6
Kruid met een snuif zout. Mix de saus glad in de blender.
Voor de matar
400 g pompoenen, 2 uien
7
Snijd de pompoen grof en de uien in blokjes. Stoof ze aan in een scheut olie.
chiliflakes, 1 Steranijs, 1 kaneelstokje, 1 tl garam masala, 1 tl Gemalen koriander
8
Doe er de chiliflakes, steranijs, kaneelstok, garam masala en gemalen korianderzaad bij.
200 g diepvrieserwten
9
Giet de saus erbij, doe de erwtjes erin en breng alles aan de kook.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Goed bezig! Want soms bevatten diepvriesgroenten zelfs méér vitamines en mineralen dan verse groenten die al een paar dagen in je koelkast liggen. Dus, geen tijd om groenten te snijden? Diepvriesgroenten zijn echt helemaal oké! Op voorwaarde dat ze onbewerkt zijn (niet met toegevoegde room bijvoorbeeld). Een diepvries vol groenten is geweldig handig om er altijd achter de hand te hebben. Smakelijk!
zout
10
Kruid met een flinke snuif zout. Laat het geheel zachtjes pruttelen tot de pompoen gaar is.
Om af te werken
250 g saag paneer, 1 el ghee
11
Snijd de paneer in blokjes. Bak ze goudbruin in een pan met een klontje ghee.
1 Groene chilipeper, 2 lente-uien
12
Snipper de groene chilipeper en de lente-ui in fijne ringen.
250 g saag paneer, 1 Groene chilipeper, 2 lente-uien, koriander, 4 Naan
13
Werk de curry af met de gebakken paneer, groene chilipeper, lente-ui en enkele takjes koriander. Serveer met naan.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Gezonde diepvries
Diepvriesgroenten: sneller en even gezondGoed bezig! Want soms bevatten diepvriesgroenten zelfs méér vitamines en mineralen dan verse groenten die al een paar dagen in je koelkast liggen. Dus, geen tijd om groenten te snijden? Diepvriesgroenten zijn echt helemaal oké! Op voorwaarde dat ze onbewerkt zijn (niet met toegevoegde room bijvoorbeeld). Een diepvries vol groenten is geweldig handig om er altijd achter de hand te hebben. Smakelijk!
Voor de saus
5 kardemompeulen
1
Kneus de kardemompeulen en rooster de zaadjes kort in een droge pot.
arachideolie
2
Voeg een scheut arachideolie toe.
4 teentjes Look, 20 g gember, 1 ui
3
Snijd de look, gember en ui grof. Stoof ze aan in de pot.
50 g cashewnoten, 1 tl chiliflakes, 400 g Tomatenblokjes
4
Doe er de cashewnoten, een snuif chiliflakes en de tomatenblokjes bij. Breng alles aan de kook.
2 dl Water, 2 dl Volle yoghurt
5
Giet het water en de volle yoghurt erbij en laat even doorkoken.
zout
6
Kruid met een snuif zout. Mix de saus glad in de blender.
Voor de matar
400 g pompoenen, 2 uien
7
Snijd de pompoen grof en de uien in blokjes. Stoof ze aan in een scheut olie.
chiliflakes, 1 Steranijs, 1 kaneelstokje, 1 tl garam masala, 1 tl Gemalen koriander
8
Doe er de chiliflakes, steranijs, kaneelstok, garam masala en gemalen korianderzaad bij.
200 g diepvrieserwten
9
Giet de saus erbij, doe de erwtjes erin en breng alles aan de kook.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Goed bezig! Want soms bevatten diepvriesgroenten zelfs méér vitamines en mineralen dan verse groenten die al een paar dagen in je koelkast liggen. Dus, geen tijd om groenten te snijden? Diepvriesgroenten zijn echt helemaal oké! Op voorwaarde dat ze onbewerkt zijn (niet met toegevoegde room bijvoorbeeld). Een diepvries vol groenten is geweldig handig om er altijd achter de hand te hebben. Smakelijk!
zout
10
Kruid met een flinke snuif zout. Laat het geheel zachtjes pruttelen tot de pompoen gaar is.
Om af te werken
250 g saag paneer, 1 el ghee
11
Snijd de paneer in blokjes. Bak ze goudbruin in een pan met een klontje ghee.
1 Groene chilipeper, 2 lente-uien
12
Snipper de groene chilipeper en de lente-ui in fijne ringen.
250 g saag paneer, 1 Groene chilipeper, 2 lente-uien, koriander, 4 Naan
13
Werk de curry af met de gebakken paneer, groene chilipeper, lente-ui en enkele takjes koriander. Serveer met naan.