dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gnocchi van ricotta a l'arrabiata (thumbnail)Gnocchi van ricotta a l'arrabiata

Gnocchi van ricotta a l'arrabiata

50m
14
-
2.4K
Recepten

Gnocchi van ricotta a l'arrabiata

Gnocchi zijn de beroemde Italiaanse deegkussentjes op basis van bloem en aardappelpuree. In dit recept vervangt Jeroen de puree door ricotta. Hij serveert de eigenwijze gnocchi op basis van deze zachte Italiaanse kaas met een eerlijke klassieke tomatensaus met een beetje pit. Rasp er wat extra Parmezaanse kaas overheen en voorzie verse basilicum.Zet ze op tafel als Italiaanse ‘primo piatto’ of als hoofdgerecht.
Gnocchi van ricotta a l'arrabiata (thumbnail)Gnocchi van ricotta a l'arrabiata

Gnocchi van ricotta a l'arrabiata

50m
14
-
2.4K
Recepten

Gnocchi van ricotta a l'arrabiata

Gnocchi zijn de beroemde Italiaanse deegkussentjes op basis van bloem en aardappelpuree. In dit recept vervangt Jeroen de puree door ricotta. Hij serveert de eigenwijze gnocchi op basis van deze zachte Italiaanse kaas met een eerlijke klassieke tomatensaus met een beetje pit. Rasp er wat extra Parmezaanse kaas overheen en voorzie verse basilicum.Zet ze op tafel als Italiaanse ‘primo piatto’ of als hoofdgerecht.
Type gerechtVoorgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten14
Beoordeling-
Aantal likes2.4K

Ingrediënten

4 personen
Bloem
200 g
Ricotta
225 g
Parmezaanse kaas
30 g
Peper
Uien
2
Tomaten
6
Tomatenpulp
0,4 l
Look
2 teentjes
Chilipeper
1
Laurier
1 blaadje
Tijm
1 takje
Olijfolie
1 scheutje
Basilicum
Eidooiers
4

Benodigdheden

Een keukenmachine met kneedhaak, een kaasrasp, waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Bereiding

200 g bloem, 225 g ricotta, 30 g Parmezaanse kaas, peper, 2 uien, 6 tomaten, 0,4 l tomatenpulp, 2 teentjes Look, 1 chilipeper, 1 blaadje laurier, 1 takje tijm, 1 scheutje olijfolie, basilicum, 4 eidooiers
1
Breng water aan de kook om de tomaten te ontvellen. Snij een kruisje in de top van elke tomaat. Dompel elke tomaat 12 tot 15 tellen onder in het kokende water. Spoel de tomaten onmiddellijk met koud water en trek de flinterdunne schil eraf met een mesje. Meer uitleg over ‘emonderen’ vind je hier.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2
Snij elke tomaat in kwartjes en snij er vervolgens de zaadlijsten uit. Het vruchtvlees snij je in blokjes. Zet de stukjes tomaat even opzij.
3
Pel de uien en snipper ze fijn.
4
Verhit een scheut olijfolie in een stoofpot of een hoge ruime pan, op een matig vuur.
5
Stoof de uien in de olie. Pel ondertussen de look en plet de tenen tot pulp. Roer de pulp doorheen de stukjes ui.
6
Snijd de rode chilipeper overlangs in twee. Verwijder de hete zaadjes al dan niet. Hak het pepertje zo fijn mogelijk en laat de chilipeper meestoven. Wie niet van pikant houdt, kan minder of geen chilipeper gebruiken.
7
Roer en laat alles kort stoven. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en de passata.
8
Doe laurier en tijm in de saus en zet het vuur zachter. Laat de saus minstens een kwartier pruttelen. Nu kan je de gnocchi bereiden.
9
Weeg zorgvuldig alle ingrediënten voor de gnocchi met ricotta. Verzamel alles in de mengkom van de keukenmachine.
10
Weeg de fijne bloem en de ricotta en voeg de dooiers van de eieren toe. Rasp er de Parmezaanse kaas bij en voeg peper toe.
11
Plaats de mengkom op de machine en installeer de kneedhaak. Laat de machine draaien tot je een mooie bal deeg in de pot terugvindt.
12
Strooi wat bloem op je werkvlak en kneed de bal deeg nog even met de hand. Verdeel het deeg in delen en rol elk stuk gnocchideeg tot een worst van zo’n 2 centimeter dik.
13
Neem een scherp mes en snij de worsten in hapklare ‘deegkussentjes’. Snij om de anderhalve centimeter en verzamel de gnocchi in een schaal.
14
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg een snuif zout toe.
15
Gooi de gnocchi één voor één in het water en wacht tot ze vanzelf komen bovendrijven. Zo weet je dat de deegkussentjes bijna gaar zijn. Laat de gnocchi nu nog 2 tot 3 minuten in het kokende water drijven.
16
Gebruik een schuimspaan om de gnocchi op te vissen en laat ze voldoende uitlekken.
17
Giet een beetje van het kookvocht van de gnocchi in de saus. Voeg naar smaak wat zout toe.
18
Roer en voeg ook de gnocchi toe. Laat de kussentjes even de smaak van de saus opnemen.
19
Spoel blaadjes balisicum en snipper of scheur ze grof.
20
Schep het gerecht in één grote schaal, of in individuele borden. Werk de ricotta-gnocchi in tomatensaus af met snippers basilicum en vers geraspte Parmezaanse kaas.
1
Breng water aan de kook om de tomaten te ontvellen. Snij een kruisje in de top van elke tomaat. Dompel elke tomaat 12 tot 15 tellen onder in het kokende water. Spoel de tomaten onmiddellijk met koud water en trek de flinterdunne schil eraf met een mesje. Meer uitleg over ‘emonderen’ vind je hier.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2
Snij elke tomaat in kwartjes en snij er vervolgens de zaadlijsten uit. Het vruchtvlees snij je in blokjes. Zet de stukjes tomaat even opzij.

Instructies

Bereiding

200 g bloem, 225 g ricotta, 30 g Parmezaanse kaas, peper, 2 uien, 6 tomaten, 0,4 l tomatenpulp, 2 teentjes Look, 1 chilipeper, 1 blaadje laurier, 1 takje tijm, 1 scheutje olijfolie, basilicum, 4 eidooiers
1
Breng water aan de kook om de tomaten te ontvellen. Snij een kruisje in de top van elke tomaat. Dompel elke tomaat 12 tot 15 tellen onder in het kokende water. Spoel de tomaten onmiddellijk met koud water en trek de flinterdunne schil eraf met een mesje. Meer uitleg over ‘emonderen’ vind je hier.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2
Snij elke tomaat in kwartjes en snij er vervolgens de zaadlijsten uit. Het vruchtvlees snij je in blokjes. Zet de stukjes tomaat even opzij.
3
Pel de uien en snipper ze fijn.
4
Verhit een scheut olijfolie in een stoofpot of een hoge ruime pan, op een matig vuur.
5
Stoof de uien in de olie. Pel ondertussen de look en plet de tenen tot pulp. Roer de pulp doorheen de stukjes ui.
6
Snijd de rode chilipeper overlangs in twee. Verwijder de hete zaadjes al dan niet. Hak het pepertje zo fijn mogelijk en laat de chilipeper meestoven. Wie niet van pikant houdt, kan minder of geen chilipeper gebruiken.
7
Roer en laat alles kort stoven. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en de passata.
8
Doe laurier en tijm in de saus en zet het vuur zachter. Laat de saus minstens een kwartier pruttelen. Nu kan je de gnocchi bereiden.
9
Weeg zorgvuldig alle ingrediënten voor de gnocchi met ricotta. Verzamel alles in de mengkom van de keukenmachine.
10
Weeg de fijne bloem en de ricotta en voeg de dooiers van de eieren toe. Rasp er de Parmezaanse kaas bij en voeg peper toe.
11
Plaats de mengkom op de machine en installeer de kneedhaak. Laat de machine draaien tot je een mooie bal deeg in de pot terugvindt.
12
Strooi wat bloem op je werkvlak en kneed de bal deeg nog even met de hand. Verdeel het deeg in delen en rol elk stuk gnocchideeg tot een worst van zo’n 2 centimeter dik.
13
Neem een scherp mes en snij de worsten in hapklare ‘deegkussentjes’. Snij om de anderhalve centimeter en verzamel de gnocchi in een schaal.
14
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg een snuif zout toe.
15
Gooi de gnocchi één voor één in het water en wacht tot ze vanzelf komen bovendrijven. Zo weet je dat de deegkussentjes bijna gaar zijn. Laat de gnocchi nu nog 2 tot 3 minuten in het kokende water drijven.
16
Gebruik een schuimspaan om de gnocchi op te vissen en laat ze voldoende uitlekken.
17
Giet een beetje van het kookvocht van de gnocchi in de saus. Voeg naar smaak wat zout toe.
18
Roer en voeg ook de gnocchi toe. Laat de kussentjes even de smaak van de saus opnemen.
19
Spoel blaadjes balisicum en snipper of scheur ze grof.
20
Schep het gerecht in één grote schaal, of in individuele borden. Werk de ricotta-gnocchi in tomatensaus af met snippers basilicum en vers geraspte Parmezaanse kaas.
1
Breng water aan de kook om de tomaten te ontvellen. Snij een kruisje in de top van elke tomaat. Dompel elke tomaat 12 tot 15 tellen onder in het kokende water. Spoel de tomaten onmiddellijk met koud water en trek de flinterdunne schil eraf met een mesje. Meer uitleg over ‘emonderen’ vind je hier.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2
Snij elke tomaat in kwartjes en snij er vervolgens de zaadlijsten uit. Het vruchtvlees snij je in blokjes. Zet de stukjes tomaat even opzij.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gnocchi van ricotta a l'arrabiata (thumbnail)Gnocchi van ricotta a l'arrabiata
4 personen
50m
Ingrediënten
Bloem
200 g
Ricotta
225 g
Parmezaanse kaas
30 g
Peper
Uien
2
Tomaten
6
Tomatenpulp
0,4 l
Look
2 teentjes
Chilipeper
1
Laurier
1 blaadje
Tijm
1 takje
Olijfolie
1 scheutje
Basilicum
Eidooiers
4

Gnocchi van ricotta a l'arrabiata

Gnocchi zijn de beroemde Italiaanse deegkussentjes op basis van bloem en aardappelpuree. In dit recept vervangt Jeroen de puree door ricotta. Hij serveert de eigenwijze gnocchi op basis van deze zachte Italiaanse kaas met een eerlijke klassieke tomatensaus met een beetje pit. Rasp er wat extra Parmezaanse kaas overheen en voorzie verse basilicum.Zet ze op tafel als Italiaanse ‘primo piatto’ of als hoofdgerecht.
Instructies

Bereiding

200 g bloem, 225 g ricotta, 30 g Parmezaanse kaas, peper, 2 uien, 6 tomaten, 0,4 l tomatenpulp, 2 teentjes Look, 1 chilipeper, 1 blaadje laurier, 1 takje tijm, 1 scheutje olijfolie, basilicum, 4 eidooiers
1
Breng water aan de kook om de tomaten te ontvellen. Snij een kruisje in de top van elke tomaat. Dompel elke tomaat 12 tot 15 tellen onder in het kokende water. Spoel de tomaten onmiddellijk met koud water en trek de flinterdunne schil eraf met een mesje. Meer uitleg over ‘emonderen’ vind je hier.
2
Snij elke tomaat in kwartjes en snij er vervolgens de zaadlijsten uit. Het vruchtvlees snij je in blokjes. Zet de stukjes tomaat even opzij.
3
Pel de uien en snipper ze fijn.
4
Verhit een scheut olijfolie in een stoofpot of een hoge ruime pan, op een matig vuur.
5
Stoof de uien in de olie. Pel ondertussen de look en plet de tenen tot pulp. Roer de pulp doorheen de stukjes ui.
6
Snijd de rode chilipeper overlangs in twee. Verwijder de hete zaadjes al dan niet. Hak het pepertje zo fijn mogelijk en laat de chilipeper meestoven. Wie niet van pikant houdt, kan minder of geen chilipeper gebruiken.
7
Roer en laat alles kort stoven. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en de passata.
8
Doe laurier en tijm in de saus en zet het vuur zachter. Laat de saus minstens een kwartier pruttelen. Nu kan je de gnocchi bereiden.
9
Weeg zorgvuldig alle ingrediënten voor de gnocchi met ricotta. Verzamel alles in de mengkom van de keukenmachine.
10
Weeg de fijne bloem en de ricotta en voeg de dooiers van de eieren toe. Rasp er de Parmezaanse kaas bij en voeg peper toe.
11
Plaats de mengkom op de machine en installeer de kneedhaak. Laat de machine draaien tot je een mooie bal deeg in de pot terugvindt.
12
Strooi wat bloem op je werkvlak en kneed de bal deeg nog even met de hand. Verdeel het deeg in delen en rol elk stuk gnocchideeg tot een worst van zo’n 2 centimeter dik.
13
Neem een scherp mes en snij de worsten in hapklare ‘deegkussentjes’. Snij om de anderhalve centimeter en verzamel de gnocchi in een schaal.
14
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg een snuif zout toe.
15
Gooi de gnocchi één voor één in het water en wacht tot ze vanzelf komen bovendrijven. Zo weet je dat de deegkussentjes bijna gaar zijn. Laat de gnocchi nu nog 2 tot 3 minuten in het kokende water drijven.
16
Gebruik een schuimspaan om de gnocchi op te vissen en laat ze voldoende uitlekken.
17
Giet een beetje van het kookvocht van de gnocchi in de saus. Voeg naar smaak wat zout toe.
18
Roer en voeg ook de gnocchi toe. Laat de kussentjes even de smaak van de saus opnemen.
19
Spoel blaadjes balisicum en snipper of scheur ze grof.
20
Schep het gerecht in één grote schaal, of in individuele borden. Werk de ricotta-gnocchi in tomatensaus af met snippers basilicum en vers geraspte Parmezaanse kaas.